שאלה בחשמל

• פותח הנושא tonti
  • פורסם בתאריך

tonti

New member
שאלה בחשמל

נניח שאני מחבר מעגל (או נורה) לפאזה, ונוגע באפס שיוצא ממנו - אני מקבל זרם. אבל כשאני נוגע בפס האפסים בלוח החשמל אין שום זרם! מישהו יכול להסביר לי את זה בבקשה תודה מראש

טל ר

New member
הסבר

א. לעולם, אבל לעולם, אל תיגע בפס האפס בלוח החשמל. מספיקה התנגדות טפילה קטנה בינו לבין ה-0 על מנת לחשמל אותך כדבעי. ב. פס האפס אמור לייצג פוטנציאל 0, כלומר זהה להארקה (ואליך). אם אתה נוגע בו, אז לא קורה כלום - אתה ופס האפס באותו פוטנציאל. ג. אם אתה מחבר עומס לפאזה ולא מחבר אותו לאפס, לא עובר שם זרם, והמתח בצד השני של העומס זהה לפאזה. אם אתה נוגע אז בצידו השני של העומס, אתה סוגר את המעגל (מאחר ואתה נוגע באדמה), ומהווה עומס נוסף (בטור לעומס המקורי). ד. אם אתה מחבר עומס לפאזה ומחבר את צידו השני לאפס, זכור שתמיד לחיבור לאפס תהיה עכבה טפילה כלשהיא - לפחות התנגדות והשראה - אשר תגרום למפל מתח כלשהו. לכן, גם במקרה זה נגיעה באפס תגרום להפרש פוטנציאלים גדול מאפס על גופך, אשר ייתכן ותהיה מספיק גדולה על מנת לגרום להתחשמלות (וייתכן כמובן גם שלא).

Oren Oren

New member
עד כמה שאני זוכר..

קו האפס הוא קו משותף לכל שלושת הפאזות ומשמש כייחוס לשאר הפאזות. אמור לזרום שם 0 אמפר.אולם במעשי הזרם שם לא תמיד 0. כדי להתעסק בחשמל בדירה יש להוריד את המפסק הראשי לפני שמתעסקים עם החוטים. בכל אופן אל תתעסק עם לוחות חשמל.... אורן

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif

"כדי להתעסק בחשמל בדירה יש להוריד את המפסק הראשי לפני שמתעסקים עם החוטים" זו עצה טובה אך גם היא לא תמיד מספיקה, לפעמים ה"אפס" לא מתבטל טוב ואם אתה נוגע בחוטים אתה יכול להתחשמל גם ממנו ואפילו דרך עומס.
לכן אל תתעסק עם לוחות חשמל בלי לדעת באופן מקצועי מה אתה עושה
אמיר

טל ר

New member
לא להתעסק עם לוחות חשמל

זה נכון מאוד. הערה לעניין: גם אם הזרם אינו 0, ואף אם הוא גבוה מאוד, זה לא רלבנטי לעניין התחשמלות. ניתן להתחשמל ממתח גבוה גם במקום בו הזרם (לפני שנגענו) הוא 0, וייתכן שאף לא נרגיש דבר עם ניגע בתיל בו זורם זרם גבוה מאוד (אם הפוטנציאל בו הוא 0). לפיכך, שאלת הזרם ב-0 היא לא רלבנטית.

למעלה