שאלה בדבר החזרי מס

שאלה בדבר החזרי מס

שלום, אני חדשה בפורום ואשמח לקבל עיצה. עבדתי במהלך 1998-2003 רצוף באותו מקום עבודה. ביולי 2003 פוטרתי ומאז החתמתי דמי אבטלה ואף מצאתי עבודה חדשה לאחר מכן. איך אני יכולה לדעת אם מגיעים לי החזרי מס ? האם ישנן אינדיקציות שאני יכולה לבדוק בעצמי לפני שאני מעבירה לבדיקה מקצועית? (ראיתי שיש כל מיני רוא"ח שעושיחם בדיקות כאלו של החזרי מס)

שיר ורד

New member
סביר שמגיעים לך החזרי מס לשנת 2003

לגבי יתר השנים, אם חשבו לך את המס על פי חוק ואין לך אפשרות לנצל זיכויים וניכויים נוספים (הפקדות לקופות גמל, תרומות וכדומה) אז כנראה שלא יגיע לך החזר מס. אם התחלת לעבוד באמצע 1998, אז אולי מגיעים לך החזרים גם בגין שנה זו. למיטב ידיעתי דוחות לשנת 1998 מותר להגיש רק עד סוף 2004.

הי שיר

קודם כל תודה על המענה. התחלתי לעבוד לקראת סוף 1998 , באוק' . יש לך מושג אם יגיע לי משהו על שנה זו?

mstern

New member
לפי מה הוא ידע?

צריך נתונים מספריים ורצוי לפנות לאיש מקצוע.

שיר ורד

New member
אם לא עבדת כלל בתחילת השנה

ולא דווחת למעסיקך על כך ושלמת מס הכנסה על עבודתך, מגיע לך משהו חזרה. חפש את טופס 106 בגין אותה שנה (אותו תצטרך לצרף לבקשה להחזר מס אם תחליט להגישה) לבדיקה של זכאותך תשתמש במחשבון שבקישור המצורף. בחר בתקופת חישוב של שנה, חישוב מס הכנסה, שנת 1998, והכנס את הכנסתך ברוטו על פי הטופס ואת מצבך המשפחתי. תקבל חישוב של המס שהיית צריך לשלם. אם שלמת יותר (מופיע גם כן בטופס 106) תהיה זכאי להחזר, גם אם לא, יתכן ומגיע לך החזר, אם הפקדת לקופות גמל, נתת תרומות למוסדות וכדומה.

למעלה