שאלה בחשבון

nitzano

New member
שאלה בחשבון ../images/Emo132.gif

אומן המתאמן בשני סגנונות (שינג אי צ´ואן ואיקידו) בו זמנית במשך 10 שנים .האם מותר לו להצהיר: התאמנתי 10 שנים שינג אי ו 10 שנים אייקידו ? לוחם אשר הגיע לדרגת דאן כלשהו באמנות כלשהי (לדוגמא אייקידו), ועבר להתאמן באמנות אחרת (לדוגמא שוטוקאן) .האם דרגתו הבא צריכה או יכולה להיות דרגה גבוהה מאותו דאן שכבר קיבל ? או אמורה להיות דרגה של מתחיל ? :-O

zedprime

New member
דרגתו במה?

באייקידו או בשוטוקאן ? אני חושב שזה ברור שלימוד אומנות אחרת יכול לעזור (או להזיק במקרים מסויימים) אבל מדובר באומנויות שונות. בקשר להתאמנות בו זמנית - במידה ואדם מרגיש שהוא התאמן באופן רציני ולא התפשר לטובה האומנות השנייה (כלומר השביע בשתיהן) , למה לא?

ניצן, בבקשה להשאיר את הויכוח הזה

באתר אחר. נמאס לי מהדיונים על בנימיני! הדיון הזה התחיל ב"עידן הדלי", עבר ומתקיים עכשיו ב"וושו" - אין טעם להפיץ אותו גם לכאן!

zedprime

New member
ואני בתמימותי חשבתי ששאלתו הגיעה

ממניעים טהורים... EVIL!

nitzano

New member
אינני מעוניין גם כן להתווכח על אי

אילו אנשים ,ואני אודה לכם אם אכן תשאירו את הליכלוך בחוץ .כמו כן שאלה זו אינה מכוונת כלפי אף אחד ואינה רומזת על אף אדם .להזכירכם מעולם לא השתתפתי בוויכוחים המטופשים הנ"ל .שאלתי כלפי נקו בוו-שו אינה מכוונת לוויכוח שמעליו אלא לניסוחו ואני בטוח שלא לכך התכוון. שוב ,קוויתי ששמו של ירון לא יופיע כאן ע"מ שאנשים לא ינסו לקשר בין דברי אליו ועכשיו כבר קישרת. מי שמחפש לקשר לאותו דיון אודה לו אם לא יעשה זאת ,ואם כן יעשה, אז אשמח אם הודעתו תמחק.

nitzano

New member
מזה חששתי

אחרי שעלתה השאלה במוחי וכבר רשמתי אותה ב וושו התחרטטי .כי ידעתי שאם ארשום אותה כאן אז יהיו המקשרים. הלכתי על חבל דק שנקרע . ועכשיו כבר אין לתשובתכם ערך ,כיוון שתשובתכם אינה ללא משוא פנים ותהיה מכוונת כלפי מישהו ולא כלפי דעתכם המקורית. אנה וותרו על תשובתכם כעת כבר אין צורך בה.

idv

New member
תלוי

עד כמה הסגנונות שהוא לומד קרובים אחד לשני. אם אותו אומן לומד סגנון אחד של קונג פו לדוגמא, והוא עובר לסגנון אחר מספיק קרוב לדעתי אפשר להמשיך את דרגותיו. אבל לעבור מטאי צי למשל לג´ודו לדעתי מצריך להתחיל מהתחלה. בכל מקרה לאדם זה יהיה קל להתקדם מהר בסולם הדרגות באומנות השניה. לגבי מס´ השנים אותו אומן מתאמן, לדעתי, מס´ השנים שצריך לציין הוא ללא קשר למס´ האומנויות שהוא מתאמן, אחרת, כפי שציינת בוושו, יהיו אנשים שמתאמנים יותר מאשר גילם. על אותו משקל אפשר להגיד שאם אני מתאמן יום בשבוע ואתה יומיים אתה מתאמן פי שתיים זמן ממני.

תשובות

אני חושב שהשאלה היא בעיקר לשונית. כשאתה אומר "התאמנתי עשר שנים בשינג-אי ועשר שנים באייקידו", זה לא נשמע כמו "התאמנתי עשר שנים באייקידו ושינג-אי". על השאלה השנייה גם אני אענה בשאלה. פרופסור לכימיה שמתחיל ללמוד באוניברסיטה תנ"ך, צריך לקבל ישר פרופסורה בתנ"ך או להתחיל מהתחלה? כל אומנות עומדת בפני עצמה - אני חושב שלתת למישהו דרגה בקראטה על סמך דרגתו באייקידו זה דבר פסול לחלוטין. לורנס

קרוקדיל

New member
ומה איתי?

אם אני לומד ג´ט קונדו שבו אני צריך להגיע לרמה של חגורה שחורה בכמה אומנויות שונות בשביל לקבל את החגורה השחורה שלי האם נכון להגיד אני חגורה שחורה באיגרוף חגורה שחורה בקראטה חגורה שחורה ב... וכו´? או שאני רשאי רק להגיד אני חגורה שחורה בג´ט קונדו?

מה????????????!!!!!!!!!!

ראשית, אני לא יודע איך עובד ג´ט קון דו. אני יכול להגיד לך, וידידי בודוקא יכול להוסיף על זה, שבבודו טאי ג´יטסו, למשל, שמורכב מתשע שיטות שונות, לא מקבלים חגורה שחורה בכל אחת מהשיטות, אלא חגורה שחורה בבודו טאי ג´יטסו. שנית, למה אתה שואל אותי מה אתה כן רשאי או לא רשאי להגיד? אני חושב שניסחתי את דעתי בצורה מאוד ברורה. אבל זו רק דעתי. אתה תגיד מה שאתה רוצה להגיד - אני בטח לא אגיד לך מה להגיד. בהצלחה, לורנס

budoka

New member
דעתי (האישית)

אמן לחימה בעל דרגה בשיטה אחת צריך להתחיל מאפס בכל שיטה אחרת, למעט מצבים מסויימים שאפרט תיכף. כל שיטה היא שפה בפני עצמה, ואם אתה דובר אנגלית שוטפת זה לא אומר שאתה יודע הודית. עם זאת, סביר להניח שההתקדמות שלך תהיה מהירה יותר, כי למדת איך לומדים, והמורה צריך להיות ער לכך. המצב היחידי שבו צריכה להיות התחשבות בדרגתך בשיטה אחרת היא כאשר השיטה השניה אותה אתה לומד היא זרם (ניב) של אותה השיטה (שפה), למשל שני זרמים של אייקידו. אז צריך לבחון אותך לפי אותם הקריטריונים שבוחנים איתם כל אחד אחר, ובהתאם לתוצאות לדרג אותך כבר על ההתחלה.

neko

New member
דרגות...

תלוי אם קיבלת הסמכה כחגורה XYZ (שחורה או סגולה או לבנה עם לבבות אדומים, זה לא חשוב) בשיטה כלשהי, אז יש לך אותה וזהו. אם למדת שיטות שונות כ-חלק- משיטה אחת, אם הדרוג שלך בה הוא רק דרוג בשיטה עצמה (כמו למשל אצלנו, שלומדים קראטה ועוד סגנונות סיניים שונים + טאי צ´י + קצת קרב מגע, ובסוף מקבלים דרגה ששייכת רק לשיטה שלנו. המדריכה שלי באייקידו הייתה דאן 2 באייקידו, וגם דאן 1 בג´ודו. לרוני קלוגר יש דאן 5 (אם אינני טועה) בג´ודו. וכו´.

neko

New member
דוגמא מעולה.

דוגמא טובה לטעות של ניצן - אם תהיה פרופסור בכימיה ותלך ללמוד תנ"ך, תוכל להשלים את התואר בד"כ שנתיים או שנתיים וחצי במקום שלוש, כי הוא לא יצטרך לעשות קורסי בחירה. אם, לעומת זאת, פרופסור בפסיכולוגיה ילך ללמוד קרימינולוגיה, הוא ישלים את התואר בשנה. כנ"ל תואר במדעי המחשב בבינתחומי (דגש עסקי) ותואר במנהל עסקים שאפשר להשלים תוך שנה. קל וחומר כאשר מדובר באמנויות לחימה, שמטבען די דומות, תוכל להשליך מאמנות אחת לאחרת.

כשאתה מציג את זה ככה, אולי זו לא

דוגמה כל כך טובה בסופו של דבר. כי אם בעל דאן 8 בקנדו יילך ללמוד ג´ודו ביפן זה לא יעניין אף אחד מה הוא עשה קודם, והוא יתחיל מחגורה לבנה, ויעמוד בדיוק באותן דרישות של שאר החבר´ה. יכול להיות שבעזרת האופי שקנדו בנה לו הוא יתקדם יותר מהר, אבל הוא יצטרך לעבור אותם מבחנים כמו כל ג´ודוקא. וכנ"ל לגבי שאר השיטות. אולי במקומות אחרים זה אחרת.

neko

New member
ניסיון

ברור שלעולם לא תקבל דרגה בשיטה על סמך דרגה בשיטה אחרת, אבל כל דאן גבוה בשוטוקאן, למשל, יוכל בקלות רבה לקבל דאן גבוה בשיטו ריו, אם רק ישלים כמה קאטות (בשיטו ריו רוב הקאטות זהות לשוטוקאן). שאר החומר די דומה. שוב, זה תלוי בעיקר במדריך, אבל יש קשר. אני בטוח גם שאם הייתי מתחיל עכשיו ג´ודו או טאי קוון דו, הייתי מסתדר הרבה יותר טוב מאשר מישהו בלי ניסיון.

WhiteBear

New member
דעתי בנושא...

אני חושב שיש כמה אלמנטים בלימוד של אומנויות לחימה, לגבי קצב ההתקדמות של אמן לחימה. בין הגורמים יש: כמות אימונים בשבוע. סוג השיטה. טיב המורה. האם עשר שעות בשבוע במשך עשר שנים שקולות לחמש שעות בשבוע 20 שנה ??? אין לי מושג. נידמה לי שהחיפוש אחר כימות הוא בעייתי, היות ועסקינן בבני אדם. נידמה שהקרטריונים "אני עשיתי כך וכך שנים", הם בעייתיים.

קצת צניעות!!!

אני חושב שרוב אומני הלחימה צריכים ללמוד צניעות מסנסאיי מושיקו. בגלל התחשבות רוחנית שלי לא פרסמתי כאן את דרגתו הנוכחית של סנסאיי אבל בינתיים הוא קיבל כבר דאן 27 בקפוג´יטשרדות צ´ואן. מגיל קטן יש לו גם דאן 1 בלחימה משולהבת, סש 3 ביאנג 25 התנועות (שזה יותר טוב מיאנג 24 תנועות, תעשו חשבון), דוקטורט באפידמיולוגיה טיבטית ותעודת כבוד של הכוחות המיוחדים בנמיביה, לטביה וקמצ´טקה. סנסאיי לא אכפת לו מהדרגות האלו בכלל, עובדה, הוא לא כותב עליהן בפורום ולא מפרסם את עצמו בכלל. הוא טוען שהתמונות שלו בדוג´ו ממנזר אנטיפטרוס הן רק לנוסטלגיה. בתמונה סנסאיי מושיקו מקבל דרגת דאן 27. שימו לב!!! הבעת פניו לא השתנתה מאז שקיבל דאן 12 לפני שבועיים!!! שימו לב לריכוז!!! מתאים ללוחמת רחוב!!!

אתה צודק

אני מצרף ציטוט בנושא מתוך ראיון עם Swada Hanae, מאסטרית בלחימה עם נגינטה (נשק יפני עתיק יומין, שמורכב ממקל ארוך שאליו מחובר להב ארוך ומעוקל): Way of Teaching I was taught a very long time ago by Chiba Sensei, who taught in the Meiji, Taisho, and Showa eras. He would say, "There is a hibachi, right?" Well, actually, let’s use the example of this cup, instead. There is a cup here, right? We, the teachers, see the cup from above. Those who can’t yet do the techniques see the cup from down here, from the bottom. They don’t even know the distance between the bottom and the top. Only those looking down from above can understand certain points. Other people, looking at it from below, cannot really understand the shape of the cup or its essence. Therefore, only doing something a little bit in the martial arts does not really mean you have done it. Furthermore, training once or twice a week for ten years or so does not mean you’ve actually trained for that period of time. If you figure it out, you really have only trained four times a month. Sometimes you miss a class. But, even assuming you came to every lesson, if you count the hours, it still only comes to four times a month, not a full year of practice. So if you practice once a week for ten or twenty years, you haven’t really practiced very much. You may not even have practiced for five years, once you add up the actual hours. הראיון נערך ע"י מייק סקוס מהאתר www.koryu.com הרהורים פוריים, לורנס

למעלה