שאלה בהשראת הבחירות:

Super Monkey

New member
שאלה בהשראת הבחירות:

האם יצא לכם במשחק תפקידים לקחת חלק בשינויים פוליטיים משמעותיים בעולם בו שיחקתם? אני לא מתכוון לשינויים שקרו באופן כללי בעולם המשחק אלא לקחת חלק באופן ישיר במהפכה / התנקשות במלך / שיחרור העם מכובש אכזר / ליצור ארוע שהתחיל מלחמה בין מדינות או סיים אותה וכו'...

The Evil Rabbit

New member
אילו רק...

אם רק השחקנים שלי היו רציניים טיפה יותר והקבוצה לא הייתה מתפרקת, (זה עדיין לא נכון במאה אחוז, אבל זה מה שנראה. עובדה שאף אחד לא דיבר איתי על זה אחרי הפגישה חוץ משחקן אחד) הכוונה שלי הייתה לקחת את הקמפיין לכיוון של מסע לאורך העולם להחזרת הגובלינים למוטב. זה קרה בעקבות כך (הנה אחד הסיפורים שאני "חייב" לך, דני) שבערך חמישים שנה לפני המשחק חי בעולם גובלין חכם ונבון שנקרא בוגהאק. בוגהאק הבין הנוכחית של הגובלינים, כלומר חיים על ביזה ושוד, תוביל אותם לאבדון. עם זאת, הגובלינים בכפר שלו לא קיבלו את הדרך שלו, ובעקבות מקרה בו הוא הגן על איזשהו שבוי, הוא נודה מהכפר. לאחר מכן הוא פגש דרקונית, (אדומה אני מאמין, אבל אני לא הולך לפי התפיסה המקובלת של מו"ד) הם התאהבו, והוא התחתן. הם השתקעו במקום מרוחק מכל יישוב, ושם הביאו לעולם צאצאים. (הם היו משפחה מרובת ילדים, אם כי אני לא סגור על המספר המדויק) בערך שנתיים-שלוש לפני המשחק, בוגהאק עמ למות והשביע על ערש דווי את ילדיו שיתפזרו בעולם ויושיעו את עמם. (כך הוא רואה את זה) הבן הראשון שיצא למסע היה סֲפַּה, הילד השני, והוא זה שהגיע לכפר המקורי של אביו. וזה כל הסיפור. הוי, לו רק הייתה לי קבוצה רצינית...

The Evil Rabbit

New member
טעות קטנטנה...

השם הוא סֵפַּה, כלומר Sepa. ד"א, 500 נק"ן למי שמזהה מאיפה השם לקוח.

Ferenheit

New member
WIKI

SEPA may refer to: The Scottish Environment Protection Agency The Single European Payments Area The Southeastern Power Administration in the United States The Chinese State Environmental Protection Administration - see Environment of China The AAR reporting mark identifying the Southeastern Pennsylvania Transportation Authority Sepa may refer to: A manifestation of the Egyptian god Osiris as a centipede A J-pop band A member of the family of Manam languages in New Guinea A lake in 108 Mile Ranch, British Columbia​

The Evil Rabbit

New member
מגניב...

זה לא אף אחד מהם. לא שאני יודע לפחות, למרות שיכול להיות שהמקור שלי לקח אותם מאחד מאלה.

JuffoWup

New member
יפה שזכרת את זה,

מעניין לדעת האם הגובלין שתרגם את זה היה עושה את החיבור?

Nihau

New member
כן.

ניהאו- כרתה ברית שלום עם אימפריה, החתימה אותם על חוזה הגנה ואוטונומיה לרוב היבשת שלה, הביאה להתפרקות האימפריה הזאת בימי חייה, גרמה להתחלת מלחמת האלמנטלים, התנקשה ביועצת דתית (ערפדית מתחזה) לנסיך (אידיוט), הסגירה והפלילה גנרלים פושעים, חיסלה טרוריסטים מסוגים שונים, מצאה, שיחררה מעבדות ואיחדה את השבט האבוד של הגזע שלה, מצאה תרופה למחלה מהונדסת להשמדת הגזע שלה ונקמה קשות במי שהינדס אותה ובכל המעורבים בעיניין והיו עוד... כשגרירה לשבט הזעיר שלה היא בהחלט עשתה הרבה גלים פוליטיים. קבוצת נוסגות' חשפה קנוניה שערורייתית של הדחה והחלפת המלכה בזיוף וזו רק ההתחלה... טלי הייתה א-פוליטית וכל עוד נשארה כזו היא שרדה, ברגע שנכנסו גורמים פוליטיים לחייה גורלה נחרץ.

The Evil Rabbit

New member
"הרבה גלים פוליטיים"?

לפי התיאור שלך, סביר להניח שאם היא לא הייתה קיימת ההסטוריה של העולם מנקודת מבט של "חמישים שנה אחרי" הייתה נראית שונה *לחלוטין*.

כן

השלבים המוקדמים יותר בקמפיין הנוכחי שלי כללו מלחמת שחרור. בשלבים הנוכחיים, יש פוליטיקה, ואחד הדבשי"ם הוא שגרירה שמשום-מה מתחזה לגבר. בקמפיין המוד"מ שהרצתי בתיכון (3 שנים מכיתה י' ועד שכולנו התפזרנו לצבא כשהדמויות הגיעו לדרגות 9-10, כן כן, התקמצנתי על נק"נ, ובכל הזמן הזה הם צברו פחות חפצי קסם ממה שאפשר לספור על שתי ידיים) היה משחק שנמשך כחודשיים בזמן אמיתי בו הדמויות נשאו ונתנו על הסכם שלום עם שבט האורקים השכן.

Super Monkey

New member
ומה עם משהו גראנדיוזי?

כמו הקרב על מינאס-טירית בשר הטבעות, או קרב ההשתלטות על הארמון של בית הארקונן בחולית, לצורך הדוגמה. משהו ענקי שבהוליווד היו משקיעים בו 200 מליון דולר. היה למישהו משהו בסגנון?

Ferenheit

New member
צעדים גדולים מול צעדים קטנים

בקיצור נמרץ: רוב המשחקים סובבים יותר סביב הסיטואציה הקטנה של גיבורים שמתקדמים עקב בצד אגודל. הרבה שחקנים נלחצים כשמתחילים לדבר איתם על סוף העולם (סוף כוח המשיכה, סוף האוויר, סוף המין האנושי), השלכות פוליטיות חמורות ורבות היקף וסיומם של סכסוכים נצחיים בכל דרך שהיא (גמדים נגד אלפים, לונארים נ' העולם, ערפדים נ' בני אדם). מה שמושך את רוב האנשים למשחק בצעדים קטנים הוא התמקדות בפרטים הקטנים (הם משחקים את המסע, את ההתמקחות בשוק ואת ארוחת הערב), זהירות וסינדרום המשחק הנצחי. גרף ההתקדמות של רוב המערכות בכלל לא שואף לנקודת סיום. בעצם, הדוגמה הקלאסית למשחק בצעדים קטנים מאוד היא זחילת המבוכים הקלאסית. משחק בצעדים גדולים דורש הקרבה בכמה רמות: מבחינה מכנית, הוא מטיבעו לא כפוף פחות לחוקי המיקרו הרגילים של המשחק (הוא שובר בכך חלק ממסגרת האמון המלאכותית שהחוקים יוצרים סביב המנחה). מבחינה משחקית, הרבה יותר קשה לגלם דמות שפועלת בקנה מידה גדול: האינטרסים שלה רחבים יותר, וצריך לוותר לפחות על חלק ממשחק הסימולציה (ביטוי: הדיבור בגוף ראשון). בנוסף, הוא דורש בגרות מינימלית (ולכן רוב השחקנים התרגלו בגיל מוקדם לסוג אחר של משחק) ואיזושהי נכונות להתחייב לכך שאתה יודע משהו על העולם ועל איך הוא פועל. אינדיקציה טובה (וגסה) לאיזה סוג משחק אתם משחקים יכולה לבוא מצד ה-GSN. אם אתם משחקים משחק בצעדים קטנטנים (דלת, מלכודת, חדר, מפלצת, אוצר, דלת) סביר להניח שאתם מתמקדים מאוד בחלק הגיימיסטי של המשחק (GAME). אם אתם משחקים בצעדים יותר גדולים אתם יכולים וחייבים להתרחק מההתמקדות הכמעט בלעדית במכניקה. אתם נאלצים להתמודד לא רק עם מעשים אלא גם עם ההשלכות שלהם וזה בסיס אחד מני כמה להתחלת המ"ת הממשי שלכם (SIMULATION). למרות שאפשר לעשות סימולציה גם במבוך של זנדר, החיים יותר גדולים ממבוך והם מחייבים ממך לדבר עם אנשים, לפתח עמדות כלפיהם וכלפי מעשיהם ויוצא בזה מעשים שמעידים על אישיות. במשחק בצעדים גדולים אין שום ברירה אלא לשחק משחק נארטיבי (NARRATIVE), לפחות במידה מסוימת: האירועים והעלילה הם אלה שהקמפיין סובב סביבם. אם קרב מול מכשף סתמי היא צעד קטן, משמעותו של משחק בצעדים גדולים רחבה יותר מאשר קרב מול מכשף שהריגתו תציל את העולם - הדמות לא רק מנהלת חיים של ממש אלא משפיעה על חייהם של רבים. לעשות את זה דרך אינספור גלגולי דיפלומטיה זה מייגע. החלטות, דברים ומעשים הם אבני הבסיס במשחק כזה והתוצאות רחבות היקף. אה, כן, לשאלתך - כל שבוע, פעמיים.

Super Monkey

New member
ידוע אבל

הרבה פעמים קטע שיא במערכה הוא איזה קרב היסטורי גדול מהחיים שכל ההרפתקאות ה"קטנות" הן הזזת כלים על לוח השחמט לקראתו. הבעיה היא שהרבה מערכות נגמרות מסיבות חיצוניות למשחק בלי הגראנד פינאלה שתיכנן השה"ם. בכל מקרה, קרב ענקי סטייל "שר הטבעות" זה לדעתי משהו שעושים פעם אחת-פעמיים בקמפיין ואם זה בנוי טוב אז זה יכול לתת מימדים של אפוס היסטורי למשחק. חוץ מזה נחמד לראות את הלוחם האמיץ מנהיג 10000 חיילים לקרב, הקוסם רב העוצמה שיכול בלחש אחד חכם להטות את תוצאת הקרב לכאן או לכאן והנוכל שעושה דרכו אל מחנה היריב כדי להתנקש בגנרל (או אפילו משמש כמרגל שבליבו של צבא האוייב). סצינה כזו יכולה להעלות חיוך על פניו של כל חובב D&D...

למעלה