שאלה בחזקות

Shaycus

New member
שאלה בחזקות

השוואה כמותית: טור א' - 4 בחזקת X טור ב' - 5 בחזקת X מידע נוסף: X בחזקת Y גדול מ - 0 . ממש לא הבנתי את התשובה של ההסבר, אני אשמח לתשובה קצת יותר טובה. התשובה היא (1), הם אומרים שלפי המידע הנוסף תוצאת העלאת X בחזקת Y היא שלישית ולכן X הוא שלילי.. (כבר את זה אני לא מבין כי אם נגיד X שווה למינוס 2, וY שווה ל2, אז מינוס 2 בחזקת 2 זה 4 וזה חיובי) אני פשוט עשיתי דבר כזה: בגלל שX הוא לא 0 אז הוצאתי שורש של X ובגלל ש X הוא שלילי, אז החלפתי את הצדדים של הטורים (כיאה לנעלם שלילי) ולכן ה5 עבר לטור א' וה4 לטור ב', והרי 5 גדול מ4 אז טור א' גדול יותר, אבל זה נראה לי ממש לא בכיוון ונראה לי שעשיתי פה משהו שאסור.

Shaycus

New member
קצת יצאתי טמבל

רק בדיעבד שמתי לב שאם אומרים ש X בחזקת Y קטן מ 0 וזה נתון אז X יכול להיות שלילי וY יכול להיות חזקה אי-זוגית, ובגלל שזה נכון זה הכרח.. אז אפשר להתעלם מהשאלה למרות שאני אשמח אם מישהו יגיד לי אם הדרך שלי היא נכונה או אסורה

4?

x בחזקת y גדול מ0 מכאן x יכול להיות גדול מ1 וטור ב גדול, או קטן ממינוס 1 במידה וy זוגי ואז טור א גדול.

Shaycus

New member
תיקון..

X בחזקת Y -קטן- מ0. פעם רביעית שאני רושם את זה כבר איזה אתר דפוק לפעמים.

אם ככה

x חייב להיות שלילי, ולכן מספר הקטן יותר בחזקת x הוא שיהיה גדול יותר.. חזקה שלילית הופכת לשבר.

למעלה