שאלה בגיאומטריה

SHARON 103

New member
שאלה בגיאומטריה

היי, יש לי שאלה שדורשת את העזרה שלכם. נתון מעגל שמרכזו O. אם מסרטטים ריבוע , שהנקודה O היא אחת מקודקודיו , מה לא יכול להיות מספר נקודות החיתוך של היקף הריבוע עם היקף המעגל.? א. 1 ב. 2. ג. 3 ד. 0

yoni162

New member
אני חושב שאתה טועה

מה שציירת עם נק' 1 זו נקודת השקה, לא חיתוך.

yoni162

New member
תשובה

התשובה היא א - 1. על דרך השלילה - כל שאר האפשרויות יכולות להתקיים..

yoni162

New member
מה גם

שזה לא הגיוני שתהיה רק נקודת חיתוך אחת..אם כבר ההיקף של המעגל "נכנס" לתוך ריבוע, הוא חייב לצאת איכשהו..

r0asso

New member
סתכל טוב הציור שלך לא מדויק תנסה

לצייר אותו קצת יותר מדיוק ותראה שזה בילתי אפשרי המרכז המעגל שלך נמצא למטה מידי

yoni162

New member
עוד נסיון

למרות שאני לא מבין את הפואנטה כ"כ..אין סיבה שזה לא יהיה אפשרי..בניגוד לנקודת חיתוך אחת.

r0asso

New member
אבל הוא הראה לך שזה כן יכול להיות

בציור? לא הבנתי למה אתה אומר שהריבוע חייב לצאת מהמעגל קודקוד הריבוע נמצא בדיוק במרכז המעגל עם לא היו אומרים לנו שהוא יוצא מהמצע המעגל אז הוא יכל לחתוך את המעגל אפילו 8 פעמים או 0 אבל ביגלל שהוא יוצא מהמצע הוא יכול לחתוך מקסימום 2

Ice1213

New member
../images/Emo6.gif

תקשיב- קודם כל בציור שנתת יש 4 נקודות חיתוך ולא 3..פשוט מאוד 3 זה בלתי אפשרי..וגם 4 לא.. בציור שלי זו לא נקודת השקה כי אין שם משיק- משיק הוא ישר היוצא מנקודה -מחוץ למעגל- ונוגע במעגל בנקודה אחת ויחידה.- ולכן הו לא משיק וזוהי לא נקודת השקה. אם אתה רוצה הסבר אלגברי למה 3 נק' זה בלתי אפשרי אז הנה: משוואת הישר היא משוואה ממעלה ראשונה. משוואת המעגל היא משוואה ממעלה שנייה. כאשר רוצים לדעת את נקודות החיתוך בין ישר ומעגל פותרים את מערכת המשוואות הנ"ל. מה שקורה עצם זה שאתה מקבל משוואה ריבועית עם משתנה אחד- אתה פותר ומקבל שני פתרונות/ פתרון אחד/0 פתרונות. ואלו הן בעצם נקודות החיתוך שלך. אם יש שאלות אני פה.

yoni162

New member
צודק, טעות שלי

לא שמתי לב, באמת יש 4 נק' חיתוך בציור שלי.

נכון אבל

אני לא בטוח לגבי ההוכחה האלגברית שלך. לא מדברים פה על ישר ומעגל, אלא על ריבוע ומעגל, מה שאומר שהמעגל יכול להיחתך על ידי יותר מישר אחד.

המקור לכך שיש פה טעות הוא...

שהמצב שאתה מתאר של 3 נקודות חיתוך הוא לא אפשרי כיוון שקודקוד אחד של הריבוע חייב להיות מונח במרכז המעגל, ולכן הוא יחתוך רק רביע אחד של המעגל ולא שניים כמו בשרטוט שלך

ofer sh2

New member
מצטרפת- א'

התשובה היא א', כמו שאמרו על דרך השלילה מכיוון שזה מעגל והמרכז הוא קודקוד הריבוע, אם הצלע חותכת פעם אחת את המעגל שכן היא חייבת לחתוך אותו עוד פעם. שלוש פעמים אפשריות אם המעגל קטן ביחס לריבוע, ואפס פעמים להפך.

למעלה