שאלה בגאולוגיה

שאלה בגאולוגיה

שלום לכולם. היום קראתי מאמר בynet על פגישתם של שמעון פרס והמלך עבדללה בירדן. בין היתר, דובר בניהם על שיתוף פעולה בין שתי המדינות בכריית נחושת באזור תמנע. כמו כן, נכתב שם שחברה מקסיקנית המפעילה את מכרות הנחושת בתמנע טוענת שיש עורק של נחושת שממשיך עד לצד הירדני. והנה השאלה... מתוך לימודים שטחיים על גיאולוגיית האזור (קורס מורה דרך מדברי) אני זוכר ששני הלוחות של הבקע הסורי-אפריקאי מתרחקים ומחליקים אחד כנגד השני (הלוח המזרחי נע צפונה). כלומר, החלק המשלים (הפאזל) לאזור תמנע נמצא צפונית לאזור תמנע הנוכחי (אם אני לא טועה- כ 130 ק"מ צפונה). בהנחה שכל זה נכון, איך לדעתכם יתכן שהמשכו של עורק נחושת שתחילתו בתמנע ימצא בדיוק מול...? ??? אני מקווה שזו הכתובת הנכונה לשאלתי. אשמח לקבל תשובות ענייניות וללא התחכמויות. לעונים תודה.

בוקסה

New member
ובכן....

אתה צודק אלמנט אורכי (ליאמנט) שחוצה את טרנספורם ים המלח יהיה מוסט באתאם לגילו למשל דייקים שגילם מעל 20 מליון שנה מוסטים כ 105 ק"מ שזה סה"כ התנוע על ההעתק, דייק שגילו 9 מליון שנה יהיה מוסט בפחות מכך ישנם דייקים כאלה וכאלה והתארוך שלהם מאפשר לשחזר את תחילת הביקוע ואת קצב התנועה הנחושת בתימנע הושקעה מזרמים הידרוטרמליים בתחילת הפלאוזואיקון שזה קדום בהרבה לבקע, לכן את המשך העורק בצד הירדני יהיה עליהם לחפש 105 ק"מ צפונה

תודה על התשובה המנומקת, וכן על

הרענון הקל בגאולוגיה
כעת נותר לי רק לתהות איך קורה שמישהו לא עושה שיעורי בית לפני פגישה ברמה כזאת???!!!

זה כמובן ברור לי, אבל במאמר דובר על

"אזור תמנע, בצד הירדני של הגבול" לכן זה נראה לי תמוה. יכול כמובן להיות שזהו חוסר הבנה של מי שכתב את המאמר בלבד, או ניסוח לא מדוייק. אבל, לך תדע...

המרבץ הירדני נמצא בפונון

בערך 20 ק"מ ממזרח לעין יהב, אזור בו יש שרידים להפקת נחושת בתקופות קדומות, ותחנה במסע בני ישראל במדבר, בה - לפי המסורת - יצר משה רבנו את "נחש הנחושת" המקודש, שהושמד בימי חזקיהו מלך יהודה.

למעלה