שאלה "בול" לפסח

שאלה "בול" לפסח ../images/Emo162.gif

ניצול בקשר
- זה מתחיל מזה שמבקשים מהצד השני לשלם כל הזמן על היציאות, שהוא/היא יהיו אחראים על לאסוף ולעשות הכל סביב הקשר, וזה יכול להגיע למצב של היתלות כלכלית בבן/ת זוג שהם משלמים על הכל, כולל על הדברים האישיים של הבן/ת זוג. אז... מה דעתכם על הנושא
כיצד בן/ת זוג יכול/ה להתנגד למצב כזה מבלי להרוס את הקשר, אם יש אהבה בקשר בכל זאת
האם הייתם נפרדים ממישהו/י בגלל ניצול, או שקודם מנסים לעבוד על זה ולשנות ורק אם לא הולך- נפרדים
זה לא שאלה אישית, סתם שאלה מעניינת לדעתי

omer73

New member
תשובות:

בעיניי יש כל מיני דברים שאם הם קורים האהבה היא לא אהבה אמיתית של 100%, אלא אהבה אינטרסנטית, ז"א שיש דברים שאם הם קורים אז יש משהו פגום באותה אהבה, כי בנאדם שאוהב אמור להיות טוב עם בן\ בת הזוג, להתנהג בצורה הגונה... אז כן, דבר כזה היה יכול לגרום לי לסיים מע' יחסים, מהסיבה הפשוטה שזה היה גורם לי להרגיש רע לגבי הקשר. מה שכן, לפני שמגיעים להחלטה כזו, עדיף קודם לדבר על הדברים, על מה שמפריע, כי יכול להיות שהייתה אי הבנה, ולראות אם זה משתנה. אם זה משתנה, אז אחלה, ואם לא- שאותו אדם יעשה את החושבים שלו אם מתאים לו קשר כזה ואם הוא מוכן לבלוע את זה.

ס א ט י ן

New member
יש אנשים שפשוט לא מבינים

שקשר צריך לבוא משני הצדדים. אי אפשר לשרק אחד יתאמץ, אי אפשר שרק אחד ישלם, בדיוק כמו שאי אפשר שרק אחד ירגיש.... זה בכלל לא צריך להתחיל, אסור מההתחלה להגיע למצב הזה. כמובן שבדרך כלל משלמים אחד על השני, הוא קונה לי את זה, אני קונה לו משהו אחר, הוא משלם על הארוחה הפעם, אני משלמת על הסרט אחר כך, הוא מלווה לי קצת כסף אם חסר לי פתאום, ואחר כך אני אכין לו עוגה וארוחה רומנטית... זה תמיד מתקזז... ככה זה גם עם חברות. הרי את בחיים לא תהיי חברה של מישהו שכל פעם שיוצאים איתה אז היא לא מביאה כסף ומצפה שכל שאר החברות ישלמו עליה תמיד. להגיע למצב שאחד הצדדים תמיד אחראי על הכסף זה נוראי. זה גורם לעצבנות, לרגשות ניצול, לחוסר יציבות, חוסר אמון אפילו. לפעמים אנשים לא שמים לב והם מגיעים למצב הזה. ובמצב כזה בן הזוג צריך פשוט לבוא ולהגיד שהוא מצטערת אבל הוא לא יכול לשלם כל הזמן בגלל שהוא עדיין לא רוטצ'ילד, וגם אם הוא כן- אין לו בעיה לשלם מדי פעם אבל אי אפשר ככה כל הזמן. ואם הצד השני מוכן לקבל את זה אז מה טוב. ואם לא- אז שלום ולא להתראות.

Bassיסט

New member
../images/Emo45.gif אני איתך!!!

בקשר הדברים צריכים להיות הדדיים... מותר לבקש טובה או משהו כזה אבל אסור שיהיה מצב שבו בן הזוג מרגיש כאילו "נפסד" מהפגישה בפרט ומבן הזוג שלו בכלל... אם אין הדדיות שכזאת הקשר מיותר כי אין שורש אמיתי בזה!

תגובה

הדרך הכי טובה להמנע מנצול כספי היא לא לשלם. פשוט לא להביא את היד לארנק ולהוציא כסף, כשלא רוצים. אם החברה תכעס ותעזוב בגלל זה, היא לא שוה שאהיה אתה. אם הנצול לא נעשה בכונה, לא אעזוב בגללו אלא אנסה למנעו. אם הנצול מכוון, יעיד בשבילי משהו רע על אופי הבחורה ואשקול בהחלט להתרחק ממנה.

BlackUnicorn

New member
זה משהו שצריך להיות שם מההתחלה

הדדיות ואיזון הם הבסיס למערכת היחסים אי אפשר לבנות משהו בלי בסיס חזק - ואם יש שם חוסר איזון עד כדי כך קיצוני לכדי ניצול, אין שם מה להציל, לדעתי...

למעלה