שאלה בטיחותית...

umop apisdn

New member
שאלה בטיחותית...

ברכב חדש שאני רוכש, הוצעה לי האפשרות למקדימור. האם האביזר הזה כדאי בטיחותית, או שמדובר בעוד משהו שיתקלקל ולא יועיל (כמו כל דבר שמותקן בארץ...) כמובן שזה שהמקדימור תוכנן בארץ לא עוזר להחלטה.... מה דעתכם? הוא עולה כ250 ש"ח... כן או לא?

be_roo

New member
רעיון מצויין, ביצוע כושל

כמה פעמים יצא לכם לנסוע מאחורי רכב שכל שניה נדלקו אורות הבלימה שלו, מבלי שבכלל נראה שהוא מאט, ובוודאי שלא בעזרת הבלם? ובכן התופעה הנ"ל נובעת מכל מערכות המקדימור הנ"ל, כאשר הן לא מבצעות את עבודתן. המטרה של המערכת היא לזהות בלימת חירום עוד לפני הבלימה. המערכת מזהה עזיבה חדה ומהירה של דוושת הגז ומדליקה את אורות הבלם עוד לפני שכף רגלו של הנהג הגיעה לדוושה. אבל מה, כרגיל, תכנון לחוד וביצוע לחוד. במקרים רבים המערכת "מופעלת" ואורות הבלם נדלקים גם בהרפיה קלה מהגז. כך בעצם במקום שנקבל התראה מוקדמת, אנחנו לומדים להתעלם מהברקס הקריזיונרי, עד למקרה שבו הוא ידלק "על אמת". שיר, שומרת מרחק מאז שיצא לה (כנוסעת) להכנס באחוריו של רכב ללא אורות בלם בכלל.

dw2322

New member
קצת פטריוטיות

לא יכול לחוות דיעה לגבי המכשיר, אולם מה רע בכך שהמכשיר תוכנן בארץ? יש בארץ יצירתיות ורמה הנדסית גבוהה. כל חברות ההייטק לא צמחו סתם כך.

rigi

New member
BE נראה לי שאתה קצת טועה ...

אם זכרוני לא מטעה אותי (והוא בדרך כלל לא מטעה..) המערכת הזו לא אמורה לעבוד בחירום . היא אמורה לעבוד ברגע שאתה מרים את הרגל מדוושת הגז..(זאת אומרת כמה שניות לאחר שאתה עוזב את דוושת הגז ולא לוחץ שנית ...) מה שאני בטוח זה שהיא לא אמורה לפעול בחירום..!

speeder

New member
שיר צודקת

אכן הרעיון מצויין ואמור להוסיף זמן יקר במקרה חרום אולם, הדרך העדיפה על ידי הינה פשוט להסתכל על אורות הבלם של שני הרכבים שלפני וכך אני מקבל זמן התראה גדול יותר. אכן המערכת לא מבדילה בין חרום לרגיעה, פשוט מופעלת עם עזיבת גז "עצבנית משהו". גיא: מה זו דוושת הבלם, באיזה רכבים היא מותקנת ??

be_roo

New member
היה לנו דיון על חלונות

אני טענתי שאם מדינת ישראל היתה כל כך חכמה וחוקקה חוק, שמחייב אור בלם נוסף במיקום גבוה, כדי שיוכלו לראות אותו דרל שמשות הרכבים בטור, הרי שיש ללכת באותו קו, ולאסור נסיעה עם צילוניות בחלון האחורי. הצילונית לא מפריע לנהג הרכב בה היא מותקנת, אך בגלל המרחק היא כן מפריע לראות את אורות הבלם של הרכב שלפניו. כבר הועלו כל הנימוקים נגד האיסור: אפקט החממה, חום לנוסעים מאחור וכן הועלו התשובות: מותר לשים צילונית בחניה, וניתן גם לתת פטור למי שמסיע נוסעים מאחור (כי ממילא הנוסעים עצמם מסתירים). השורה התחתונה היא שאם יש אפשרות לעלות ברמת הבטיחות אז חבל לחסום אותה (כך שהנימוק שברכב מסחרי הדבר אינו אפשרי אינו רלוונטי. כמו שלא ניתן להתקין מראה פנימית במשאית, זה לא אומר שלא צריך להתקין אותה בכל הרכבים) שיר, לא מבינה למה היא מעלה את כל הדיון מחדש, רק התכוונה לאזכר אותו, אבל חבל לה למחוק אחרי כל כך הרבה הקלדה. מה גם שהיא צודקת

umop apisdn

New member
למיטב ידיעתי- לפי החוק-

אסור לשים כיסויים על החלונות, שמסתירים יותר מ70% מהראות דרכם.

be_roo

New member
השאלה היא מסתירים למי

ולך תמדוד 70%. הצילוניות לא מסתירות את השמשה האחורית לנהג ברכב הן מותקנות, ודאי שהחוק אוסר זאת (חלונות כהים וכו´) אבל לא נראה לי שכתוב בשום מקום לגבי ההפרעה לנהגים שמאחור, לראות את הנעשה בטור שלפניהם. הצילוניות הנ"ל עובדות על עקרון שאם מסתכלים דרכן מקרוב, ניתן לראות ללא קושי, אך ככל שגדל המרחק בינך לבינן, קטנה הראות.

umop apisdn

New member
צודקת בהחלט-

לפי החוק הזה, גם בחלון האחורי חייבים עד 70%, אבל זה מתייחס לנהג- ולא למכוניות שמאחוריו- וכאן באמת נעוצה הבעייה האמיתית... רועי, צלונים רק בים...

© DrorZi

New member
RIGI, רוצה רופא לאלצהימר ../images/Emo35.gif

קורה ומתלבלבים או שוכחים, אפילו לטובים ביותר
המערכת אמורה לזהות עזיבה חדה של הגז בלבד ולהדליק את הברקס לפני שאתה מגיע אליו, היא לא מחכה "כמה שניות" כמו שאתה טוען, להפך, מטרתה לחסוך כמה עשיריות שניה חשובות. הבעיה שהמערכת לרוב הסטרית מידי והחיישן (כספית אם אני זוכר נכון) קופץ מהר מידי להדליק את הברקס.
דרור זי, על מה אנחנו מדברים
כי אני לא זוכר .....

umop apisdn

New member
למה אין פטריוטיות...

כי עם כל הכבוד למוח היהודי שממציא לנו פטנטים, תמיד הפטנטים הנהדרים מתקלקלים כשהם משומשים בפועל...

מצמץ

New member
לא מסכים אתך,

אומנם יש לנו הרבה מוצרים שלא מספקים את הסחורה, אבל להגיד תמיד זה ממש לא נכון לדעתי, קח לדוגמא את התעשיות הצבאיות וההיטק של ישראל, אנחנו בין המקום הראשון לשלישי בעולם בתחומים אלו. או קח אפילו דוגמא של "בעיית" החצץ בארץ: בעולם איכות החצץ לכבישים נמדדת מ5-1, ישראל מיצאת את החצץ 4 ו 5 לאירופה ומשתמשת בחצץ מאיכות מס´3 בכבישי הארץ (עוד סיבה לכך שהכבישים מתפרקים אצלנו וזקוקים לתחזוקה מתמדת). אותו הדבר מבחינת פירות פרחים ועוד מוצרים, ישראל מיצאת את הסחורה הטובה ובשוק בארץ נשארת הסחורה סוג ב´ (אע"פ שקוראים לה כאן סוג א´), אומנם זה נעשה בגלל מספר שיקולים (חלקם מוצדקות) אך זו לא סיבה להיות שלילי לגבי התוצרת שלנו.

umop apisdn

New member
מה הקשר בין מחט לשחת??

כוונתי היתה שהתקנות ישראליות נוטות להתקלקל בד"כ- בין אם זה ח"ח, אזעקות או מקדימורים!! וזה לא קשור להיי-טק, פרחים או חצץ!!

שי ©

New member
אני יכול לומר...

שהמונדיאו שלי הגיעה במקור עם ABW, אך כשקניתי אותה (בת ארבע עם 125K ק"מ), המערכת לא עבדה (אבל יתכן שהיא פורקה). שי

umop apisdn

New member
אולי זה רק אני, אבל אני לא סומך על

גאדג´טים ישראליים, ועל ההתקנות המקוריות- זה פשוט לא עובד.

מצמץ

New member
הסיבה

שאני מדבר על מחט ושחת היא בגלל שיש סיכוי גדול שהמוצרים שאתה מדבר עליהם הם סוג ב´ שנקראים סוג א´ והם חלק מהתהליך של מה שאמרתי לגבי החצץ הפירות וכו´, או שהם לא מתאימים כמו לדוגמא המזגנים בפיז´ו הישנות שהיו מיוצרים בארץ אבל הם לא סיפקו את הסחורה. אני לא מנסה לפתוח דיון ולהתווכח איתך או לומר שאתה טועה (כי זה נכון שלמוצרים מתוצרתנו יש הרבה בעיות) אלא שאני חושב שאתה טועה בהכללה שזה תמיד לא עובד.

umop apisdn

New member
אתה לא מבין-מצמץ...

אני לא אומר שהחצץ או הייטק בארץ לא טובים, ושכל מה שעושים בארץ רע- אני כן אומר שהתקנות מקומיות הן ב99% מקור לתקלות, והABW כנראה לא יוצא דופן.

למעלה