שאלה בחיזוק

toranga

New member
שאלה בחיזוק

שלום לכולם. רציתי לדעת על טכניקות לחיזוק הגוף והחבטות.כלומר בקראטה אני יודע שמחזקים אגרופים בעזרת מאקיווארה,בקונג פו של השאולין משתמשים בשקי אפונה לחיזוק אצבעות....אשמח לשמוע על טכניקות שונות ,מסגנונות שונים. (לא רק על חיזוק איברים ,גם טכניקות לשיפור ספיגה ,מהירות וכו´)

אפשר להתקדם עם הדאן טיאן לתוך

חוד של חרב שמחזיק חבר, ולנסות לדחוף כך את החרב והחבר רק באמצעות הליכה קדימה. אותו דבר כשחוד החרב מונח בתחתית הגרון. האם זה נחשב לאימון ספיגה? לא נראה לי.

idv

New member
האמת היא שראיתי בספר

כלשהו תמונות של אנשים שעושים את זה וטוענים שהצי שלהם מספיק חזק על מנת למנוע חדירה של החוד.

קישקוש...

צ´י - shmy: התירגולים שאתם מתארים, מקורם בטכניקות אימון שמקומם בהופעות ראווה ולא ברחוב או בכל שדה קרב אחר. טרם ראיתי תיעוד מההסטוריה האנושית על אדם שאיבחת להב מהירה, (שלא בהדגמה לתיירים) לא בצעה בו בו כחמאה רכה, אבל: אשמח להכיר ...

מסכים. גם וואנג שו-צ´ין, שהיה ידוע

ביכולתו לספוג מכות רצח ב(כמעט)כל הגוף, מעולם לא טען שהוא יכול לספוג להב. אם אני לא טועה, דלית התכוון לחרב-עץ - אם אני טועה, תקן אותי! שאלתי את המורה שלי על זה פעם, והוא אמר שיש כאלה שטוענים שהם יכולים לעצור להב בלי פגיעה, אבל אני לא זוכר אם הוא סיפר על הדגמה שראה בעצמו. אני כן זוכר שהוא אמר שהיכולת הזו אינה "אוטומטית", אלא מצריכ הכנה והכוונה מודעת - כלומר, אם אתה לא רואה את ההתקפה מגיעה, בהחלט תיפגע. הוא גם אמר בפירוש שאצלנו (בשיטה שלנו) אין חיה כזאת.

לא בדיוק טועה, אבל מה שתרגלנו היה

עם חרבות אימון בלבד (אחד או שניים תרגלו עם חרבות המתכת שהיו בבית של ניר אאז"נ). היו כאלה שהצליחו יותר (כלומר בלי עזרת הידיים) היו כאלה (כמוני) שהצליחו פחות. ואין דין להב סטטי שאתה מתקדם לתוכו באיטיות כדין להב המתקדם לעברך במהירות ובעוצמה.

כיפוף חרב

יש באמתחתי סרטים מערוצי המדע השונים, בהם רואים אנשים שמכופפים חרבות בצורה שתוארה (שמים את החוד על הבטן, ו"פשוט" הולכים קדימה...). לא יודע בלגיב היעילות של זה ברחוב, אם פתאום מישהו ידקור אותם או סתם ינסה לחתוך, וגם לא יודע אם הם עושים זאת בעזרת צ´י או כל דבר אחר - מה שכן, יש אנשים שיכולים לעשות זאת, ולא מדובר במופעי אחיזת עיניים. אולי זה נועד לצרכי רוואה בלבד, אך בכל מקרה, היכולת הזו נדירה והאימונים קשים ביותר, כך שלא מדובר בדבר שולי.

idv

New member
הבהרה

אני לא זוכר את שם הספר אבל זה היה ספר על אומנויות המלחמה של המזרח הרחוק. הסופר הוא פטריק משהו בעריכת דני דבורין. הכוונה בספר, עד כמה שאני זוכר, היתה כמו שסלבו מתאר אנשים שלחצו באיטיות להב על עצמם ולא רצו עליו מרחוק.

קרוקדיל

New member
בובות וינג צ´אנג

אצלנו משתמשים בבובות ווינג צ´אנג כמו כן אתה יכול להשתמש בעץ פשוט לך בגינה על יד איזה עץ צומח ותתחיל לתת לו בעיטות עם העצם, מכות עם האמה,אגרופים, וכו´ (כל המכות שאתה מכיר)

tessen

New member
חיזוק

אחת מהטכניקות הפשוטות ביותר לחיזוק הידיים, שכיבות שמיכה שונות על האצבעות, על האגרופים. ניתן ליצור כמעט אינספור פוזיציות של שכיבות שמיכה או אימונים שמתבססים על התנגדות ומשקל הגוף על מנת לחזק אותו. תרגיל טוב למהירות הוא שכיבות שמיכה שעם כל עליה מבצעים דחיפה חזקה למעלה עד למעין "ניתור" עם פלג הגוף העליון ומחיאת כף באויר וחזרה לרצפה, המטרה כמובן להגיע לכמה שיותר מחיאות כפיים עם כל "ניתור". חשוב מאוד כל טכניקה של חישול, מקיווארה, שקי אפונים, חול חם וכו´ צריכה להתבצע תחת השגחת מורה מוסמך. ביצוע תרגיל לבד רק על סמך קריאה בספר או צפייה בטלויזיה יכול להוביל לנזק בלתי הפיך.

למעלה