שאלה בהיגיון...

Proteous11

New member
לדעתי התשובה היא 2

נצרין : הולך לבית כנסת ---- > דתי ו(נוסיף את תשובה 2 ) ----> קורא מגילה בפורים דנה אומרת : לא נכון , אני דתייה ולא קוראת מגילה ... ולכן בבסיס שלהדברים שלה דתי הוא כן קורא מגילה .....

Kayben

New member
לא.. כי

הקישור חייב להיות לגבי מי שדתי... בגלל משפט 1 שמתייחס לדתיים. לכן יש רק את תשובה 2 ו-4... אפשר לפסול את 4, כי זה בעצם חזרה של מה שדינה אומרת. ולא הנחה סמויה. נשאר 2.

SHARON 103

New member
צריך לגשת לזה ככה...

דינה אומרת משהו ודנה סותרת את דבריה. כלומר צריך לחפש משהו שיסתור את הטענה.... דינה אומרת - בית כנסת---> דתי דנה אומרת- דתי---> לא פורים כלומר דנה סותרת את דברי דינה ולכן דינה אמורה להגיד דתי----> פורים. תשובה 2 מתאימה.

Kayben

New member
ניסיון

A ---> - B (יוצא הפוך כאן) וגם השני A ---> -B נראה לי הם שקולים, ולכן תשובה 1.

Abcdef11

New member
אל תסתכלו על השרבוט למעלה הוא כנראה

לא נכון וkeyben התשובה שלך כנראה לא נכונה אלא אם האוגדן טועה

Hagai007

New member
האוגדן אומר 1...(לפחות שלי)

ובטענה הראשונה אומרים שהוא תמיד לא מפהק בטענה שניה נאמר שהוא לפעמים לא מפהק ולכן ה"לפעמים" נובע מה"תמיד" (ד"א אני טעיתי בשאלה הזו בגלל שאני רגיל לניסוח "טענה א' נובעת מטענה ב'" ולא "מטענה א' נובעת טענה ב'" שזה בעצם 2 ניסוחים הפוכים לגמרי מבחינת סדר הטענות...(הסדר שאני רגיל אליו מופיע בקידום) אז סתם הערה כללית - שימו לב שהניסוח לא דומה אבל הפוך לגמרי ממה שהתרגלתם אליו) Hag-(o) <3-E

SHARON 103

New member
לא הבנתי........

אם הטענות שקולות אז למה דווקא תשובה 1 נכונה ולא תשובה 2? אפשר הסבר?

Abcdef11

New member
אני לא מבין משהו

אם דנה אומרת שהיא דתייה ולא קוראת מגילה בפורים אז איך יכול להיות שהבסיס לדבריה הוא שכל הדתיים קוראים מגילה בפורים זה פשוט לא מסתדר לי ששתיים זו התשובה הנכונה...

-me-

New member
כי היא סותרת את מה שאמרה דינה

לפי מה שדינה אמרה - הולך כנסת --> דתי דנה אומרת: לא נכון! דתי --> לא קורא מגילה בפורים לפי השאלה, יש טענה אחת, שלא אמרו לנו מה היא, שאותה דנה סותרת. עכשיו, התשובות הן ככה: 1. קורא מגילה בפורים --> לא דתי. זה בדיוק מה שדנה אמרה, רק ברוורס, ולכן זו לא התשובה הנכונה, מכיוון שהנכונה צריכה לסתור את מה שדנה אמרה. 2. דתי--> קורא מגילה בפורים. זה בדיוק סותר ת מה שדנה אמרה, מכיוון שהיא דתיה והיא *לא* קוראת מגילה. 3. לא דתי --> לא קורא מגילה. אנחנו לא יודעים כלום על מי שהוא לא דתי, מלבד העובדה שהוא לא הולך לבית כנסת. זה לא סומת את מה שדנה אמרה. 4. דתי --> לא קורא מגילה. גם זה תואם למה שדנה אמרה, ולכן זה לא סותר.

למעלה