שאלה בגרף

yonyl

New member
שאלה בגרף

היי אני צריך עזרה. יש לי גרף (נקודות Y וX) אני צריך למצוא באיזה X מתחיל הזינוק למעלה (סימנתי בעיגול) וצריך להזהר משינויים קטנים כמו המינימום המקומי שבצד שמאל(יש המון הרים ובקעות קטנים שאפילו קשה לראות כאן כי זה לא מוגדל מספיק) המטרה לתפוס את העליה הגדולה ובדיוק היכן היא התחילה (או לפחות קרוב מאוד לכך) יש רעיונות?

shirbi

New member
איך נתון לך הקלט?

אם בצורה של נקודות בדידות, אז אולי מה שאתה צריך לעשות זה לחשב קירוב של הנגזרת בכל הנקודות, ועל פי הקירוב לבחור את המקום שבו היא הכי גדולה. אבל איך בכלל אתה מזהה את ה"זינוק למעלה"? האם זה דווקא המקום שבו הנגזרת הכי גדולה, או שדווקא ההפרש המקסימאלי בין שתי נקודות שביניהן הנגזרת חיובית? או אולי דרך אחרת?

yonyl

New member
תגובה

אני מקבל את הנקודות בצורה דיגיטלית כלומר נניח בערך 200 HZ שזה אומר כל שניה 200 נקודות בדידות של Y. ואני מתאים להם זמנים אבל פחות קריטי. איך אני מזהה את הזינוק זה בדיוק מה שאני שואל , בעין קל מאוד לזהות , זה גם מחזורי פחות או יותר (כמובן לא מדוייק כי המידע אנלוגי וכל מחזור יהיה קצת שונה מהאחרים) הרעיון שלך עם הנגזרת נשמע לי בעייתי , קודם כל איך מחשבים ?מעביר ישר בין כל שתי נקודות? ובכל מקרה(נניח וחישבתי כבר) יכול להיות שתיהיה עליה חדה מאוד אבל בגבעה קטנטנה ואז הנגזרת תיהיה גדולה יותר, אותי מעניין העליה המשמעותית אני בכלל לא מתעניין בשינויים קטנים של גבהות ועמקים , אני רוצה לסנן אותם איכשהו ... עוד רעיונות?

shirbi

New member
אז אתה צריך להגדיר מה זו עליה

משמעותית. אתה יכול למשל לקבוע הפרש מינימאלי בין הגובה לפני העליה לבין הגובה אחרי העליה.

למעלה