שאלה בהיסטוריה..

sapir inbar

New member
שאלה בהיסטוריה..

אני מצטערת שאני פוחחת הודעה חדשה.. אבל זה נורא נורא דחוף. יש לי שאלה בנוגע להיסטוריה (א') אני מקווה שתוכלו לענות לי.. נכון שהרצל פנה ל-3 המדינות? אתם יכולים להגיד לי למה הוא פנה לכל מדינה ואיזה הצעה הוא הציע, איך היא הגיבה ולמה? תודה לכל מי שיעזור..

sapir inbar

New member
גרר..

מ ק פ י צ ה

אם מישהו כבר ענה לפני אז עזבו

אבל אם לא אז הנה: הוא פנה לתורכיה ואפילו הציע לעזור לה בחובה הבינ"ל אבל לא קיבל הסכמה, הוא פנה לקיסר הגרמני, למלך איטליה ולאפיפיור וגם מהם לא קיבל הסכמה, ורק פניתו לשר המושבות הבריטי נענתה בחיוב, והוא הציע את תוכנית אוגנדה אבל בגלל התנגדות התוכנית לא יצאה לפועל. זה לפחות מה שאני זוכרת

זונע

New member
תשובה

הוא פנה למלא מדינות לותיקן לרוסיה לטורקיה לאנגליה הסיבה שהוא פנה: הוא גיי
הוא הציע:
המדינות הגיבו:
למה?
מקווה שעזרתי.

P i x i e s

New member
אז ככה. P:

1. פנייה לגרמניה- הרצל פנה לקיסר גרמניה כי ידע שהוא מקורב לסולטן האימפריה העות'מאנית, אז הוא קיווה שהוא יוכל לגשר ביניהם. הוא אמר קודם כל שהיהודים יקדמו את התרבות הגרמנית בארץ ויהפכו את א"י למרכז תרבותי גרמני, וגם שהמעבר שלהם לישראל יפסיק את בעית האנטישמיות בגרמניה. הקיסר סירב כי הוא הבין שהסולטן לא מעוניין בהתיישבות יהודית. 2. פנייה לעות'מאנים (תורכיה)- כאן הוא פנה ישירות לסולטן והציע בעצם את "המוח היהודי"- היהודים יוכלו לפתח את הארץ ובכך גם לחסל את חובות האימפריה למדינות אירופה. הסולטן הסכים ליישב את היהודים בכל מקום באימפריה חוץ מישראל, אז הרצל סירב. 3. פנייה לבריטניה- כאן הרצל לא ממש הציע תנאים כלשהם, אבל הבריטים כן הסכימו ליישב את היהודים בקפריסין ואל-עריש אבל עקב בעיות אובייקטיביות זה לא יצא לפועל. אחרי פוגרום קישינב ב1903 הציע שר המושבות דאז, צ'מברליין, להרצל, את אוגנדה להקמת אוטונומיה יהודית. הרצל הציע את ההצעה בקונגרס והיא.. במילים יפות, לא עברה יפה. התומכים של ההצעה קראו לאוגנדה מקלט לילה, פתרון זמני, והמתנגדים אמרו שזהו ויתור על א"י ובגידה בציונות. הרעיון דעך עם מות הרצל ב1904. זהו:] עזרתי?

sapir inbar

New member
חח כן עזרת לי =]

תודה לכל מי שעזר.. אם יהיו לי עוד שאלות אז אני אדע למי לפנות :p

זונע

New member
חסרים לך כמה דברים

בפנייה לעותמאנים: הרצל אמר שהיהודים יהיו נאמנים לסולטן ויוכלו לתמוך כלכלית בסולטן ולעזור בתשלום חובות האימפריה. הסולטן הבין כי הרצל "מדבר באוויר" וכי אין מאחוריו שום יהודים עשירים שיוכלו לתמוך כלכלית באימפריה. בנוסף, הסולטן הבין כי אם יסכים ליישב את היהודים בארץ ישראל הדבר יכול לעורר מרד באימפריה. בפנייה לבריטניה: התומכים של אוגנדה תמכו בגלל: *מקלט לילי(כמו שאמרת, שהרי היהודים נרדפים) *היהודים יוכלו להתאמן בעבודה חקלאית משום שאוגנדה היא איזור חקלאי *היהודים יוכלו להתאמן בניהול מדינה *אין לסרב להצעה לטריטוריה, ודאי שלא להצעה מהמעצמה הגדולה בעולם.

זונע

New member
אני יודע

אבל בואנה מצד שני יצאתי גם
לא למדתי את זה בכלל רגע, לא למדתי כלום בכלל

noyy

New member
../images/Emo28.gifלא נראה לי שצריך בכלל להרחיב יותר מדיי

על אוגנדה, בשאלה הספציפית הזו

זונע

New member
אבל אם ישאלו אותך

"תאר את הסיבות לתמיכה בהצעה של הבריטים ליישב את היהודים באוגיידה" אז תמיד טוב לדעת!

זונע

New member
שב יא גיי!!!!!!!!

באמת שב דחוף... אין לך איזה בגרות במתחנגלי שייכות?

תמיר1991

New member
נכון. בבגרות גם בכלל עדיף לא לחפור מדי כי הם

מורידים נקודות על טו מאץ' אינפורמיישן
תמיר.

למעלה