שאלה בהסתברות

Jack Bauer

New member
שאלה בהסתברות

מטילים 2 קוביות משחק הוגנות,מה ההסתברות לקבל את הספרה 4 בקוביה אחת לפחות?

Jack Bauer

New member
ואחת בקומבי

5 מטיילים מתחלקים לשינה בשני אוהלים,שניים בראשון ושלושה בשני,כמה אפשרויות קיימות לחלוקתם באוהלים. התשובה היא 10,לא ברור לי כל כך הפתרון.

iziman

New member
הסבר

אתה בעצם בוחר שני אנשים מתוך החמישה . לכן 5*4 =20 אבל מחלקים ב2 כי אין חשיבות לסדר לכן התשובה היא 10.

iziman

New member
אני אנסה להסביר יותר באריכות

יש לך בעצם שתי קבוצות של 3 ו2 דרך1: מציאת הקבוצה של 2 האנשים , נכפול ב5 שזה האפשרויות של אדם מסוים באוהל ואז ב4 נחלק ב2 כי אין משמעות לסדר שהם נבחרו . דרך2: מציאת קבוצה של 3 אנשים נכפול ב5 4 ו3 ראה הסבר למעלה ונחלק ב6 כי אין משמעות לסדר . במציאת מספר אפשרויות כופלים במספר כל אחת מן האופציות ואז (אם הסדר לא חשוב ) מחלקים בעצרת מספר האנשים דוגמא אחרת : בקבוצה של 9 אנשים צריכים לבחור 3 נציגים נעשה זאת כך 9*8*7 לחלק ב6 (3*2*1) .

gabimaor

New member
רק חשוב להדגיש

הפיתרון נכון לגמרי אבל רק חשוב שתשימו לב שמדובר במאורעות משלימים. הכוונה היא שברגע שבחרנו את 2 האנשים הראשונים הרי שגם בחרנו את ה-3 האחרים. זה זהה לדוגמה לבחירה של אדם 1 או 4.

גימפל1

New member
אני חושב...

בוא נראה כמה אפשרויות יש לנו: קודם: מספר הצירופים האפשריים הוא- 36 (אני מניח שזה ברור למה...) עכשיו בוא נראה כמה אפשרויות טובות לנו: בקוביה אחת 4 ובשניה 1 או 2 או 3..... (כל ששת המספרים) אז זה כבר 6 אפשרויות... בקוביה השניה 4 ובראשונה 1 או 2 או 3... (כל ששת המספרים) זה עוד 6 אפשרויות. אבל מאחר שעל האפשרות של 4 ו 4 חזרנו פעמיים נפחית אפשרות אחת- כלומר 11 אפשרויות מתוך ה36 הפפשריות 11/36 אני כמעט בטוח שזה נכון...

REL1234

New member
תשובה הרבה יותר זריזה

תמיד שיש לפחות לוקחים את האפשרות שבכלל לא יופיע 4 ומחסירים את זה מאחד . כלומר ההסתברות שבכלל לא יצא היא : 5/6X5/6 שזה יוצא 25/36 . מחסירים את המספר מ1 וזה יוצא עם צמצומים 11/36....

למעלה