שאלה בחוקי דרך

zerez

New member
שאלה בחוקי דרך

דייג שמפליג מסמן עצמו כממונע עד שהוא מתחיל לדוג ואז הוא מחליף קטגוריה. האם מותר לו להחליף קטגוריה כאשר הוא בסכנת התנגשות עם מפרשית? ההגיון שלי אומר שלא! אני לא שואל סתם, אתמול בלילה זה קרה לי.

ה ש ח ף

New member
תשובה

כלי שייט העוסק בדייג הוא מוגבל בכשרו לתמרן (ראה הגדרות בתקנה 3) לפי כללי הימאות הטובה הייתי מצפה מכלי שייט העומד לבצע פעולה שתגביל את כושר התמרון שלו לבדוק קודם אם יש כלי שייט בסביבה. אם השאלה היא בימאות אז כמובן שזה לא תקין. אם השאלה היא בחוקי דרך אז התשובה יכולה להיות קצת שונה, שים לב שככלי שייט הממשיך בדרכו אתה חייב להמשיך להעריך את המצב ואת סכנה ההתנגשות, תאר לך שלכלי החייב דרך היתה קוראת פתאום תקלה כל שהיא והוא היא הופך לכלי ללא שליטה, במקרה כזה הימאות הטובה שלך היתה עומדת למבחן.

zerez

New member
דייג אינו כלי שייט מוגבל

תקנה 3 קובעת: "כלי שייט העוסק בדייג" פירושו כל כלי שייט הדג ברשתות, בחכות, במכמורות, או בכל מכשירי דייג אחרים המגבילים את כושר התמרון אולם תקנה 18 קובעת שדייג יפנה לכלי שייט מוגבל. ולעצם התשובה, אני מסכים שחוקי הימאות דורשים מהמפרשית לפנות דרך אפילו עם היא בסכנת התנגשות עם ממונע והממונע לא מפנה, וזה מה שעשיתי, השאלה היא האם מותר לו לשנות קטגוריה כשקיימת הסכנה? הבהרה למה שהיה - הדייג לא הפליג והדליק אור של ממונע, כניראה עסק בהורדת רשתות. בשלב מסוים הוא התחיל להפליג וניראה כמו ממונע שלא מפנה ואח"כ הוא הדליק אור קטגוריה. אני התחלתי לפנות (וקצת לקלל
) לפני שראיתי את אור הקטגוריה.

ה ש ח ף

New member
תמשיך לקרוא...

בתקנה 3 סעיף ז: כלי שייט המוגבל בכושרו לתמרן" פירושו כלי שייט שמחמת אופי עבודתו הוא מוגבל בכושרו לתמרן כנדרש בתקנות אלה... דייג מוגבל מחמת אופי עבודתו. נכון שבתקנות מקצים לו קטגוריה נפרדת, אבל זה לא מוציא אותו מההגדרה.

zerez

New member
נמשיך לקרוא ביחד

תקנה 3 (ז) (ז) "כלי שייט המוגבל בכושרו לתמרן" פירושו כלי שייט שמחמת אופי עבודתו הוא מוגבל בכושרו לתמרן כנדרש בתקנות אלה, ולפיכך אינו יכול לפנות דרך לכלי שייט אחר. כלי השייט כדלקמן יש לראותם ככלי שייט מוגבלים בכושרם לתמרן: (1) כלי שייט העוסק בהנחתם של ציוד ניווט, כבל תת-ימי או קו צינורות תת-ימיים בטיפול בהם או בהעלאתם; (2) כלי שייט העוסק בחפירה, במדידה או בפעולות שמתחת למים; (3) כלי שייט העוסק בהצטיידות או בהעברת בני-אדם, אספקה או מטען כשהוא בדרך; (4) כלי שייט העוסק בשילוחו או בהחזרתו של כלי טייס; (5) כלי שייט העוסק בפעולות של שליית מוקשים; (6) כלי שייט העוסק בפעולת גרירה המגבילה אותו במידה מרובה לסטות מאורחו. תקנה 3 (ד) (ד) "כלי שייט העוסק בדייג" פירושו כל כלי שייט הדג ברשתות, בחכות, במכמורות, או בכל מכשירי דייג אחרים המגבילים את כושר התמרון, אך אינו כולל כלי שייט הדג בחכות גרר או במכשירי דייג אחרים שאינם מגבילים את כושר התמרון. דייג ומכמורתן הם קטגוריה נפרדת מאשר מוגבל בכושרו לתמרן בעלת סימני יום ואורות קטגוריה שונים.

zerez -

לתקנה 3 סעיף ז' יש הערת המשך, "המונח כלי שיט המוגבלים בכושרם לתמרן יכלול, אך לא יוגבל לכך": ורק אחר כך מופיעה רשימת הכלים, כך שזה משנה את התמונה. מ"אופי עבודה" של כלי שיט אפשר להרכיב רשימה ארוכה מאוד. בכל מקרה כלי שיט העוסק בדיג בשיטה כלשהי מציג את האורות שנקבעו לו גם כשאינו עושה דרכו במים (מכמורתן- ירוק מעל לבן. דיג אחר אדום מעל לבן) בכדי להסב את תשומת ליבנו לכך שהוא עוסק בדיג. כשהוא עושה דרכו במים את יתר האורות שנקבעו לו (אורות צד, ירכתיים). בשני המקרים חובת הפינוי עליך מאחר ומרחוק אתה לא יכול להבחין אם הוא באמת עוסק בדיג או לא ,אם הוא הציג אורות של כלי שיט ממוכן וברגע האחרון הדליק את אורות הקטגוריה בכדי להימנע מפינוי דרך זה כמובן לא יפה מצידו אבל אתה פעלת כנדרש. יכול להיות שלא הבחנת בזמן באורות הקטגוריה שלו?

zerez

New member
אין לי וויכוח איתך

בתקנה כתוב "כדלקמן", אבל דייג אינו מוגדר ככלי שייט מוגבל. אני חושב שחרגנו כאן מהעיקר, השאלה המקורית הייתה . האם מותר לכלי שייט להחליף קטגוריה כאשר קיימת סכנת התנגשות, ולא מדובר על תקלות אלה על החלפות יזומות. לגבי המיקרה שלי, ראיתי אותו על רקע חוף הים המואר של ת"א, הייתה הרבה תאורה על כלי השייט של הדייג ויתכן שמרחוק לא הבחנתי באור הירוק, למרות שאני די משוכנע שהוא היה כבוי, את אור ראש התורן הלבן זיהיתי.

מאיר ריבא

New member
דייג בים

האם יתכן שהדייג פשוט שכח להציג אור של עוסק בדייג וכאשר ראה שהמפרשית מתקרבת אליו ומצפה שהוא יפנה לה דרך - אז נזכר להדליק את אורות הקטגוריה כדי להבהיר מה קורה? אם ההנחה שלי נכונה אז הוא אולי שכחן אבל לא חצוף.

doronig1

New member
יש חוקים ויש חוקים

החוק שהנחה אותי במשך כמעט 15 שנים של בעלות על 3 יאכטות היה שאם יש סכנת התנגשות עם כלי שייט שמטרתו עבודה אני תמיד מפנה ולא משנה אם הוא בדרכו לעבודה, בזמן עבודה או אחרי העבודה. דורון

דאויד

New member
נכון../images/Emo127.gif

החוק הזה עובד גם ביבשה: עם נהגי מוניות, אופנועי שליחים, אוטובוסים ומשאיות.

zina71955

New member
If it is amatter of the regulations

to prevent collisions at sea the sialing craft shall give way. İf it is a matter of chating by the fisherman the law is to be enforced against him. Where is the law, this is another question

למעלה