שאלה בים של פחד

שאלה בים של פחד

איך יודעים שיש לי אנדומטריוזיס ולא סרטן? הבדיקות הם אותם בדיקות והממצאים לא חד משמעיים.
יכול להיות שיש לי גידול ממאיר ולא עולים על זה? בבקשה תעזרו לי, אני ממש מבוהלת.

panda321

New member
מבצעים בדיקות דם למרקרים נוספים

אני מבינה את הפחד שלך, זאת בדיוק היתה התחושה שלי לאחר בדיקת ה CA125. אני ביקשתי מהרופא שלי הפניה לבדיקות לסוגי הסרטן שה CA125 יכולה להצביע עליהם, וקיבלתי את הבדיקות הבאות (שיצאו תקינות): CA-15-3, CEA, ו- ALPHA FETOPROTEIN TM. אם מישהי יודעת על עוד בדיקות שכדאי לעשות היא מןזמנת להוסיף...

שלום לך

בואי קודם נרגע ביחד ולא נכנס ללחץ. נכון שהבדיקות הם אותם בדיקות וכמו שקראת הדרך היחידה שניתן לאבחן בוודאות אנדו היא דרך לפרסקופיה אבל לא נשלח אותך מיד לחדר ניתוח. למה את חושבת שיש לך גידול? אם תוכלי לתאר קצת מה את מרגישה, איזה בדיקות עברת והיכן? האם היית בייעוץ במרפאת אנדו?

לא הייתי במרפאה...

אני יודעת שישר יציעו לנתח אותי, כי זה המקצוע של הכירורגים, לא? אבל יש לי כאבים במחזור, בקיום יחסי מין ויש לי גם ציסטה. אני כ"כ פוחדת, בנות. אני מאמינה גם שזו הסיבה לאי פריון שלי. אז מה עוד צריך לעשות כדי להרגע?

אולי לא תאהבי את תשובתי אבל

1. תעשי בדיקות דם CA125 2. תעשי בדיקת US אגן קטן עדכנית 1 3. תגשי עם התוצאות למרפאת אנדו' ואני אישית לא מסכימה שבמרפאה ישר ירוצו איתך לניתוח. את גם לא חייבת לרוץ לניתוח אם את לא רוצה. במרפאה מקבלים תחילה ייעוץ. 4. תגשי בנוסף לרופא פיריון אחד שמבין באנדו - הרשימה שכאן בדר"כ ממליצים עליה היא פרופ' משיח האבא, פרופ' שולמן, פרופ' זיידמן. 5. להרגע זה באמת החלק החשוב בכל הסיפור ולכן כדי להתחיל להבין מה יש לך כדאי להתחיל לבצע את הבדיקות ולהתקדם לייעוצים לפני שמגיעים למסקנות כלשהן בהצלחה ואנחנו כאן

אני דווקא מאוד אוהבת את תשובותייך

קראתי קצת וראיתי שאת מקסימה, תמיד נכונה ורוצה לעזור. רק מה זה "US אגן קטן עדכנית 1"? מה הכוונה ואיך מתבצע? שאלה: יש לי רופא שמומחה באנדו', אמנם לא מהרשימה והוא אמר לי שזה לא נורא. מה בעצם ההבדל בין רופא פוריות שמבין באנדו' לרופאים בתל השומר? למה בעצם צריך מרפאה מיוחדת? אני נאיבית?!?

היי

US אגן קטן כלומר של הרחם ושחלות זה העיקר בבדיקה זו ושתיהיה תקפה ליום שבו את הולכת לרופא לייעוץ. מתבצע כמו כל אולטרא סאונד וגינלי שאת עושה. המספר 1 סתם פלש לו לכתוב יש את רופאי הפוריות שמבינים באנדו ויודעים איזה פרוטוקולים לתת לאישה ומאיזה הורמונים להימנע וכד' הרופאים בתה"ש כן מבנים באנדו אבל תלוי על איזה רופאים את מדברת רופאים של מרפאת אנדו בדר"כ יטפלו בך רק באנדו בלי קשר להפריות את הטיפול הזה מעברים לרופא פיריון. למה צריך מרפאה מיוחדת לאנדו? - כי אין הרבה רופאים שמבינים מספיק טוב באנדו רוב הרופאים שעד עכשיו רובנו הלכנו אליהם לא התייחסו ברצינות לכאבים שלנו ומילאו אותנו במשככי כאבים במקום לטפל בבעיה ועכשיו יש מרפאה שפשוט מטפלת בנשים שסובלות מכאבי מחזור בלי לומר לה שהיא סתם היסטרית את לא נאיבית את בדיוק במצב שאנחנו הינו לפני שלמדנו מה זה אנדו ומה זה יכול לעשות. אני מאוד מקווה שאין לך כלום ושהכול בסדר אבל אם יש משהו תמיד כדאי לגלות אותו מוקדם כדי לקבל את הטיפול הנכון. ושוב תמיד כאן

ha1231

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ראשית טוב שמצאת אותנו, שנית את לא צריכה להיות בלחץ ולחשוש כל כך מלספורסקופיה יכול מאוד להיות שינקו לך מוקדים ויוציאו את הציסטה(השאלה באיזה גודל היא) דבר שיכול רק להועיל לך הן מבחינת הכאבים והן מבחינת הכניסה להריון. תחשבי על זה ותבדקי את המצב שבו את נמצאת מאוד מומלץ ללכת למישהו שמבין באנדו', והמקום האידיאלי הוא תל השומר.

נאמר לי שבנתונים שלי

ציסטה בגודל 26*28 לא כדי ללכת לניתוח, כי יכול להיות יותר נזק מתועלת. מעניין אותי , אם יש בנות שהצליחו בטיפולי פוריות, ללא טיפול במרפאת תל השומר (שגם ככה הכללית מערימה קשיים להגיע לשם)?? נראה לי שהתשובה היא - לא. אם יש מישהי שטופלה אך ורק ע"י רופאי הפוריות, אשמח אם היא תכתוב לי, אפילו מסר אישי. ותודה לכולכן על התמיכה.

הציסטה קטנה

ונכון בדר"כ בשביל זה לא הולכים לניתוח. אבל גם בה צריך לטפל ע"י דיכוי לפחות עד שתתחילי בטיפולי פוריות או בניסיונות להרות עדיין חושבת שלפני שאת מתחילה לעשות צעדים כאלה כדאי מאוד להתייעץ עם אחד מרופא הפיריון שהמלצתי לך הם מומחים לפריון אפשר לומר הכי טובים והם גם מבנים מאוד טוב באנדו כך שמהם תוכלי לקבל תשובות די ברורות לגבי איך להמשיך רוב הבנות כאן הן לאחר שהאנדו עשה בהן נזק כלשהו והן נזקקו לניתוח (לא כולן) ולכן מרביתן כן עברו טיפולי פוריות מרביתינו גילנו את האנדו קצת מאוחר ולכן לצערי אין כאן הרבה בנות שיוכלו לומר לך שהן לא היו במרפאת אנדו לאיזשהו טיפול

נחי נח נח

מה שלומך? נעלמת לי .....עניתי לך מקווה שקיבלת את תשובתי עדכני שהכל בסדר...

זק מותק

אני כאן. אמנם לא נכנסתי כמה ימים, אבל אני כאן מנסה להרגע קצת, להסתכל על הדברים מנקודת מבט הגיונית ושקולה ולא מתוך היסטריה. בינתיים הכל בסדר, אני מקווה שכך זה ישאר... נעים ומרגש לקרוא את הסיפורים האופטימים שכוללים צאצא בסופם. וואלה, אז זה אפשרי, הא?!

navonlaw

New member
נראה לי חשוב

לי הייתה ציסטה בדיוק בגודל זה לפני כשנה וחצי וניתחו אותי (לא מומחית לפריון ובטח לא לאנדו) היום זה חזר ויש לי שוב ציסטה בגודל של 3 ס"מ שגילו לי ביולי 2006 ובזכות בנות הפורום הזה הגעתי לרופא פריון שלא התרגש ולא המליץ לנתח כלל אלא לנסת להיקלט- תראי אני באופן אישי לא ממליצה על ניתוח כילי זה כנראה לא עזר. בכל אופן קיבלתי טיפה טיפול הורמונלי וכו', אין לי מושג לגבי דיכוי כי לא עברתי וממליצה לך להתייעץ עם הבנות שמבינות בזה. מנסיוני האישי בלבד לא הייתי הולכת על אסכולת המנתחים ומנסנ להיקלט ( אגב, הצלחתי אך לצערי הייתה לי הפלה) בכל אופן בהצלחה, מאחלת לך את כל הטוב שבעולם

../images/Emo51.gif

אשמח לדעת מי הרופא, למרות שגם אצלי הם בדעה ש"זה לא מפריע לטיפולים" ות'אמת - אולי זה מה שרציתי לשמוע, אולי אני מוצאת בזה נקודת אור ונאחזת חזק... רק מקווה שלא יכאב/יחמיר. תודה על הפן האופטימי, היה חשוב לי גם לשמוע את זה ובהצלחה לכולנו.

למעלה