שאלה בגלים

ShweeShoo

New member
שאלה בגלים

משהו שהרבה זמן חשבתי עליו ולא גיליתי: האם גלי רדיו יכול לחדור דרך בטון? כלומר, יש לי מערכת רדיו של טיסן ואני יכול ללכת מאחורי הבית והטיסן בצד השני מחוץ לבית ועדיין תהיה קליטה. איך זה? אני יודע שקרינה אלקטרומגנטית תמיד נעה בקו ישר אז לא ברור לי איך. יכול להיות שגלי הרדיו שנפלטים מהאנטנה (ידוע לי שהאנטנה משדרת לכל הכיוונים, יש מין "כדור" של שידור) חוזרים ממשטחים אחרים ומגיעים למקלט?

prefect

New member
קוראים לזה עקיפה

גלים לא בדיוק מתקדמים בקו ישר, הם גם יודעים לעקוף עצמים שהמימדים שלהם יותר קטנים מאורך הגל. אם השלט של הטיסן משתמש בתדרים שמתאימים לגלים ארוכים יותר מכמה מטרים, הבית לא יחסום את הקליטה. אתה יכול לראות את התופעה גם בגלים על פני מים. אם תמלא כלי מסוים במים, ותעשה גלים בנקודה מסוימת, תראה שאם מוסיפים עצם שגודלו קטן יותר מאורך הגלים, הוא כמעט ולא ישפיע על מהלך הגלים.

ShweeShoo

New member
מעניין...

אבל אני לא בטוח אם זה ההסבר. בתדר 72.070 מגה הרץ אורך הגל הוא יותר מ-10 מטר?

ShweeShoo

New member
וואלה?

אבל עדיין זה לא עקיפה כי הבית הוא יותר מ-4 מטר. אני די בטוח שהגלים חוזרים מממשטחים אחרים

prefect

New member
זה לא שאלה של יותר או פחות

זה שאלה של אם זה בערך באותו סדר גודל או לא. החזרות ממשטחים אחרי יכולות לשחק תפקיד גם כן, אבל במקרה הזה (הטיסן הוא ממש מאחורי הבית בשטח פתוח..) אין ממש משטח גדול שההחזרה ממנו יכולה להגיע לטיסן, כך שעיקר האפקט פה הוא דווקה העקיפה של הבית

למעלה