שאלה בחצי שקל

אריארי

New member
שאלה בחצי שקל

מה ההבדל בין חלום צלול לחלימה? אם יש בכלל הבדל... והשאלה תופיע גם בפורום דרך הלוחמים... נראה מה יש להם להגיד על זה שם.

LucidGuess

New member
זה בדיוק אותו הדבר

אני בטוח שבפורום דרך הלוחמים יתחילו לבלבל לך את המוח עם השטויות שלהם ולספר לך שחלימה זה עולם אמיתי ולא חלום צלול, ושבחלימה אתה ניפגש עם כל מיני יצורים אורגניים אמיתיים... זה בולשיט! חלימה זה חלום צלול רגיל לגמרי שפשוט רמת המציאות בו כל כך גבוהה שהוא נראה ממש כמו מציאות, אין שום הוכחה שיש דבר כזה "חלימה" ולמרות שההרגשה שם מציאותית לחלוטין זה לא אמיתי אלא רק בראש שלך, חלימה זו שטות שאני לא יודע מי המציא אותה, אין לזה שום בסיס ושום הוכחה והכל סתם דיבורים וקישקושים באוויר ללא שום תוכן וללא בסיס. תחליט אתה אם להאמין לשטויות האלו או להבין שמדובר בסך הכל בחלום צלול, הבחירה בידיך. Lucid

L i z a r d

New member
היי

כתבתי לך בפורום דרך הלוחמים. כשאתה מדבר על הוכחה במובן המדעי, זאת אומרת הוכחה אובייקטיבית, אז אתה צודק אין אפשרות להוכיח. כשאתה מתחיל לדבר על חוסר תוכן וחוסר בסיס, זה ממש לא נכון, אני לא יודע מה שמעת ומה אתה יודע אבל נראה שאתה לא ממש מכיר את העניין לעומק. אני בהחלט מבין את הסקפטיות שלך בנוגע לעניין, גם אני בא מגישה מדעית אתאיסטית. אבל, יש הרבה דברים שקשה לדעת בשיטה המדעית לפחות כרגע, וחבל להפסיד חלק כל כך עצום מהידע שקיים.

Gevakumon

New member
טוב, בקשר לפורום דרך הלוחמים

אני מבין את הזלזול הגדול שבא ממך לגבי דרך הלוחמים, זה בגלל שאתה לא מבין מהי מטרתה של דרך הלוחמים, אתה מתייחס אליה בתור שיטה, או תורה, ולכן אתה מחפש הוכחות ולא נותן לה להשפיע עליך, אבל מטרת הדרך היא לא להוכיח נוסחאות ולהראות לך דברים ממשיים, אלא לעזור לך. אתה צועד בדרך הלוחמים כדי לשפר את עולמך, כדי להפוך את החיים שלך ליותר טובים, לא צריך הוכחות מדעיות ופרופסורים שיגידו אם זה "עובד" או לא, הדרך היא בשבילך, אתה בוחר אם ללכת בה.

למעלה