שאלה בכאוס

nirasaf

New member
שאלה בכאוס

שלום לכולם, רציתי לדעת האם אתם מכירים תחומים חדשים או את חזית הטכנולוגיה בהם משתמשים היום בכאוס או ישתמשו בעתיד. אשמח לדעת כל נושא/אתר/וכ"ו שאתם מכירים. בתודה מראש.

voguemaster

New member
לצערי לא

הדבר היחיד שאני יודע בכאוס זה שמישהו הוכיח שכל אוכלוסיה מחסלת את עצמה. קצת אופטימיות לשעת צהריים מוקדמת

nirasaf

New member
יש לכם עוד מידע על זה?

מי כתב את זה ? איפה המאמר ?

כרומטי

New member
למען האמת

רק לפני כמה חודשים שמעתי על פיתוח ישראלי (!) שמשתמש בתאוריית הכאוס כדי לבדוק אם יש מחלות לב אצל חולים.....או משהו בסיגנון....לא התעניינתי כל כך בפרטים כך שאני לא יודע על זה הרבה....

G0d

New member
לפי מיטב הבנתי...

(והבנתי היא כללית ביותר!) בחיזוי מזג האוויר משתמשים בתורת הכאוס. להסבר מפורט יותר (עד כמה שאוכל לתת לך) פנה לפרטי.

יניב ריז

New member
יש את מפות ה"פסטה" שמתעסקות בכאוס

לחיזוי. המודל הממוחשב עושה את טעותו של לורנץ בכוונה,משנה את נתוני הפתיחה במעט,ורואה איך מזג האוויר יתפתח,כך על כמה הרצות,ואז הוא מצייר את כל המפות זו על גבי זו,באיזור שבו רוב הגרפים "מתלכדים"=שההסתברות שבצורה הזו יתממש האירוע גבוה יותר. אני אנסה להשיג מפה כזו ולהעלותה לכאן.

יניב ריז

New member
הנה אחת המפות והקישור-

נחמד לראות איך ככל שהטווח גדל, ה"פסטה" נעשית מבודרת יותר אחת מהשניה. בתמונה התפלגות הלחץ בגובה 5.5 ק"מ (500 מ"ב) לעוד יומיים. כל צבע מציין הרצה תחת נתונים מעט שונים.

יניב ריז

New member
הקישור-פשוט מדהים!

שווה להכנס,זו אנימציה לאורך 15 ימים,רואים בבירור איך כל "פריים" (יום) שעובר הקווים השונים מתברדקים.

למעלה