שאלה בבקשה

שאלה בבקשה

בתי בת ה 6 רוצה ללמוד ריקודי בטן. האם זה מוקדם? האם יש מקום שמלמד ילדים? אנחנו מאזור המרכז. תודה רבה

מה פתאום מוקדם???

כמה שיותר מוקדם יותר טוב!!! אני תמיד מיצטערת שהתחלתי כל כך מאוחר. ויש המון מאיזור המרכז. מאיזו עיר את בארץ?

tlingit

New member
אם מותר לי לחלוק עליך עדי ../images/Emo13.gif

לא בהכרח כדאי להקדים עד כדי כך... היו לנו כמה וכמה דיונים בנושא בעבר ויש בהחלט כמה דברים שכדאי לשקול בהקשר של לימוד ריקודי בטן בגיל צעיר הנה קישור למאמר שמרכז את הדיונים והדעות וגם נותן כמה קישורים מועילים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=786&a=42660&c=5029&sc=0&ssc=0

מרשה לחלוק על דעתי תמיד!!!

זהו פורום חופשי ואפשר לדבר על מה שרוצים!!!

ORTAL12341

New member
זו פונקציה של מורה

ללמד ילדים זה דבר בעייתי... יש בריקוד הזה המון מיניות, המון חיבור לגוף, הבנה שלו, אני לא חושבת שזה משהו שילדות צריכות להתעסק איתו, בטח לא בגיל שש. מצד שני יש בריקוד הזה המון שחרור והמון למידה תוך כדי חופש. השאלה היא האם המורה מבינה את זה ומה היא מלמדת אותן.... לקחת ילדות בנות שש ולחפש אותן לנשים בנות 30 עם חזיות ותנועות מפתות, זה נראה לי ממש לא בריא, מה גם שכל התנועות העגולות וההתעסקות עם האגן עלולות להקדים את המחזור וליצור מבנה גוף עגול טרם הגעתו, לא פייר כלפי הילדה....... (כמו ששחייה עושה כתפיים רחבות...) בקיצר, אני כן מלמדת ילדות, והן נהנות מאד במיוחד ביחס לכל מה שיש בשוק לגילן, העיניין הוא שצריך לבדוק עם המורה שם זו עוד אחת שעושה איזה חלטורה ומלמדת אותם לענטז או אחת שמקשיבה להן, משתמשת הרבה בדמיון ובדימויים, בשפה שלהם........ אני חושבת שאם המורה כזו זה בלי ספק הספורט הכי טוב והכי מפתח, מוסיקאלית, שיווי משקל וגמישות שיש לגיל הזה. בהצלחה.

צודקת.

אני ראיתי הופעה שאסי אירגן לפני כ שנה וחצי בגזוז ועלו לבמה ילדות. האמת שהם רקדו מהמם!!! צריך מורה טובה וקשובה , זה בטוח!!

ganitn

New member
זה תלוי בהמון דברים!

בתור מישהי שאכלה, שתתה ונשמה ריקוד מזרחי מאז היותה אפרוחה (קצת הגזמתי,חחח), אני לא תמיד אתמוך בלימוד ילדות קטנות ריקוד מזרחי בשל הדימוי שזהו ריקוד המשדר מיניות. לדעתי, יש לבדוק את שני הצדדים הפועלים האם הילדה מספיק בשלה כדי לרקוד ולהבין והאם המורה תדע ללמד את הילדה בדרך המתאימה ביותר (ללא הגדרות מיניות ושימוש במונחים כאלה) ובנוסף במידה שהילדה מתחילה להופיע יש להגדיר גבולות ומי לוקח אחריות על התוצאות. המלצה קטנה שלי במידה וילדה בגיל כזה מתחילה להופיע שזה יהיה על במות כדי שהקנות לה ביטחון . ובנוסף לדאוג שתלבש בגד צנוע. בכל אשר תבחרי שיהיה בהצלחה! גנית

קונקי1

New member
מסכימה עם גנית, למורה יש כאן אחריות

בכל המובנים שפת הגוף, תנועה, הקפדה על הגוף, מורה שעברה הכשרה בחינוך גופני אולי הייתי מתחילה מריקוד אחר - קלאסי, פלמנקו, ג'ז מעבר לתנועה, ריקוד הבטן משדר משהו יצרי, חושני, סקסי שילדה בת שש לא תדע להתמודד איתו אני מדברת כהורה ולא כמורה יכול להיות שהמורות יחלקו עלי.

ganitn

New member
זה תלוי במה שמשדרים לך...

אני בתור ילדה מעולם לא תפשתי את הריקוד המזרחי כריקוד מיני, כיוון שזה לא מה ששידרו לי. אם משדרים לילד או לילדה משהו, על זה הוא מתבסס ומתפתח. כיוון שלא שידרו לי שהריקוד המזרחי הוא מיני לא תפשתי אותו כך.(יחס של אחד לאחד) לכן במידה והולכים על האופציה של לימוד ילדות יש לקחת את זה בחשבון ולבחון היטב את כל ההיבטים, של כיצד המורה מלמדת ואילו מונחים משתמשת, ואיך התלמידה/ הילדה קולטת. שיהיה בהצלחה.

ראשית תודה

רבה על התשובות . אנחנו גרים ברמת גן. באמת אשמח למצוא את המורה שתלמד אותה אבל לא מיני מידי. תודה

שאלה קטנה

השאלה שלי נובעת מסקרנות, באמת. למה את רוצה שהיא תלמד ריקודי בטן? מה בעינייך מתאים בלימוד/ריקוד הספציפי הזה לילדות קטנות?

מאפשר דימוי גוף ראלי

ילדה שרוצה לרקוד ותשלח לאחת המסגרות "הקונבנציונליות" יותר יכולה לספוג ערכים שמבוססים על דימוי גוף לא ראלי, אין לי ילדים אבל אם יהיו לי הייתי רוצה שיחוו מסגרות שמתייחסות לגוף ברוך כמו הריקוד הזה

talaal

New member
קישקשתא6 שלום

אני מלמדת ריקודי בטן לילדות בגבעתיים. כרגע קיימת קבוצת מתקדמות ובשל ביקוש אני מתכוונת לפתוח קבוצה נוספת למתחילות, אולי אפילו כבר החודש. השעורים מתקיימים בימי חמישי אחה"צ, במרכז קהילתי שז"ר. הדגש בשעורים הוא על הנאה וכיף של הילדות, על פיתוח יכולת תנועתית, קואורדינציה, דימוי גוף חיובי, דמיון ועוד. הלימוד נעשה בעיקר דרך דימויים, עם לא מעט משחקים ולעיתים גם סיפורים (תלוי בגילאי הילדות בקבוצה), וכן עבודה טכנית נטו המותאמת לגילן. (מיניות בטוח אין שם...) אם את מעוניינת בפרטים נוספים, אשמח לדבר איתך בטלפון: 5292429, או 052-3676329 שיהיה יום מקסים טל כהן

ayelet 24

New member
גנית אני מסכימה איתך ועם קונקי ויש תוספת

בעיני זה מאוד מוקדם לרקוד ריקודי בטן בגיל 6. גם אני התחלתי לרקוד ריקודי בטן בגיל הזה בדיוק ובגיל 10 אמא שלי קנתה לי חליפה ממצרים, וזה גם בערך הגיל שבו הפסקתי לרקוד ריקודי בטן והתמקדתי בג'אז ועוד סוגים. הפסקתי לרקוד בגיל מוקדם מפני שהופסקתי, כן קראתן נכון. הופסקתי וטוב שכך, בזמנו לא הבנתי את זה וזה יצר בי אנטגוניזם לז'אנר הזה אבל בדיעבד זו הייתה החלטה נבונה. ראשית, אני מסכימה עם מה שאורטל אמרה שבנות בגיל הזה בד"כ רוקדות על דרך החיקוי, יפה ככל שיהיה, אבל לא ממש מבינות מה שהן עושות. שנית, את יכולה בתור ילדה לרקוד הכי מהמם בעולם וכמובן שכולם סביבך שמחים ומוחאים כפיים ובעינייך זה הדבר הכי טבעי בעולם והכי תמים בעולם א-ב-ל לא כולם רואים את זה ככה
ולא כולם מבינים ותוספים את זה כך, ותתפלאו זה דווקא נראה הכי לא תמים בעיני מבוגרים שתופסים את זה בצורה הכי פרובוקטיבית. לכן אני מסכימה שזה מוקדם מידי להתחיל לרקוד ריקודי בטן בגיל 6. ושלא תבינו לא נכון, האחייניות שלי שתיהן הולכות שבי אחרי עם הריקוד אבל אני לא מלמדת אותן כי בעיני הריקוד צריך להיות בשל יותר. האחת רוקדת בצהרון כפעילות והשניה נהנית לללבוש את הצעיפים שלי ולעשות איתם סיבובים. איילת.

עדי היי אם את מתכוונת להופעה של אסי באשדוד

אז יש לי תיקון קטנטן , את אותו ערב אני ארגנתי והתלמידות שרקדו הן תלמידותיי , ונכון הן מדהימות , אני מלמדת ילדות מחול מזרחי , אבל אני בהחלט חושבת שגיל 6 זה גיל מוקדם מאוד (מניסיון) ילדות בגיל הזה לא מבינות ממש מה רוצים מהן , והמקסימום שניתן ללמד אותן הן מס' תנועות מועט , מה שכן ילדות בגיל הזה כלל לא מקשרות את הריקוד למשהו סקסי ומיני , נהפוך הוא , בדר"כ כאשר אמהות פונות אליי עם ילדות בגיל הזה אני ממליצה על הבלט , לא בכדי שיהיו בלרינות אלא מפני שהבלט מקנה להן יציבה נכונה והחזקת גוף , ואני חושבת שגיל 10 - 14 פלוס מינוס הוא גיל מתאים יותר להתחיל ללמוד מחול מזרחי במיוחד אם אותן בנות מגיעות מחוגי ריקוד שונים (בלט , סלונים , פלמנקו) כשכבר הגוף למד טכניקות ריקוד , וזה גיל שעדיין לא חושב על "לעשות פוזה עם הריקוד ". ויש עוד עניין אם כבר עסקינן בילדות , ברוב המקרים ישנן אמהות שרוצות שהילדות שלהן ילמדו מחול מזרחי יותר ממה שהילדה רוצה , אז הילדה מגיעה לשיעור כי אמא שלה הכריחה אותה ואז יוצא ההיפך הילדה מפתחת אנטי לריקוד , ומכאן אני פונה לאותן אמהות ,לא להפיל על הילדה משהו שהיא לא ממש מעוניינת בו , ואני פונה גם למורות , אם אתן חשות שזה המצב תקחו לשיחה את האמא ותתעדכנו אותה שהילדה לא משתתפת וחבל להכריח אותה , כי אם נסתכל צעד אחד קדימה , התחום עלול לחזור אחורה.

הי דורית...

וואו... סליחה חשבתי שאסי אירגן. בנות כמה הן היו הרקדניות הצעירות באותו הערב?? למרות גילם הצעיר הן רקדו ממש ממש יפה .

ילדות וריקודי בטן

שלום לך קישקשתא6! יש לי קבוצה למבוגרות באיזור הצפון. כבר שנה וחצי רוקדת בקבוצה הזאת ילדה בת 6 (היום) עם אמא שלה. הילדה - ערביה , לא מדברת עברית וגם בקושי מבינה. כשהתחילה להגיע לשיעורים הייתה התנגדות בקבוצה - מה פתאום ילדה קטנה בקבוצה . חשוב לציין שהקבוצה עובדת בשיטה מיוחדת - גם טכניקה אך קודם כל - ביטוי דרך הריקוד , עבודה עם מוזיקה , דימויים , ריקוד חופשי . היו גם לי המון הסתיגויות להכניס אותה לשיעור מסוג זה אך הילדה לא וויתרה והמשיכה להגיע בקביעות. היום היא חלק בלתי נפרד מהקבוצה ואולי זה המקום שבו היא מרגישה הכי נוח וחופשי. היא מגיעה בתלבושות מהממות שההורים קנו לה בתורקיה , מקסימה , שמחה ומשוחררת, רוקדת מדהים. לא מזמן הצטרפה לקבוצה ילדה נוספת באותו גיל - בת של תלמידה אחרת שלי. התופעה הולכת ומתרחבת - ובקבוצה אחרת , במקום אחר פתאום "צצו" לי שתי ילדות מוכשרות. ושוב - אני מלמדת נשים בוגרות , השיעורים מיועדים להן , אך כנראה , ישנן בנות קטנות שמתחברות לסגנון ומשתלבות בו יופי. דרך עגב, לי יש ילדה בת 5 והיא ממש אבל ממש לא "בעניין". אז כנראה , הכל תלוי בילדות עצמן.

זה נכון שישנן מעטות שכן רוקדות מדהים

אבל לדעתי בגיל הזה נורא קשה להן להבין הערות ,אם הן עובדות ממקום לא נכון ונורא קשה להן לתקן מפני שהן נעות על פי חיקוי ולא על פי הבנה של כיווץ ושיחרור של שריר זה או אחר

jadi5

New member
ריקודי בטן וילדות...

שלום לכולן..... מזה שנתיים שאני מלמדת ילדות וילדות קטנות..... מגיל 6 . גילאי 10-14 - הן כבר לצערנו היום לא "ילדות" הן - נשים.... הן יותר בענין של ח. כושר אפילו לא חוגים...... אין להן כבר את הילדות, הן פשוט הפכו להיות מילדות - לנשים - היום דילגו על הרבה שלבים בחייהם . לנושא עצמו. אכן נכון, מאוד חשובה המורה - זה לא העיקר לנענע.. - אני מעבירה את השיעורים - "כמשחק".. וברא וראשונה מלמדת אותן לשדר אומנות מחול ומדגישה שריקודי בטן כמו כל ריקוד אחר הוא אומנותי....... הלימוד נעשה בדימויים ילדותיים - וכמובן הן שותפות לכל הדימויים. החוג מקנה להן, דימוי עצמי, בטחון עצמי... (אדתן דוגמא) הגיעה אמא - וביקש שהילדה תצטרף לחוג למרות גילה הקטן...... שאלתי את האמא - האם הילדה ממשת את חלומה? כי הילדה מאוד קטנה בת 5. ויהיה מאוד קשה להסביר ולהעביר לה את החוג....... האמא הסבירה שהילדה - כפופה, ראש למטה, שקטה וביישנית....... ואם היא תשתלב היא תהיה מאושרת... וזה רק מה שהילדה רוצה...... לקחתי אותה כפרוייקט.. - הילדה היום שנתיים אצלי - מלאת שמחת חיים - הולכת זקוף...... ומרגישה הכי יפה בעולם......... הילדות מופיעות בכל מסיבה - לבד !!! לא איתי ביחד. - ואני מסבירה - שלעלות על במה צריך הרבה אומץ ולא כל אחת מסוגלת להופיע מול קהל....... - וזה ההישג הגדול שלי איתן..... יותר מאשר הריקוד עצמו...... יש לי ילדה עם אוטיזם קל... - והאמת שלא קל לעבוד איתה - אבל הילדה - צמחה בביה"ס - מופיעה בבית הספר - אני מקבלת מכתבי תודה ממורותיה וממח' החינוך - וזוהי ההצלחה שלי איתן - לא רק להגיע לחוג "ריקודי בטן" ולא רק להשתחצן ולומר אני לומדת ריקודי בטן..... ובוודאי שלא משדרים פרובקטיביות - אני תמיד מבקשת בכל אירוע שהן נמצאות לדאוג שלא יהיו עם גופיות......... (אפילו באירועים משפחתיים) תמיד להיות עם בגד גוף...... - זה לא מכובד ולא יפה להיות חשופה מדי - הן קטינות , ואסור להן לשכוח זאת. ההצלחה הגדולה היתה - בחג עצמאות - הן עלו לרקוד על במת הפארק אצלנו (במעלה אדומים) במחרוזת 3 ריקודים רצופים כולל ריקוד מקל......... והתעקשתי על כך שהן יהיהו לבושות בצניעות, ללא איפור, מקסימום סרט נצנצים על הראש. וגם שיחות על כל נושא המראה הוא חלק מהשיעור.......... הילדות שלי... גם הסטודיו ערוך ומצוייר לכבודן......

ganitn

New member
ג'אדי התרשמתי והתרגשתי.

אני לא נגד לימוד של ילדות ,(גם אני לימדתי ילדה שבזמנו היתה בת 6). אבל יש את הצורך להסביר ולהוות דוגמא. ויפה שאת עושה זאת.

למעלה