שאלה בהספק

golgi222

New member
שאלה בהספק

8 גברים ו 12 נשים אוכלים ארוחה מסוימת תוך 4 שעות.כמה זמן יקח ל 6 גברים ו 9 נשים לאכול ארוחה אחת? התשובה איך שהיא מופיעה בספר זה 3 אבל זה לא נראה לי הגיוני ואני לא יודע איך הם הגיעו לזה בכלל.

mimi227

New member
לא בטוחה שזה נכון

אבל אני הגעתי לשלוש כך: 8 גברים ו-12 נשים= 20 אנשים סה"כ, אכלו ב-4 שעות= 4/20 (ארבע לחלק לעשרים) יוצא חמישית. 6 גברים ועוד 9 נשים שווה 15 איש סה"כ, 15 כפול החמישית שיצא קודם קודם נותן 3 שעות. ז"א, אני בכלל לא התייחסתי להבדל בין הגברים לנשים. לא יודעת אם זאת הדרך הנכונה.

yoni162

New member
אתה בטוח שלא חסר כלום בשאלה?

או שאנחנו אמורים לצאת מנק' הנחה שלגברים ולנשים הספק זהה?

mimi227

New member
אני הנחתי

שאם לא צויין היחס בין הספק הגברים להספק הנשים אז לכולם הספק זהה וההפרדה בין גברים לנשים היא רק בשביל לבלבל.

Xenox

New member
יש טעות בשאלה לא?

איך יכול להיות שפחות אנשים שהספקם זהה לאנשים הקודמים יאכלו את אותה ארוחה מהר יותר?

Rapid Fire

New member
לא מבין למה הסתבכתם,

(הספק של גבר אחד=X הספק של אישה אחת =Y 8X+12Y=4 2X+3Y=1 (*) שואלים כמה זה 6X+9Y. נציב את המשוואה שהגענו אליה (הכוכבית) ונגיע ש 6X+9Y=3

לדעתי לא תופיע שאלה כזו

בכל מקרה נראה לי שהתשובה היא חמש ושליש שעות, בגלל שהורידו רבע מהאנשים (2 גברים ו-3 נשים) יקח להם עוד רבע מהזמן המקורי (אחד ושליש). הסבר אחר: אם ל-8 גברים ו-12 נשים לוקח 4 שעות, אז לרבע מהם, שזה 2 גברים ו-3 נשים יקח פי 4 זמן, כלומר 16 שעות. בגלל ששאלו על 6 גברים ו-9 נשים, כלומר פי 3 מהכמות הזו, מחלקים 16 ב-3.

hodown

New member
יכול להיות שתופיע שאלה כזאת

גם אני עשיתי בדרך הזו. אז אם 2 אנשים הצליחו לפתור את זה, (והתשובה הרבה יותר הגיונית מ-3 שעות) אז למה לא לעשות לנו חיים קשים יותר ולשים את זה בתור שאלה 20 ומשהו בבחינה (ובפרק שמיני כשכולם עייפים). :)

KINGAR

New member
זו שאלה ביחסים ולא בהספק

מספר העוסקים במלאכה ירד ב 25 אחוז ולכן גם התוצר ירד ב25 אחוז מארבע שעות לשלוש שעות. שאלה שלדעתי בהחלט יכולה להופיע בבחינה.

KINGAR

New member
המשך

אף על פי שהניסוח בשאלה אכן בעיתי מתיחסים לארוחה למעין משימה משותפת שאלה יותר מתאחמה היא: 8 גברים ו 12 נשים עוברים בשער 4 (בדרך למשחק של מכבי) ב4 דקות כמה זמן יקח ל6 גברים ו9 נשים לעבור בשער?

a p p l e m a n

New member
KINGAR ניסחת את זה יפה אני עשיתי את

קצת אחרת. 12 גברים 8 נשים= 8x+4y עושים את זה ב4 יח' 9גברים ו6 נשים 6x+9 עכשיו ניתן לראות שאם נכפיל את המשוואה השניה פי 1 ושליש נקבל את המשוואה הראשונה. לכן בשביל להגיע לזה מהכיוון השני נכפיל את התוצאה במשוואה הראשונה פי 3/4. 4*3/4=3

זה לא כל כך הגיוני

אם מספר העוסקים במלאכה יורד, הזמן שיקח להם אמור לעלות. 4 שעות זה לא "תוצר", אלא הזמן שלקח להם לבצע עבודה מסוימת.

IDLVI

New member
פיסיקה אלמנטרית

אנרגיה = אנרגיהלשניה * זמן ..ובעצם: תוצר = הספק * זמן התוצר (אנרגיה שבוזבזה) שווה ב-2 המקרים.. למה? לארוחה. נקרא לה S (בשביל סטייק) הספק גבר אחד הוא X הספק אשה אחת הוא Y (כמו שלמנורה הספק קבוע של אנרגיה, כך גם לסועדים שלנו) הזמן בפעם הראשונה היה 4 שעות. בפעם השניה זה הנעלם - t נציב זאת במשוואה: S = (8x+12y) * 4 נשווה את הביטוי למקרה השני שהוא: 6x+9Y)*t = S נקבל את התשובה ההגיונית: 4/3 = t/4 ומכאן שמה שאמרו כאן הרוב בהחלט נכון. ומה שכתוב בספר שווה לתחת

למעלה