שאלה בבקשה

idany100

New member
שאלה בבקשה

היה לי ויכוח עם איזה מישהי. אנחנו הזמנו מאיזה מקום אוכל. (יאמי..:) :) עכשיו,בטלפון אמרו לנו שמאיזור מסויים,הם לוקחים "דמי משלוח" (או איך שקוראים לזה). אני גר בר"ג. הם מגיעים עד ר"ג איזור ********--עד לשם זה בלי תשלום. משום מה,2 דקות משם..הם כבר גובים משלוח. השאלה שלי היא כזו: כל האוכל עלה 80 ש"ח ...על זה הם הוסיפו 12 ש"ח משלוח ,ז"א שאנחנו עומדים על 92 ש"ח. האם עליי לתת "טיפ" לשליח על הקטנוע,שיבוא להביא לי את האוכל? אשמח לתשובות

הזכרת לי עכשיו פרק מסיינפלד

בו איליין מגלה שהמסעדה האהובה עליה מפסיקה את המשלוחים במרחק כמה בלוקים מהבית שלה, ולכן היא מעמידה פנים שגרה בבניין אחר ומתנחלת לשם כך בחדרון של השרת. אני לא מבינה את ההגיון של אותה מסעדה, אם הייתם מחכים להם באותו מקום הם היו מוותרים על דמי המשלוח? כשאני מזמינה אוכל ומתווספים לחשבון דמי משלוח שאינם סמליים (ו-12 ש"ח אינם סכום סמלי), אני לא רואה צורך להוסיף טיפ. במקרה שאין חיוב בדמי משלוח או שהם סמליים (5 ש"ח למשל) אני כן אתן טיפ. בנוסף, אם זה בחורף ויורד גשם אני תמיד אוסיף כמה שקלים.

lb22

New member
לא חייבים לתת טיפ אף פעם

אם זכור לי נכון גם במסעדות אין חובה להשאיר טיפ (עיגנו את זה בחוק אם אני לא טועה)... אני הזמנתי שבוע שעבר מבורגר ראנץ שלא בדיוק קרוב למקום מגורי והמשלוח עלה נראה לי 10 שקלים... הכסף של המשלוח אני חושב לא מגיע לשליח ולכן גם צ'יפרתי אותו בטיפ של 10 שקלים גם בגלל המזג אוויר זוועה שהיה בחוץ וגם כי הנסיעה שלו אליי היא לא בדיוק קצרה . בכל מקרה , אפשר תמיד להוסיף טיפ כי השליח לא אשם בזה שהמשלוח עלה כך וכך שקלים לא ככה?

טיפ לפי ההגדרה

אמור להיות "דמי השירות", המונח הזה מאוד מאוד גמיש, והיום גם ממלא כאינדיקציה על רמת השירות ושביעות הרצון. אז כעיקרון אתה לא "חייב" או אפילו "צריך" לתת טיפ. אבל השליח הוא לא זה שקבע את החוק הזה, ולא בטוח ה12 הש"ח האלו נכנסים אליו, אז בכל זאת כדאי לתת.. רק כמחווה לאיש השירות ששירת אותך במקרה הזה.

אני לא נותנת כשזה סכומ כזה גבוה

ואני מניחה שזה מעין סוג של "אמ ניתן לכ בלי דמי משלוח ניתן גמ לרחוב מעבר ומעבר וככ נגיע עד בני ברק" מבחינת המסעדה. אני פעמ הזמנתי ועלה לי 8 שקלימ משלוח והוא הגיע אחרי שעה +++ לא נתתי טיפ והשליח אמר לי בשיא החוצפה "את יודעת זה לא כולל טיפ" חצוף! אני בימי כשליחה לא משנה כמה נסעתי רחוק ארזתי בנפרד הלכתי ברגל כי הנאלחימ העשירימ גרימ בשכונות סגורות, מעולמ לא אמרתי "תנו לי טיפ" או "זה לא כולל טיפ" או "מה עמ טיפ"? זו חוצפה.

למעלה