שאלה בהספק:

נטי21

New member
שאלה בהספק:

אודי שוקי וחגי אוכלים עוגת גבינה ב- 4 ימים. אודי ושוקי אוכלים את אותה עוגה ב-8 ימים. מה הספקו של חגי? 1. 1/2. 2. 1/8. 3. 3/18. 4. 3/4. זאת שאלה פשוטה אמורה להיות..... ואני מגיעה משום מה לתשובה חצי, במקום לשמינית.

neta20

New member
תשובה

ההספק של אודי שוקי וחגי הוא רבע (עוגה ל-4 ימים) ההספק של אודי ושוקי הוא שמינית (עוגה בשמונה ימים) לכן, ההספק של חגי יהיה רבע פחות שמינית שזה שמינית, וזה לפי חיבור הספקים של אנשים העושים פעולה משותפת. מקווה שהצלחתי להסביר לך מספיק טוב...

sivan83

New member
אני חושבת ש...

אודי + שוקי + חגי אוכלים עוגה ב 4 ימים אודי + שוקי אוכלים עוגה ב 8 ימים נגיע למכנה משותף מבחינת הזמן : כלומר 24 ימים (מכנה משותף מינמלי) ואז: אודי + שוקי + חגי אוכלים 6 עוגות ב 24 ימים (כפלתי ב 6 את הימים ואת העוגות) אודי + שוקי אוכלים 3 עוגות ב 24 ימים (כפלתי ב 3 את הימים ואת העוגות) מכאן שחגי אוכל לבד 3 עוגות ב 24 ימים, או עוגה אחת ב 8 ימים ולכן הספקו ליום הוא 1/8 עוגות ביום... אני מקווה שזה נכון והבנת את ההסבר...

נטי21

New member
אכן כן, אבל תודה מתוקה.

אוףףף, המבחן הזה מבאס לי תתחת.יהיה טובבבבבבבבבבבבבבבבבב.

נטי21

New member
סיוון

את לומדת לבד? אם קורס, איזה? ומה חוץ, המצב רוח? משתפר או onoff כמו שלי יש מהשאלות...

gabimaor

New member
הערה (אפילו הארה) קטנה

בשאלות בספק יש את דגש החצי כלומר אם פועל שנוסף מוריד בחצי את זמן העבודה הספקו שווה ליתר הפועלים. במקרה שלנו חגי קיצר בחצי את זמן העבודה ולכן הספקו שווה להספקם של אודי ושוקי שכמובן נתון. נסו לחפש את העיקרון הזה בשאלות. לפעמים זה מצמצם את החישובים בהרבה.כמו שעיקרון זה עובד גם הפוך.

למעלה