שאלה בגיאומטריה.

amite11

New member
שאלה בגיאומטריה.

שלום אם מישהי/ו יכולים לענות לי על השאלה הזו, תוך מתן הסברים קצרים אני אודה מאוד תודה מראש

קודם תענה על השאלה....

אם שני המעגלים הפנימיים היו זהים, מה היה שטח המעגל האפור?

amite11

New member
אני חושב שאם הפנימיים היו זהים...

אז הם היו משיקים זה לזה בנקודה O (מרכז המעגל הגדול) ואז שטחם היה פאי * R/2 בריבוע לא? (אבל איך זה עוזר לי לפתרון השאלה הנוכחית)

neta20

New member
תשובה

אם שני המעגלים הפנימיים היו זהים, שטחו של כל מעגל פנימי היה שווה לרבע משטח המעגל הגדול ולכן, מכיוון שמעגל פנימי אחד גדול יותר בוודאות, שטח המעגל הקטן לא יכול להיות שווה לשטחו של רבע מעגל והתשובה היא א'.

amite11

New member
תודה רבה לך.

את לא יודעת כמה ישבתי על השאלה הזו עם משתנים X ו R גדול R קטן... והיה ברור שיש פה הבנה בסיסית שכנראה פספסתי תודה

amite11

New member
ושאלה אחרונה להיום...

ממעגל שרדיוסו R ס"מ חתכו גזרה של 90 מעלות ובאמצעות הצמדת OA ל OB בנו ממנה חרוט מה שטח בסיסו של החרוט?

fishey

New member
אם הבנתי נכון אז

היקף בסיס החרוט הוא 4/פאי2R (רבע מהיקף המעגל הראשון) כלומר אפשר להגיד שהרדיוס שלו 4/Rפאי זאת אומרת שהשטח הוא תשובה ד' כל זה נכון במידה ואני צודק

שאלה מהאוגדן נכון?..הסבר

חתכו גזרה של 90 מעלות כלומר רבע מעגל,כלומר הרדיוס של החרוט הוא R\4 ולכן שטח הבסיס הוא PI*R\4^2 והתשובה הנכונה היא 4

330i

New member
התשובה היא ד'

אם תחשבו תראו שהרדיוס הקטן קטן פי 4 מהרדיוס הגדול כיוון שהיחס הוא בריבוע אז התשובה היא ד' (חלקי 16) גמר חתימה טובה ילדודיס !!!

Doctor Klum

New member
התשובה היא ד'

ניתן פשוט לחשב את הרדיוס של בסיס החרוט (ההיקף של בסיס החרוט הוא pai*R/2 זהו בעצם רבע מהיקף המעגל המקורי) לאחר חישוב הרדיוס וע"י הנוסחה הפשוטה לחישוב שטח מעגל מתקבלת תשובה ד'. פשוט וקל ידידיי, להתראות וביי!!

למעלה