שאלה בזבל עופות

ד ר א ל

New member
שאלה בזבל עופות

היום הייתי במבחן של משרד העבודה בגננות נוי סוג 1 (סיימתי קורס של ארגון לגננות ונוף בישראל) ואני זוכר שאלה שהתלבטתי לענות עליה. שאלו שם על שטח שהועשר בזבל יונים ושאלו במה זה משפר את הקרקע? (אני לא זוכר את השאלה והתשובות במדוייק.. הכל בערך. והתשובות: א' מעשיר אותה בחנקן ב' מעשיר אותה בברזל ג' מעשיר אותה ביסודות קורט ד' הופך אדמה חומצית לאדמה בסיסית אני עניתי תשובה א' חנקן.. אבל התלבטתי אם תשובה ד' היא הנכונה. מה נראה לכם? זבל עופות או יונים במקרה הזה גורם לקרקע חומצית להיות יותר בסיסית?

רוּפֵן

New member
א' ../images/Emo45.gif ולענייות דעתי.. הוספה של

זבל עופות לאדמה כלשהי, רק תהפוך אותה ליותר חומצית ולא ההיפך. חלק נכבד, מה"תחמיצים" הניתנים לבקר למאכל, מורכבים מ'זבל עופות'.

צפנתי

New member
כן. יש בו המון תרכובות בסיסיות

וזה מה שלמדתי בקורס על אגרוכימיקלים וזיהום.

רוּפֵן

New member
../images/Emo5.gif באמת..?!

הופך קרקע לבסיסית ? אם כן, הריני מתנצל ! הבנתי הפוך לגמרי !

רוּפֵן

New member
את מתכוונת ל...

זה ? מאמר שלך על קומפוסט... משגע אותי.., העניין ההוא לא מסתדר לי בהגיון.. זבל עופות עשיר בחנקן.. אז. הוא מוריד את החומצייות ?

צפנתי

New member
טוב..לא בדיוק..לדעתי זה של דובב

חנקן יכול להיות בצורה מחומצנת (חנקות) ובצורה מחוזרת (אמונייקלי). יוצאות שתי תרכובות (יותר בעצם) בעלות ערך הגבה שונה לחלוטין. בצורות המחומצנות הוא שותף עם חמצן, באמונייקליות עם מימן, יש?

צפנתי

New member
כמובן שעופות פולטים משו בסיסי

אולי אמון, אולי שיתנן...לא יודעת/לא זוכרת. גם האשלגן הרב בתזונת העופות יוצר תרכובות בסיסיות אאל"ט.

צפנתי

New member
אגב, מנסה לאתר מידע

מהקורס הנ"ל מה באמת מבסיס את זבל העופות, לא בטוחה שזה האמונייה...בסוף אקבע פגישה עם המרצה ואשאל אותו...ח.ח..

ד ר א ל

New member
נזכרתי

אמנם קורס גינון סוג 1 דל באינפורמציה אקדמאית. אך נזכרתי שאחד המורים דיבר על כך שהקרקע בישראל סובלת מבסיסיות יתר.. והוספת קומפוסט מורידה את הבסיסיות .. כלומר מחמיצה את הקרקע.

למיטב הבנתי השאלה לא מנוסחת

נכון היות ש-א,ב וגם ג' נכונים. ד. למיטב ידיעתע קשה בארץ לשנות את הPH (=חומציות הקרקע)

ד ר א ל

New member
שלום רן, מנסים להתחכם שם במבחנים

ומצפים שתבחר את התשובה הנכונה ביותר מבין כמה תשובות נכונות פחות או שגויות אך מבלבלות. יש נסיונות התעיה על כל צעד ושעל (בערך...)

למעלה