שאלה בהיגיון

שאלה בהיגיון

הנחה א: נמרים מתוסכלים אוכלים חסה הנחה ב: נמרים עייפים אוכלים גזר מסקנה: מי שאינו אוכל ירקות אינו נמר המסקנה תהיה בהכרח נכונה אם- 1. מי שאינו מתוסכל או אינו עייף, אינו נמר 2. אין נמרים שאינם אוכלים כלום 3. כל החיות מלבד נמרים אינן אוכלות חסה 4. כל מי שאוכל חסה אוכל גם גזר הסברים מפורטים יתקבלו בברכה... אני מתוסכל ועייף
 

KINGAR

New member
תשובה

ניתן לכתוב את המסקנה אם אתה נמר אתה אוכל ירקות. תשובה אחת אומרת אם אתה נמר אז או שאתה עייף או שאתה מתוסכל. משמע אם אתה נמר או שאתה אוכל גזר או שאתה אוכל חסה. משמע אם אתה נמר אתה אוכל ירקות. תשובה מספר אחת נכונה.
 

SHARON 103

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

לפי מה שהבנתי מאתר פסיכו' -חינם אז אם יש טענה מסויימת שבאחד האגפים יש "או" / "וגם" אז כששוללים צריך להפוך את המילה בהתאם. זאת אומרת במקרה שלנו, אם אתה נמר אז אתה מתוסכל וגם עייף. כלומר אם אתה נמר אתה אוכל גם חסה וגם גזר ואז יוצא שאתה אוכל ירקות... ,,, כי אם אתה אומר שאתה אוכל או חסה או גזר אז זה קצת משנה את התשובה.... אתה אוכל או חסה או גזר ולא 2 ירקות. מקווה שהסברתי את עצמי. מה אתה חושב?
 
למעלה