שאלה בהיסטוריה....

שאלה בהיסטוריה....

בשאלות מאגר יש שאלה: "מה היו השגי היישוב היהודי בארץ ישראל בתחומים:התיישבות,בטחוןוכינון מוסדות לאומיים ומסגרות חברתיות-כלכליות?" השאלה שלי זה: מה הכוונה במשפט "כינון מוסדות לאומיים"?
ושאלה שניה... במחברת כתוב גם על מסגרות פוליטיות(בקשר לאותו נושא) ובשאלות מאגר לא רשום שום דבר על "מסגרות פוליטיות" אז השאלה שלי, האם אני צריכה ללמוד על תחום פוליטי או לא???
למקרה שתענה לאיימל זה האיימל שלי:[email protected] תודה מראש!!

JUstMeAndMe

New member
כינון מוסדות לאומיים../images/Emo70.gif

משמשע למוסדות שהיו ביישוב היהודי, כמו: הוועד הלאומי, הרבנות הראשית, הסוכנות ועוד. ומסגרות פוליטיות- אני מכינה שהכוונה לכינון מוסדות לאומיים- וזה שם שונה לאותו הנושא

The men di

New member
זה לא מדויק ...

המוסדות הפוליטים הם המלגות של הגוש האזרחי והפועלי. בגוש הפועלי זה אחדות העבודה שהוקמה ב-1919 שהיה מורכב מפועלי ציון, הבלתי מפלגתיים, וגדוד העבודה. ובגוש האזרחי יש הרבה מפלגות בורגניות אשר תומכות ברעיון הקפיטליסטי כמו הציונים הכללילם מפלגת הסוחרים ומפלגת האיכרים ועוד כמו כן ב-1925 הוקם הצה"ר (הםתדרות הציונים הרוויזיוניסטים.

JUstMeAndMe

New member
אחלה.

אנחנו לא למדנו את זה ככה. למדנו בדיוק כמו שצריך- אבל תודה בכל זאת

The men di

New member
זה לא מדויק ...

המוסדות הפוליטים הם המלגות של הגוש האזרחי והפועלי. בגוש הפועלי זה אחדות העבודה שהוקמה ב-1919 שהיה מורכב מפועלי ציון, הבלתי מפלגתיים, וגדוד העבודה. ובגוש האזרחי יש הרבה מפלגות בורגניות אשר תומכות ברעיון הקפיטליסטי כמו הציונים הכללילם מפלגת הסוחרים ומפלגת האיכרים ועוד כמו כן ב-1925 הוקם הצה"ר (הםתדרות הציונים הרוויזיוניסטים.

למעלה