שאלה בחשבון

nitzano

New member
שעות ביום

אני חושב ,שעל אף ,שאדם מתאמן רק 3 שעות ביום ,בזאת לא נגמר האימון .לא פעם ,שעתים אחרי האימון בעודי חושב על החומר החדש שלמדתי נופל האסימון, ומופיע רגע קטנקן של הארה .האם נחשב לי שלמדתי רק באימון הפיזי ?איני חושב כך .ישנם אנשים (ואני ביניהם) שלא מפסיקים את האימון בתום השעור אלא חוקרים בדבר גם שעות אחר כך .לעומת זאת יש המתאמנים שעות אך דבר לא מחלחל פנימה .ולכן לא ניתן לחשב משך אימון על סמך אורך השעור.

אולי

בכל מקרה, אני חושב שאין מצב שבו בן אדם מתאמן שעות ושום דבר לא מחלחל פנימה - אנחנו הרי כולנו בני אדם.

neko

New member
מעשה מול מחשבה

הכל יחסי. כבר הוכיחו שלימוד מתבצע יותר בשינה מאשר בזמן הלימוד עצמו. הרי גם ההבנה שלך בקשר למה שלמדת מתבצעת בראש שלך. יש הרבה מקומות שמתאמנים אימונים ארוכים, ובאינטנסיביות. זה לא מתיר זמן לנתח מה עשית - אתה עושה יותר ממה שאתה חושב. את רוב ההבנה האמיתית של מה שאני עושה אני מגיע במחשבה - בזמן נהיגה, מנוחה, אכילה, בהייה בתמונה או כל דבר אחר.

amir_aikido

New member
דעתי וניסיוני

אין נושא מעצבן יותר מדרגות ותק ו"בכירות" אבל בקצרה: אם שואלים אותי על אימוני אמנויות לחימה אני בד"כ אענה שאני מתאמן כ-12 שנה באייקידו ובשנתיים האחרונות עשיתי גם טקוואנדו. בכלל, אם אני כבר מספר למישהו בדיוק כמה שנים אני מתאמן בכל אמנות, אדאג לנסח זאת כך שיבין דברים לאשורם, ולא יוטעה. דרגה באמנות אחת איננה עוברת לאמנות אחרת ללא בחינה. יש לי דאן 2 באייקידו אצל המורה שלי, אם אתחיל ללמוד אצלו ג´ודו או קראטה - אני אתחיל מההתחלה - מהלבן, מבחינת הדרגה. יתכן שאתקדם מהר יותר מהממוצע בזכות הניסיון הקודם, ואם אעשה זאת, סביר שיוותרו לי בדרישות הפז"מ בגלל הניסיון הקודם, אבל זהו. אגב, בטקוואנדו באמת התחלתי מהחגורה הלבנה והיום יש לי חגורה כחולה (קיופ 6 אני חושב או שזה קיופ 7 - לא בטוח), למרות שכשהתחלתי להתאמן שם כבר היתה לי חגורה שחורה באייקידו. המקרה היחיד בו יש חריגים בנושא הזה הוא כשאמנות שלומדים מראש משלבת שלבים שונים מאמנויות שונות (כמו במרכז הישראלי לטאי-צ´י) ואז דרגתך בבי"ס נשארת כי זו בעצם דרגה במסלול ולא דרגה באמנות. בכלל, בעיני, התפקיד היחיד של דרגה הוא לעזור למי שלא מכיר אותך ומתאמן באותה שיטה ואותו סגנון ובי"ס מאותו הזרם לקבל מושג ראשוני על רמתך והיקף ידיעותיך. מעבר לזה אינני רואה ערך מיוחד בדרגה. אמיר

למעלה