שאלה בהיסטוריה..

תמיר1991

New member
לא בהכרח, אם כי אני בגישה שלך.

כל אחד והשיטה שלו. העיקר שבסוף מחכה ציון טוב
תמיר.

נופ. ../images/Emo163.gif

לפי המורה שלי: מותר ורצוי לכתוב עד חצי עמ' לתשובה, ולחלק את זה ככה שלכל שאלה בערך רבע שעה. בעצם זה היה ככה כשהיו שאלות גדולות, חמש שאלות במבחן. :| חוצמזה, הרי ידוע שהמינימום זה ארבע שעות, ומה שבאמת חשוב זה התוכן. אל תעייף את הבוחנים.

תמיר1991

New member
תשובה פנטסטית של יובל../images/Emo45.gif

דבר כזה מקבל 10 מ- 10 בבגרות
תמיר.

noyy

New member
../images/Emo28.gifוואי, הנושא הזה כ"כ חרוש אצלי

(בד"כ ישאלו אותך שאלה עם מי הוא ניהל מגעים, וגם מה הייתה המטרה בפעילות הדיפלומטית שלו:) הרצל האמין שיש להביא לכך שהמעצמות יכירו בצורך לפתור את בעיית היהודים, לשם כך ניהל הרצל מגעים ישירים ועקיפים עם מנהיגים ומדינאים בעולם: מטרתו של הרצל בפעילותו הדיפלומטית: השגת צ'רטר על א"י מידי התורכים (ששלטו בא"י). הרצל הבין כי האנטישמיות היא כורח המציאות, היא תמיד תשאר ואף תחריף. לכן הפתרון היחידי הוא ביציאה מאירופה לטריטוריה ששייכת לעם היהודי, בה יקים מדינה משלו. מגעים עם גרמניה: ב1898 נפגש הרצל פעמיים עם הקיסר (/קייסר/קייזר/קיזר, איך שתרצי לקרוא לו) הגרמני בכדי שילחץ על תורכיה להעניק את הצ'רטר (לגרמניה הייתה השפעה רבה על תורכיה מכיוון שהייתה בת בריתה), כדי להקל על לחץ האנטישמיות ועל הגירת היהודים מתוך גרמניה ובכך לפנות מקומות תעסוקה ולהפיץ את התרבות והלשון הגרמנית בא"י. בתחילה נראה שהקיסר מוכן לעזור, אך בפגישה השנייה הוא נסוג מהתוכנית, כיוון שהבין שהסולטן התורכי אינו מעוניין בהתיישבות יהודית בא"י. מגעים עם תורכיה: בעקבות כשלון המגעים עם הקיסר הגרמני, נפגש הרצל עם הסולטן התורכי ב1901 לקבלת צ'רטר בתמורה לפדיית החוב הבינלאומי של תורכיה, ששלטה אז בארץ. הסולטן התורכי השיב להרצל כי תמורת סכום כסף יהיה מוכן ליישב יהודים בכל מקום באימפריה מלבד א"י, אך הרצל דחה הצעה זאת. בנוסף, ההצעה נכשלה מכיוון שהרצל לא הצליח לשכנע את העשירים היהודים לתרום את הכספים הנחוצים, בגלל שאלו לא האמינו שההצעה שלו תצא לפועל. מגעים עם בריטניה: לאחר הפוגרום ביהודי קישינב ב1903 פנה הרצל אל צ'מברליין, שר המושבות הבריטי, לקבלת טריטוריה באימפריה הבריטית על מנת להשיג הכרה מצד ממשלת בריטניה. בשיחות אלה הועלתה תוכניות ליישוב היהודים באל-עריש ובקפריסין אך הן כשלו. הרצל העלה בפני צ'מברליין את הרעיון להקים מושבה יהודית אוטונומית (עצמאית) באוגנדה שבמזרח אפריקה. בנוסף, הוא העלה את ההצעה בפני הקונגרס ועימות חריף התפתח סביבה בין תומכיה, שראו בה פתרון זמני, לבין שולליה, שראו בה בגידה בציונות וויתור על א"י. בסופו של דבר הוחלט לשלוח משלחת חקר לאוגנדה כדי לבדוק את תנאי המקום, אך התוכנית נגנזה עם מותו של הרצל ב1904. פעילותו המדינית של הרצל נכשלה, אולם הרצל השכיל לפתוח מוסדות לאומיים רבי עוצמה והביא להעלאת העניין היהודי על הבמה הציבורית.

Aline In Chains

New member
זה לא נכון!

חסר לך מידע. אצלנו עושים את זה ככה, הרבה יותר קל: עם מי נפגש? עם הסולתן התורכי. באיזו שנה? 1897 !! למה הרצל פנה לאותה מדינה? האימפריה העותומנית שולטת בארץ[400 שנה]. מה הרצל רוצה? זכויות הנותנות אישור ליישב את היהודים בארץ בצורה חוקית. מה הרצל מציע? לעזור לשלם את החוב הכספי הבינלאומי של התורכים. וא"י תפרח והתושבים ישלמו מיסים לאימפריה העותומנית. תשובת תורכיה: לא הסכימה. למה לא הסכימה? - הרצל לא הצליח להשיג את הכסף. התורכים פחדו מסיבוכים פוליטים אם יכניסו יהודים לארץ כאשר הערבים שם. והסולתן לא רצה להגביל את שליטתו על א"י. וזהו. תורכיה לא הסכימה. הסיכום שלך מוזר, כמו הסיכומים של אדיר, חסרים שם המון דברים.

זונע

New member
וואי, ככה זה אחלה../images/Emo45.gif

את יכולה לכתוב כאן גם על בריטניה וגרמניה בצורה הזאת?

Aline In Chains

New member
יאללה:)

גרמניה עם מי נפגש? ויליאם ה 2 באיזו שנה? 1898 מה הרצל מבקש? להשפיע על תורכיה להעניק את הצ'רטר. מדוע הרצל פונה לאותה מדינה? לגרמניה יש השפעה על תורכיה, לדעתו של הרצל לגרמניה יש אינטרס לעזור לתנועה הציונית כדיי שהיהודים יעזבו את גרמניה, ובעיית האנטישמיות תקטן. מה הרצל מציע?1. הקמת מרכז יהודי תרבותי, שיהיה נאמן לגרמניה ויחזק את השפעתה במזרח התיכון ועל האימפריה העותומנית. 2.הקמת בית לאומי בא"י,תפתור את בעיית האנטישמיות בגרמניה. מה השיבו להרצל? גרמניה לא הסכימה. למה לא הסכימה? - הקייז[איש הממשלה] ראה בהרצל איש תמהוני שאין להתייחס אליו ברצינות,וכמובן הושפע משר החוץ הגרמני שנפגש עם בנקאים ועיתונאים יהודים שמתנגדים לציונות. -הקיסר ידע שהתורכים מתנגדים להצעות של הרצל, ואף חשב שמתן[[?], לא הבנתי מה כתוב במחברת] צ'רטר תחליף את האימפיריה העותומנית. תוצאות הפגישה? לא הצליח. בריטניה עם מי נפגש? צ'מברלין[שר המושבות האנגלי] באיזו שנה: 1902. מה הרצל מבקש? להעניק ליהודים צ'רטר בחצי האי סיני. מדוע הרצל פונה לאותה מדינה? בריטניה היא המוצא האחרון שאליו יכול הרצל לפנות, מבין מעצמות העולם. מה הרצל מציע? הבית הלאומי יהיה נאמן לבריטים,ותפאר[?] את שם אנגליה בעולם. מה השיבו להרצל? בריטניה הסכימה[צ'מברלין וקרומר] מדוע הרצל קיבל תשובה זו? תוכנית אלעוש לא הצליחה בגלל כמה סיבות: 1.בשל בעיית מחסור במים. 2.הנציב העליון הבריטי במצריים קרומר התנגד להצעה זו. 3.בשל בעיות כלכליות. הערה: קרומר לא רצה בריכוז של יהודים תחת שלטונו שיוביל לסכסוך עם התושבים המקומיים. תוצאות הפגישה: עלתה אפשרות נוספת. [בריטניה וגרמניה זה ממש ארוך..אפילו לא למדתי,עדיף ללמוד את תורכיה כבר.. ]

זונע

New member
זה אל-עריש

והרצל לא רצה בגלל שיש שם בעיית מים. בכל מקרה תודה רבה זה ממש עזר לי. אני הולך לישון או משהו...

Double U

New member
זה לא הכי מדויק

כי הרצל הגיע למשא ומתן עם בריטניה ביוזמתו של צ'מברליין בגלל זרם ההגירה הגדול שהיה באותה תקופה מרוסיה לבריטניה (בעקבות פרעות קישינייב ב1903). אז זה לא שהרצל ביקש להתיישב באוגנדה/אל עריש/קפריסין, אלא הצעות שהוצעו לו (שלושתן נידחו בסופו של דבר).

Aline In Chains

New member
זה מה שהכתיבו לי.

ואני לא יודעת איך כתבתי אלעוש במקום אל עריש XD טוב נו, יש לי שמיעה סלקטיבית לאללה. תשאלו את גור מה שמעתי כשהוא אמר לי :"עכשיו אני ילד קטן".

תמיר1991

New member
יצא חזק!../images/Emo45.gif

כשמחלקים תשובות בצורה טכנית, אז לפעמים הן יוצאות הכי טוב שיש. לא פלא שאת מוגשת על 100
אגב האמת שהשיטה הזאת, לפחות לבגרות, הרבה יותר טובה מהשיטה שלי - של חפירה וחפירה - הבודקים בדרך כלל שמחים לקרוא תשובות ממצות ואיכותיות, ונותנים עליהן את כל הניקוד
אחלה של תשובה. תמיר.

VIVIAN3

New member
רק חשוב למצות את הדברים שבאמת חשובים

ולא לפספס שום דבר חשוב

למעלה