שאלה בהקשר לתרגיל גלגל החיים

magal101

New member
שאלה בהקשר לתרגיל גלגל החיים

מה הכוונה בסביבה פיזית, מה הכוונה במרכז רוחני, מה הכוונה בבילויים ושעשועים? מה הכוונה במשמעות האחר/רומנטיקה?

דורית79

New member
גלגל החיים

גלגל החיים הוא תרגיל שמטרתו לשקף למתאמן היכן הוא נמצא בתחומי ם שונים של חייו באותו הזמן, כגון בתחום הפיננסי,סביבה פיזית-מגורים ,תחום משפחתי,תחום הזוגיות ועוד. כאשר מתאמן מדרג את שביעות רצונו מכל אחד מהתחומים של מעגל חייו הוא מקבל תמונת מצב נכונה לאותו רגע ,ומכאן תשאל השאלה מה יהיה אותו תחום שאם שם יצטמצם הפער בין הרצוי למצוי איכות חייו של המתאמן תעלה. על פי רוב התחום שאותו יבחר המתאמן ,יהיה תחום מושא האימון. לשאלתך מה הכונה לסביבה פיזית ,המענה הוא למשל סביבת המגורים של המתאמן. מה שרלונטי לכל פרוסה במעגל שציינת הוא ,מהם המשמעויות של כל אחת מההגדרות למתאמן-כיון שעל פיו המתאמן מציין את הדירוג שלו .על כן לפני שדנים בציון שהמתאמן העניק לעצמו יש לבדוק עימו למה הוא מתכון בכל אחד מההגדרות. בהצלחה, דורית אימון אישי פיתוח אירגוני www.doritcoachig.com

magal101

New member
אני יודע מה זה גלגל החיים....

אבל אני לא מבין את ארבעת הקטגוריות שהזכרתי. הסברת רק על סביבה פיזית, מה הם עוד 3 התחומים שהזכרתי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיצד להשתמש בגלגל החיים

בשביל להשתמש בגלגל החיים לקטגוריות צריכה להיות משמעות קודם כל עבורך. אם ראית גרסא של גלגל החיים שאינך מבין - צור את שלך עם תחומים שהם בעלי משמעות עבורך. אתה עובד עם גרסא שתורגמה באופן לא הכי ברור מאנגלית. אני מצרפת את הגרסא שאני עובדת איתה. אצלי תחומים אילו נקראים: בני זוג/רומנטיקה צמיחה אישית הנאה ותרבות פנאי האם מינוחים אילו ברורים יותר? גלגל החיים הוא כלי גמיש מאוד. אפשר להשתמש בו כדי להעמיק בכל תחום - שביעות רצון בעבודה, הגדרות התפקיד, תפקוד המשפחה וכו'.

orpazn

New member
היי

אולי תסתכלי על זה כעל התפתחות עצמית או לחילופין על העשרה עצמית או אפילו אמונה או יכולת עצמית? לא חשוב איך תקראי לפרוסה במעגל החיים, חשוב מה את מייחסת לה ואיזה הגדרה את נותנת לה ושהגדה זאת תהיה ברורה לך ולמאמן או מתאמן.. תשאלי את עצמך: מה היה לך קל לבצע? מה היה לך קשה? באלו מישורים בחייך אתה מבצע דברים כי "צריך" ולא בגלל שאתה רוצה או נהנה...? איזה מישורים בחייך סבירים ברמתם ? באילו היית רוצה לבצע שינוי ואיזה סוג של שינוי? מה היית רוצה להוסיף לעוגה? איך היו המעברים מפרוסה לפרוסה?

magal101

New member
בקיצור אף אחד לא יודע....

הרי יש תחומים שהם מוגדרים בחיינו-עבודה, חברה, זוגיות, הרי לא יוצרים סתם פרוסה. מה הכוונה בפרוסה מרכז רוחני, מה הכוונה במשמעות האחר ורומנטיקה?

orpazn

New member
בקיצור

אם לא ברור המושג של רומנטיות או משמעות האחר, אולי הגיע הזמן לקחת מאמן

orpazn

New member
ולגבי מרכז רוחני הצעתי כבר כמה שורות קודם לכן

שאולי תסתכלי על זה - על מרכז רוחני כמובן-כעל התפתחות עצמית או לחילופין על העשרה עצמית או אפילו אמונה או יכולת עצמית...... אז מה לא ברור כאן???

magal101

New member
ומה זה משמעות האחר, רומנטיקה

האם הכוונה לקשרים אינטימיים-לאינטימיות?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אחר משמעותי

זה תרגום לא מדוייק מאנגלית - romance/siginificant other הכוונה ליחסים רומנטיים וזוגיות. אני מרגישה אותך נצמדת מאוד למילים המדוייקות - מדוע חשובה לך לקבל מאיתנו את הכוונה המדוייקת, מעבר לכל האינפורמציה שנתנו?

isaacm

New member
מגל (אחד על אחד) ../images/Emo13.gif

אהבתי את הסקרנות, התאבון שאתה מפגין (זה אתה, נכון?). גם אני טיפ טיפה סקרן . . . באיזה הקשר אתה מתעניין ב"תרגיל מעגל החיים"?
איציק (עוד יותר סקרן)

למעלה