שאלה בדינמיקה

שאלה בדינמיקה

הייי.....אני צריכה עזרה בשאלה המצורפת....מה אני צריכה לעשות ולא פיתרון מלא...כי אני לא יודעת איך להתייחס לכל אחד מהמקרים ולא מבינה ממש למה כל סעיף מתכוון....תודה מראש שני.

deathcaster

New member
תשובות

הדרכה ולא פתרון מלא: א. כמו בכל שאלה בדינמיקה - ראשית - תרשים כוחות על כל גוף, אין מומנטים אז אפשר להשוות את המתיחויות, שקול הכוחות שווה למסת המערכת כפול התאוצה המבוקשת. כל שנותר הוא לסדר את הביטוי ולבודד את התאוצה. ב. התאוצה המירבית עבור המצב בו שני הגופים ינועו יחדיו היא כאשר מקדם החיכוך יהיה מירבי (2 הגופים הופכים למעשה לגוף אחד) ג. פשוט להציב את כל הנתונים בביטוי שהתקבל בסעיף ב' עבור התאוצה, והנעלם היחיד יהיה M3 - לבודד אותו וזהו. ד. לפתור מחדש כמו בסעיף אחד, רק להפריד עבור תאוצת M1 לעומת תאוצת M2 ולחלק ביניהם. ה. לבצע תרשים כוחות של M1 ולפרק לרכיבים עבור הצירים שנבחרו, לבודד את התאוצה

המון תודה....רק אם אפשר להרחיב טיפה בנוגע

לסעיף ב'.....אני עוד לא ממש סגורה על זה למה ששנינם נעים יחד היא כאשר מקדם החיכוך יהיה מירבי. ואיך מוצאים אותה מבחינה חישובית? עושים תרשים כוחות על המסה העליונה כדי לחשב את מקדם החיכוך? ואם כן ...מה עושים איתו? בקשר לסעיף א' - האם אני מתייחסית לשני הגופים כגוף אחד ו"מתעלמת " מהחיכוך או שצריך להתחשב גם בחיכוך? קצת מבולבלת.....מחכה לתשובות שני.

deathcaster

New member
תגובה

אם מקדם החיכוך יהיה מירבי, אנו מדברים על חיכוך סטטי, כלומר במצב זה הגוף העליון לא מסוגל להחליק מהגוף התחתון = משמע הם נעים ביחד ולכן אפשר להסתכל עליהם בתור גוף אחד גדול. איך מוצאים אותה ? את מי ? מקדם החיכוך זה הוא ולא היא. עושים תרשים כוחות על הגוף העליון והתחתון, כוח החיכוך תמיד פועל בניגוד לכיוון התנועה. וכחו החיכוך הוא כוח הנורמל כפול מקדם החיכוך. מה עושים עם מקדם החיכוך ? חייבים אותו לחישוב התאוצה של המערכת. בקשר לסעיף א' - את לא מתעלמת אף פעם מהחיכוך - זה כוח בתוך המערכת וחייבים להתחשב בו, רק בסעיף ב' את רוצה להגיע למצב שהחיכוך הוא סטטי ולזה התייחסתי קודם לכן.

אבל החיכוך בסעיף א' בכל מקרה מתבטל

כי על הגוף התחתון פועל אותו כוח בכיוון הפוך (כוח תגובה עפי" החוק בשלישי של ניוטון)....אני צודקת?

כמה שאלות בנוגע לתגובה

אני יודעת איך למצוא את מקדם החיכוך.....אפשר לעשות תרשים כוחות על הגוף העליון ולקבל אותו. לאחר שאני מוצאת אותו איך זה עוזר לי במציאת ביטוי לתאוצה המירבית? כי הרי בסעיף א' קיבלתי ביטוי של תאוצת המערכת שאינו כולל את כוח החיכוך. ואיך אני יכולה "לדאוג" לכך שמקדם החיכוך יהיה מירבי?

למעלה