שאלה בחישוב נפח

ערןGS

New member
שאלה בחישוב נפח

שלום, בקורס מסויים למדתי על בלוני חמצן וקיבלתי נוסחא לחישוב כמות החמצן שנשארה בבלון. משהוא בנוסחא נראה לי לא הגיוני: לפי הנוסחא, נפח החמצן שנשאר בבלון, הוא למעשה נפח הבלון, כפול לחץ דיחוס הגז באטמוספירות. כך שלמשל בלון בנפח של 2 ליטר, יכיל בלחץ של 3 אטמוספירות 6 ליטר חמצן. השאלה שלי, היא האם החמצן אכן מדוחס באופן ליניארי כפי שהמשוואה גורסת, או שמא ככל שהלחץ במיכל עולה, יורד הנפח שמתווסף עבור כל אטמוספירה...? כמו כן, האם יש חשיבות לסוג הגז - חמצן, חנקן, תערובת אוויר?

מורנא007

New member
PV=nRT

הנפח והטמפרטורה קבועים ולכן הלחץ פרופורציוני לכמות החמצן שבבלון (n). הנפח של הבלון נשאר אותו נפח (אם מדברים על בלון קשיח ממתכת), והטמפרטורה היא אותה טמפרטורה. זה נכון בקירוב עבור כל הגאזים, חוץ מגאזים שקרובים לנקודת הרתיחה או ההמראה שלהם כמו אדי מים ו- CO2.

בל צריך לשיםלב שאם רוצים לדייק,

לכל טווח טמפרטורות ולחץ יש משוואת מצב שונה..כלומר לא תמיד לגזים יש התנהגות אידיאלית[ליתר דיוק-לא תמיד כדאי לנו להניח שהם אידאליים]. מה המשוואה הרלוונטית לפותח השרשור?..לא יודע, כדאי להתייעץ עם המדריך מעבדה/מרצה.

מה "../images/Emo99.gif" עכשיו?..

עשי טובה, תמיד בשיעורים,ובעיקר במבחנים/בחנים צריך להתפלל שיהיה אפשר להניח התנהגות אידאלית..."נניח גזים אידאלים"

לִימוֹר

New member
../images/Emo6.gif

במבחן בפיזיקלית בהיתי 3 שעות באיזה שאלה כי הייתי צריה להשתמש במשוואת נרנסט ולא הייתה לי אקטיביות. אין לי מושג מה זה אקטיביות אב לידעתי שאמורים להשתמש בה. אחרי 3 שעות (10 דקות לפני שנגמר המבחן) שאלתי את המתרגל והוא אמר לי "תניחי אידיאליות".

אהמממ,בעצם רגע[סורי מיאוו,

אני פזיז בשליחת הודעות,לא אישי נגדך
]: אז איך בסוף הלך?..3 שעות אם לא עשית כלום זה קצת נשמע..."בעיה"..הסתדרת או שהפגזת כמו גדולה במועד ב'?..

לִימוֹר

New member
עשיתי את שאר השאלות

וב10 דקות עניתי על הסעיף הזה ועוד סעיף שהוא עזר לי.

מורנא007

New member
ברור

תשמע, את משוואת המצב של הגאזים האידאליים פיתחו בהסתמך על מדידות שנעשו לגאזים לא אידאלים. לכן הקירוב האידאלי למקרה הזה די מספק.

the last anigma

New member
מתנדב מד"א?

אם כן... אתה לא צריך חישוב מדויק... מה שלימדו בקורס מספיק. (למרות שזה ממש לא מדויק, אפילו לפי יחידות ניתן לראות מיד) כמות חמצן [ליטרים] = לחץ אטמוספרי X נפח בלון [ליטרים] עכשיו כשאני חושבת על זה.. אני מניחה שהגבולות שנתנו מבחינת החלפת/מילוי בלון מתחשבים כבר בשאר הגורמים בנוסחא (שהם קבועים אגב). אה... ורק רציתי לציין שההודעה שלך גרמה לי לפתוח את המחברות של קורס 60 מלפני כמעט 4 שנים..

ערןGS

New member
כן

ואל תדאג לי, אני כבר שמונה שנים ממד"א, אבל זה מעניין אותי מהבחינה העקרונית... בכל אופן, מבחינת יחידות מידה זה כן מסתדר, כי החמצן שנשאר בבלון יכול להחשב גם כנפח בלחץ של 1 אטמ', לכן היחידה הזו נעלמת מהמשוואה. זה פשוט לא מסתדר לי מבחינה הגיונית שהמשוואה ליניארית.

למעלה