שאלה בהלכות סוכה

asaf2000

New member
שאלה בהלכות סוכה

אם יש לי סוכה שהיא גבוהה למעלה מ 20 אמה ואני מגביה את רצפת הסוכה כך שגובה הסכך יהיה פחות מ 20 אמה האם היא הופכת להיות כשרה או שאני צריך להרים את הסכך ולהניח אותו שוב?

mgb

New member
לא אחרי העיון

בס"ד מסברא יש לנענע אחרת פסולה משום "תעשה ולא מן העשוי". בלנ"ד אבדוק ואם טעיתי כמובן אעדכן. בברכה מגב

למען הדיוק

סוכה שהניחו את הסכך כהלכה ואח"כ הורידו את הגג נגד גשם , למשל, מותר להוריד את הגג ואין צורך לנענע את הסכך, כי היה זמן שהסכך היה בסדר, ואז זה לא "תעשה ולא מן העשוי", אולם אם אף פעם לא היה לסכך הזה "שעת הכושר", יצטרכו לנענע את הסכך.

asaf2000

New member
אפילו שהפוך זה כן מותר?

זאת אומרת לחקוק בתוך גדיש עד לגובה עשרה טפחים זה בסדר אבל להפך לא?

נראה לי שאם הסכך היה כשר,

מודגש על הסכך, והסוכה היתה פסולה מסיבות אחרות, אפשר לתקן את הסיבות שהביאו לפסול את הסוכה, והסוכה כשרה. אין פסול של "תעשה ולא מן העשוי" בדפנות - רק בסכך. החוטט בגדיש, הוא יצר סכך ע"י חפירתו, ולא ע"י הנחתו. אח היה רווח של טפח בין הקרקע לגדיש, דהיינו היה סכך (הגדיש) אלא שהוא היה מונח על "דפנות" בגובה טפח, והוא חיטט בגדיש והפך את הדפנות לגבוהות יותר, הוא פעל על הדפנות ולא על הסכך. נראה לי שאותו דין יהיה בסוכה גבוהה מעל 20 אמה שהוא הקטין את הדפנות. אבל שווה בדיקה.

mgb

New member
ולאחר העיון..

בס"ד שבוע טוב! עיינתי בשב"ק בספר של הרב וויספיש שליט"א וכך הבינותי: על מנת למעט ניתן להוסיף לחלל מלמטה עצמים שונים ויש לבטלם (מרצונו להשתמש בהם במהלך החג) יש עצמים שלא יועיל ביטול ויש שמועיל. עצמים שמועיל יש לנענע את הסכך ועצמים שלא מועיל ביטול לא יועיל אף אם ינענע. כך שנענוע ניצרך כפי שעניתי בתשובתי הקודמת. בברכה מגב

למעלה