שאלה בדבר דקלים:

ora1m13

New member
שאלה בדבר דקלים:

הי לכולם. חשבנו לנסות לשתול דקלים ביתיים - בגינה.כרגע הם צומחים אצלינו בעציצים בסלון. בשנה שעברה, ניסינו זאת עם אחד הדקלים ולאחר היום הראשון בשמש, כשראינו שהוא מראה סימני מצוקה , נבהלנו והחזרנו אותו הביתה. הדקלים הם ממינים שונים. חשבתי אולי לעשות זאת בהדרגה - בהתחלה חצי צל וכך הלאה עד השתילה עצמה. מה אתם אומרים?

ora1m13

New member
מקפיצה למי שיודע../images/Emo45.gif

צפנתי

New member
איקלום חייב להיות בהדרגה.

דקלים טרופיים צריכים צל חלקי (ויש שיפים יותר בצל מלא אפילו) וסובלים במקום לא מוגן בגינה ובחורף קשה.

ora1m13

New member
כן, אבל...

השאלה אם בכלל יש מקום ל"איקלום"? כלומר, יכול להיות שדקלים ביתיים נועדו לחיות בבית וההעברה (גם אם היא הדרגתית) רק תגרום להם נזק.

צפנתי

New member
יש, וראיתי דני צל יפים איתם

מה שחשוב הוא מקום מוגן מרוח, חורף לא קשה מידי, ואיקום הדרגתי... אולי מידע על שמות הדקלים יוסיף...ואני אדע להגיד איפה ראיתי מה ומו...

barakd

New member
בטבע הוא לא גדל הרי בבתים

"צמח בית" גודל בחוץ בד"כ בצל. הבעיה היא החורפים הסוערים בארץ ולא הקיץ. לי יש חמדוראה בחוץ מתחת לעצים אין לו שום בעיה בחורף ולא בקיץ.

טסונמי1

New member
בהדרגה זה שם המישחק אף על פי

שיש דקלים ששמש מלאה לא מתאימה להם

צפנתי

New member
נכון מאד, גם אם הם שורדים וצומחים,

הם פשוט לא יפים בשמש מלאה (כוונתי לדקלים הטרופים שנועדו לצל... הם מקבלים צבע בהיר ולא רענן. עלעלים צרים ועלים קצרים, ואם זה לא יפה, אז פיספסנו את כל המטרה...לא? הבנתי פה כבר שלהגיע לטבעון זה לא שוס גדול בעינכם, אבל שווה להזכיר שבגן הבוטני באורנים יש גן דקלים עם כל סוגי הדקלים האפשריים...(המינים שבעיקר לגינון, לא לבית)

מוטי בר

New member
היי, אני קצת חולק על ההגדרה של בית

כי גם במקום גידולם הטבעי הם גדלים בסוף בשמש או בחצי צל בגלל העצים הגדולים שעושים עליהם צל כך שביסודם כל הדקלים הם צמחי גינה שאוקלמו לבית מואר. באשר לזנים השורדים גם בצל מלא יש לאקלמם מאוד בהדרגה לשמש כי הם פשוט נשרפים במעבר ישיר. גם הקנציה, וגם הקוקוס, וגם החמדוריאה יכולים לגדול בשמש מלאה ורק העלים החדשים שגדלו בשמש המלאה יהיו ירוקים ויפים אלא שבארץ בשמש מלאה קשה לתת לחות כל כך גדולה כמו שיש בג'ונגלים כי שם כמות המשקעים הרבה יותר גדולה מאשר בארץ. מקווה שלא טעיתי. ובאשר לסמינר אורנים הוא זכור לי היטב מילדותי כי דודתי עבדה שם שנים רבות מאוד והיתי בן בית קבוע שם. ולא שוכח את מצבורי הרקפות בכל האזור עד אלרואי השכנה ולא את מרבדי הנענע שגדל שם בצורה שיחית על פריחתו הסגולה, לכל אורך הקישון באזור. בידידות, מוטי.

למעלה