שאלה בהלכה

יyל20

New member
שאלה בהלכה

אני יודעת שאין טעם לשאול את הרבנים כי תמיד הם יקצינו
מותר לאשה לרוץ במכנסי ספורט?
נכון לעכשו אני עדיין לא מעיזה אבל נראה לי שבסוף לא תהיה לי ברירה.....

עוד כהן

New member
למה את שואלת אם לא תקבלי את התשובה שאת רוצה?

כשאדם שואל רב, הוא מחוייב לנהוג כפי שהרב יגיד לו.

כך שאם נראה לך שבכל מקרה את תעשי מה שאת רוצה, אז עדיף לא לשאול.
לשאול ואח"כ לעשות מה שבא לך, זה להוסיף חטא על פשע.

דוד רץ

New member
ברור שכן

ברור שכן- אבל רק בתוך הבית

שהרי ברור שלאשה אסור לצאת מהבית; ועוד לפסוע פסיעה גסה ברשות הרבים?!
וקל וחומר כשמדובר על הליכה בחוקות הגויים; שאנו רצים והם רצים. שאצלנו הגברים רצים לעבוד את בוראם וללמוד תורה, והנשים הולכות לעבוד ולפרנס ולכלכל לביתם כדי שלא לבטל את בעליהן- הממיתים עצמם באהלה של תורה.
והם רצים לבאר שחת- להקיא לתוכה, שהרי ידוע שכל המתחיל בעקסערסייא"ז (בלע"ז) הולך וסובל מאותה מחלה שאמהות פולניות קוראים לה אנורקסיע"א (בלע"ז).

ובזכות מסירות הנפש שלך- תזכי לגדל בנים ובני בנים גדולים בתורה ויראת שמיים, אכי"ר.

Wolfinix

New member
לא כל רב מקצין, ואדם צריך להתקדם לפי דרגתו.

מחיפוש קצר ברשת ראיתי תשובות שמתירות אימון במכנסיים בבית או בחד"כ כאשר יש רק נשים, ושלא לדבר על מכנסיים בגזרת נשים - שהן בלא שום מצב נחשבות ללבוש גבר (שזה המקור לאיסור) - כאשר אני יוצא מנקודת ההנחה שאת אינך מתכוונת למכנסי טיץ.

מה גם שאופנה משתנה (הרי בעבר גברים לבשו גלביות שהם סוג של שמלות, ובמקומות מסוימים בעולם בכלל היה נהוג שהנשים היו אלו שלבשו מכנס..).

בנוסף יש לך פתרונות כאלו למשל שאיני יודע את טיבם (אני לא אשה) אך לפי התגובות בכתבה נראה ששוה לך לנסות ולבדוק אם זה מתאים לך.

עכשיו לפי איך שניסחת את דבריך אני נוטה להבין שנגרם לך סבל ואי נוחות מאימון כאשר את לא במכנסים, אולי אפילו במחיר בריאותי... אז שווה לך בכל מקרה להתיעץ ולהסביר את מצבך (עם רב), גם בהלכה שנפסקת לציבור - ככלל יש יוצאים מהכלל בנסיבות יוצאות דופן.

לדעתי האישית - ואני איני רב ולא שום דמות פוסקת בין אם מחמירה או מתירה, כל עוד הלבוש הוא בבירור אינו של גבר, והוא אינו פרובקטיבי ואכן צנוע, אני לא רואה שום סיבה לא ללבוש אותו, אבל זו דעתי האישית ולא הלכה פסוקה.

Wolfinix

New member
דבר נוסף (שהוסב לידיעתי מאימי בעקבות דיון

שפתחנו על כך) הרב עובדיה יוסף זצוק"ל התיר לנשים לבישת מכנסים (אמנם בדיעבד) מטעם שלא יתרחקו מההלכה לגמרי ושעדיף שישמרו כפי יכולתם.

יyל20

New member
כייף לי

מחר אני רצה עם מכנסיים
למרות שאף פעם לא הלכתי לפי פסקי ההלכה שלו
אני שמחה שיש רב שאומר ההלכה בלי סתם להחמיר.....

the ror

New member
סליחה, אבל סביר להניח שאת סתם משמיצה רבנים.

אפשר לטעון שיש שיקולים של רב מסויים שלא מובנים לך או שלא מקובלים עליך אבל אכן יש להם את הסיבות למה הם מחמירים...
את בהחלט יכולה, כמו שאחרים שהגיבו פה עשו, לברר על מה מבוססת הפסיקה של אותו רב ולשקול דברים בעצמך אבל לציין שסתם מחמירים זו השמצה מיותרת בעיני...
אם כמו רבים אחרים, זה לא הגיוני לך לעבור את הטרחה הזו אז לפחות תני לאותם רבנים להנות מהספק שאת כנראה לא יודעת למה הם פוסקים כמו שהם פוסקים(גם אם יש רבנים אחרים שפוסקים אחרת) ולא ישר להניח שהם מחמירים סתם.
יש בהלכה פרשנויות ופסיקות שונות, אבל זה בטוח לא הקצנה כמו שהנחת בהודעתך הראשונה פה...
אגב, לתשומת לבך, ההתרה שהוצגה פה היא כאמור, בדיעבד(לאחר מעשה), אם מישהי לא יודעת את ההלכה. מה שאת עושה הוא לכתחילה(מתכננת לעשות משהו לפני מעשה)...

יyל20

New member
אם לומר את העובדות זאת השמצה?

מה נקרא באמת השמצה?
כבר נתקלתי בער בשאלות לבית שישם פוסקי הלכה שמחמירים על כל צעד ושעל.....

Wolfinix

New member
תראי זה לא נכון להכליל

ציבור שלם בגלל חלקו, ראי לדוגמא את טענתו של אברהם על גזרת השם בסדום ועמורה על הסיכוי שיש שם גם צדיקים האם גם הם נכללים?

כשאדם מכליל (לטוב ולרע) הוא לוקח בעם את היחודיות של כל פרט מהקבוצה, את הגוונים והצבעוניות שלהם, ובעצם צובע את כולם באותו הגוון.

ראוי לשים סייג שמה אחד או יותר אינם נמצאים באותה קטגוריה (בין אם לטוב או לרע) ושלא ישפיעו או יושפעו מאותה הקביעה, לכן אומרים בין היתר לשפוט לכף זכות, ולכן גם נוהגים להשתמש בביטויים שמציינים מכלול של אנשים אבל לא את כל האנשים כמו "רוב,מרבית,חלק מ..,וכד' " .

the ror

New member
אם אלו היו עובדות אז לא הייתי מגיב...

הגיוני שנתקלת בפוסקי הלכה שמחמירים אבל מפה עד להציג שרבנים תמיד יקצינו כעובדה הדרך עוד ארוכה מאוד...
וכן, יש רבנים שמקלים ויש שמחמירים. ולהגיד שהם תמיד יקצינו זו השמצה כלפי אותם אלו שאינם מחמירים. שלא לדבר על זה שאת מציגה אותם כאילו אין סיבות לפסיקותיהם(בין המקלים ובין המחמירים).

Wolfinix

New member
סליחה, לא שאני נכנס לוויכוח אבל קצת קשה לי עם

חלק מדבריך, נאמר לנו בפירוש "אֵת כָּל-הַדָּבָר, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם--אֹתוֹ תִשְׁמְרוּ, לַעֲשׂוֹת: לֹא-תֹסֵף עָלָיו, וְלֹא תִגְרַע מִמֶּנּוּ." (דברים יג' א'), החמרה היא תוספה, אמנם כזו שבאה למנוע הגעה למצב עבירה (מה שנקרא גדר) אבל עדיין הוספה.

בכלל החמרות במקור נועדו לאדם הבודד, שמכיר את נקודות החולשה שלו ולכן מחליט להחמיר על עצמו בשביל לא להגיע לדבר עבירה, ואותם החמרות אישיות שנעשות ע"י גדולים בעם (בין אם נשים או גברים) בד"כ "מאומצות" ע"י הקהילה שהולכת אחריהם - ואז הופכות למנהג ישראל שאז גם נלקח בחשבון בעתיד לפסיקה הלכתית גורפת.

עכשיו שלא תבין לא נכון, אני לא נגד החמרה אלא נגד החמרה כוללת על כלל הציבור, גם לי יש דברים שבהם אני מחמיר על עצמי - אבל אני לא דורש את זה מאחרים, מהסיבה הפשוטה שלא כולם מסוגלים לה (זו גם הסיבה שנוצר הזרם החילוני או יותר נכון - הלא דתי) דבר שמרחיק מהמקור של המצוות.

בקיצור אדם שרוצה להחמיר - שיחמיר על עצמו ולא על חברו.

ואני בהחלט מסכים אתך שאדם פוסק (בניגוד אלי) צריך להיות עם כמה שיותר ידע!

יyל20

New member
אני גם חושבת ככה

כל מי שרוצה להוסיף חומרות- שיבושם לו
אבל ראשית כל, להציע/ לומר את ההלכה ולאחר מכן להציע/ לומר/ לכפות את החומרות
ולא לומר את החומרות כאילו שזו ההלכה הבסיסית

the ror

New member
מה שאתה מדבר עליו זו בדיוק הסיבה למה יש

פסיקות שונות, כי רבנים שונים מסתמכים על מקורות שונים ופרשנויות שונות לפסיקות שונות... זה לא בהכרח עושה את דבריהם להוספה שכפי שציינת אסורה...
אני מסכים איתך שצריך מאוד להזהר עם ההבנה האישית שלי ודרך ההתנהלות האישית שלי בקיום המצוות ולא לצפות שהיא תתאים לכולם אבל יש את אותם רבנים שהצגת כגדולים בעם, שאכן הגיוני שיהיו מסוגלים לפסוק לא רק לעצמם אלא גם לכלל...
ואם הם פסקו החמרה כלשהי אז אכן כלל הציבור צריך להתייחס אליה כהחמרה ולהחליט לעצמו האם הוא מעוניין להחמיר או לא...
אני חוזר, לטעון שהרבנים תמיד מקצינים כי הם פוסקים בין היתר החמרות זו השמצה והכללה מיותרת בעיני ועל זה הגבתי...

Wolfinix

New member
הכללה כן, אולי אפילו הפרזה, אבל אני לא בטוח

בנוגע להשמצה, אם הבנתי נכון, זה נאמר יותר בכיוון של ביקורת מאשר לכיוון של פגיעה, להבנתי בכל אופן...

יyל20

New member
הבעיה

שכל שאלה ששואלים את הרבנים הם מחמירים
לפחות ככה אני מרגישה.....

קליט

New member
בגדול נראה שרבנים ספרדים מקלים יותר

תמצאי רב שמקל, זה תלוי באופי ובידע הרב שיש לרב . *הרבה בנות ישנות עם מכנסיים, הבעיה היא שמכנסיים זה לבוש לא צנוע, ולא צנוע לאישה לצעוד עם מכנסיים כשגברים בשטח. *הרב עובדיה רק אמר שמכנסיים עדיפות על חצאיות מיני, ודאי שמכנסיים אסורות, וודאי שמכנסיים צמודות זה אסור ומבזה את האישה, אלא שבזמנינו התרגלנו שאישה מבליטה את הגוף שלה ואיבדנו איפשהו את הבושה הטבעית שיש לנו כבני אדם מתורבתים, ומייצרים מכנסיים כאלה שלא משאירות הרבה מקום לדמיון..

masorti

New member
תסביר לי איך מכנסיים ארוכים הם לבוש לא צנוע..

מכנסיים צמודים שמבליטים את איזור האגן והישבן של האשה הם לא צנועים בדיוק כמו שמלה צמודה שעושה אותו דבר.
כנ"ל הדמיון בין מכנסיים לשמלה בגזרה שלא עושה זאת.

הבעיה היחידה בלבישת מכנסיים לנשים היא החשש לכאורה לעבור על האיסור ללבוש "כלי גבר".
אלא שכבר מזמן מכנסיים אינם לבוש של גברים בלבד, ובכל העולם נשים לובשות מכנסיים מכל הסוגים באופן טבעי.
הרבנים צריכים פשט אומץ לומר זאת בגלוי ולבטל את האיסור שאבד עליו הכלח, ולא להתבצר מאחורי האימרה "חדש אסור מן התורה".

בפועל, המציאות תכפה את עצמה על המימסד הדתי בענין הזה.
כבר היום יש מגזר הולך וגדל של "דתיות במכנסיים", וכפי שצוין כאן יש גם רבנים שמתירים בדיעבד לבנות ללבוש מכנסיים.
שלא לדבר על כל מיני פטנטים עוקפים של מכנסיים "בשינוי", כך שברור שאינם מכנסי גבר.
בעוד 20-30 שנה מכנסיים לנשים דתיות יהפכו לתופעה ותיקה ונפוצה, ואז יוכרזו כ"מנהג המקום" והאיסור יתבטל מאליו.

למעלה