שאלה בדקדוק

שאלה בדקדוק

מתי כותבים כל ומתי כותבים כול? שמתי לב שיש פעמים שהנכון הוא לכתוב כול עם חולם מלא, ומענין אותי לדעת מה הכלל בזה. מי עושה מבחן בדקדוק? תענו... בסוף אחלק ציונים... :)

אני חושבת שאין הבדל בין כול לבין כל.....

ואם זכרוני לא מטעה אז אני חושבת שהמילה כול מוזכרת יותר בתנ"ך.....כיום לדעתי משתמשים במילה כל.

little snoop

New member
אני עושה מבחן בדקדוק!

ואם אכתוב `כול`, יורידו לי ניקוד על שגיאות כתיב. המילה הנכונה היא `כל`! כמה קיבלתי?

אני רואה שלא הבינו אותי..

ברור לי שהמילה כל לעולם תכתב בחולם חסר. יש מקרים שכל תכתב בחולם מלא אם מצורפת ל`כל` אות כלשהי ... עכשיו ברור?

אולי לצערי המילה שכול...../images/Emo8.gif....

אבל שוב אני ראיתי את זה אולי רק בתנ"ך....

בדיוק היום למדתי את זה

כאשר המילה ``כל`` באה בצורך נסמך- היא תהיה בקמץ קטן. והמילה ``כל`` בפני עצמה ללא סמיכות- תנוקד בחולם חסר. כנראה שיש כאלו שכותבים אותך ``כול`` מכיון שזה ללא ניקוד. בדיוק כמו שרושמים `דובים` כשלא מנקדים, ועם ניקוד המילה תירשם כך:`דבים` בקובוץ. ברגע שנותנים לי פתח לחפור בלשון- אנלא סותמת ;-)

זה תחביב שלי..

כך שזה מצוין. רק... שענית לי מתי כותבים כל. ולא ענית מתי כותבים כול... סתומרת, מתי חייבים לכתוב כול. תודה...

אוקיי,

זו בעצם הבעיה שלי! עד כמה שאני יודע כותבים כל. אלא שנתקלתי כמה וכמה פעמים בכתבות שהיה כתוב כול. ומן הסתם זה לא טעות שהרי יש מילון, וגם יש מגיהים. כך שאני הנחתי שיש מקרים יוצאי דופן שכותבים כול. ולכן ניסיתי לברר מתי זה כך... בעז``ה כעת אני אשים לב לזה ואשתדל להביא ציטוטים לכשאמצא.

למעלה