שאלה בבקשה

אמא ורה

New member
שאלה בבקשה

נשאר לי המון בצלים מה כדאי להכין חוץ ממרק יש לכם איזה מתכון טוב לפשטידה טובה וקלה תודה.

ady18

Well-known member
בבקשה

מתכון: פשטידת פטריות ובצל רכיבים: 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות 2 בצלים קצוצים דק (אפשר בצלים סגולים, אם רוצים לגוון) 1 גבינה לבנה 5% (או 1/2%) 1 קוטג' 5% (או 1/2%) 3 ביצים 2 כפות אבקת מרק פטריות או אבקת רוטב פטריות 1 כפית שמן לטיגון פלפל שחור גבינה צהובה מגוררת תרסיס שמן אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני (175-180 מעלות). משמנים תבנית עם תרסיס השמן. מחממים את השמן במחבת טפלון ומאדים את הבצלים עד שהם שקופים. מוסיפים את הפטריות, מנמיכים את האש, וממשיכים בבישול עד שהירקות מתרככים. מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ומערבבים פנימה את הירקות המאודים. שופכים לתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת באופן שווה. אופים עד שמזהיב. הערות: זו פשטידה דלת קלוריות יחסית, אבל הדבר לא פוגע בטעמה. לא קשה להכין וכיף מאוד לאכול את המתכון קיבלתי מחברה בקבוצת "שומרי משקל" בראשל"צ, ושיניתי טיפה. מקור המתכון: בלוג "פשוט מבשלת"

pirge

New member
"קניש" בצל מתכון מעלףףףףףף

קניש הבצל של פירגה. ------מתכון הסטורי משפחתי. בצק עלים \ פשוט הכי טעים בבצק עלים. כמות ל-3 רולדות. מילוי: קילו וחצי בצל חתוך כמו לסלט (לא מטוגן) בערך 6 בצלים גדולים 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות חצי כוס קמח מלח פלפל לפתוח 3 עלים ולחלק את המילוי ל-3. את המילוי לערוך בשליש הבצק לאורך. (לא על כל העלה). לגלגל מעל המילוי את הבצק פעמיים או שלוש. כשהרולדות בתבנית, לסמן עם סכין חדה מנות. רק עד שמגיעים לבצל. לא עד למטה. אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום 175 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות. ניתן להקפאה. חתוך ומסודר בקופסה. מופרד בניילון בין שכבה לשכבה.

pirge

New member
פשטידת בצל של סילבי

מתכון: פשטידת בצל של סילבי רכיבים: 100 ג' חמאה 6 בצלים קצוצים דק [אני קצצתי 4 בצלים גדולים] כוס שמנת מתוקה [השתמשתי במיכל של שמנת לבישול 15%] 4 ביצים 50 ג' גבינה צהובה מגוררת [הכפלתי את כמות הגבינה] 4 כפות קמח תופח [גדושות] 1 כף קורנפלור [גדושה] מעט מיורן או טימין, מעט אגוז מוסקט, פלפל מלח סולת או פירורי לחם אופן הכנה: הכנה- מטגנים את הבצל בחמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבשלים 2 דקות נוספות ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, גבינ"צ, קורנפלור, קמח ותבלינים לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב. משמנים תבנית ומפזרים עליה את הסולת או פירורי לחם עד לכיסוי מלא. שופכים פנימה את התערובת. אופים כ-50 דקות בחום בינוני עד להתקשות. הערה - כשהכנתי את הפשטידה לסדנא, לא היתה לי שמנת. אז שמתי גבינה 5%. אם לא הייתי מספרת לכם לא הייתם יודעים ... [ההערות בסוגריים הן של SILVEY]

limim

New member
פשטידת בצל קלה להכנה../images/Emo91.gif

- לא קיימת במאמרים - הבאתי אותה פעם למפגש של פורום אחר וליקקו את האצבעות... מתכון: פשטידת בצל קלה להכנה רכיבים: 6-7 בצלים גדולים 7 ביצים 1 חב' "מחמאה" 2 כוסות קמח רגיל 1/2 2 כוסות חלב 1 שמנת חמוצה מלח ופלפל אופן הכנה: להמיס את המחמאה בסיר (רצוי גדול. כמות רצינית של בצל). לחתוך את הבצלים לקוביות בינוניות ולערבב בסיר עד הזהבה. לקרר. להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולשפוך לתבנית פיירקס. לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע זהוב. יוצאת גבוהה מאוד. הכמות ענקית ואפשר לחלק את הכמויות ל-2. הערות: מקור המתכון: מחברת המתכונים של limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: פשטידת בצל של ליהי לפיד

מתכון: פשטידת בצל של ליהי לפיד רכיבים: קוצצים 4 בצלים בינוניים מוסיפים 1 כוס קמח תופח חצי כוס שמן חצי כוס מים 2 ביצים מלח בנדיבות-טועמים.. פלפל אפשר לשדרג עם מעט גבינה צהובה מגורדת או כל גבינה אחרת מהמקרר אופן הכנה: לשמן תבנית -גודל 28 אם רוצים פשטידה נמוכה או 26 אן רוצים גבוהה שמים בתנור על חום של 180 מעלות למשך חצי שעה עד שלושת רבעי שעה הערות: מקור המתכון: ליהיא לפיד הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

אנאבל 1

New member
אחלה פשטידה

מכינה אותה המון לפני שבוע שידרגתי אותה עם בולגרית וקופסת טונה עם השמן במקום ה-חצי כוס שמן שבמתכון טעימה חבל"ז

אלהלי

New member
חמין עוף ובצל

מקור המכון :מרב חברתי כל כמות עוף שרוצים- כנפיים, ירכיים, שוקיים בצלים- בכמות השווה בערך לעוף (דהיינו, בערך בצל אחד על כל חתיכת עוף), חותכים לרבעים. מתבלים את העופות במלח, פלפל שחור והרבה פפריקה אדומה. מניחים בתחתית הסיר את הבצלים, מעליהם את העוף. מבשלים על האש הכי קטנה במשך כ-8 שעות, אין צורך להוסיף מים. הבצל מפריש את הנוזלים ומתקבלת כעין ריבת בצל. כשעה לפני תום הבישול להסיר המכסה ולהמשיך לבשל. כמה פשוט -ככה טעים!

12רוניתי

New member
פשטידה ודיוח חם מאתמול

אתמול הוזמנתי למסיבת יומולדת של חברה. הכנתי את הפשטידה של פירגה החדשה עם איטריות וקישואים. מה אגיד לכם- פשטידה מעולה וקלת הכנה!!!! זה היה המאכל הכי טעים לי אתמול והיא נגמרה מהר מאד!!!! הלכתי לישון ב 2 בערך. הבוקר קיבלתי טלפון מחברה ממש מוקדם.. לקבלת מתכון הפשטידה!!! פירגוששששששששששששששששששששששששש אין עלייך!!!! פשטידה טעימה!! אני מכינה אותה למחר בבוקר לבעל!! הוא רק ראה אותה ולא טעם ממנה. הולכת להכין חצי כמות. צילמתי אך אני לא יודעת להעלות למחשב. מקווה במשך היום כשהבן יתעורר. פירגה תודה -אייקון של חיבוק. (האייקונים לא עובדים).

12רוניתי

New member
פשטידת קישואים ופרפרי אטריות../images/Emo91.gif

פשטידת קישואים ופרפרי אטריות חדש ומומלץ מקור:פירגה 2\\1 1 כוסות פרפרים אטריות--- מהסוג הקטנטן,לפני בישול. לבשל בהרבה מים עד שכמעט רכות. לסנן. לשים בקערה: את פרפרי האטריות אחרי סינון בצל קצוץ אחד גדול------ אפשר חצוי ופרוס דק ----- (מי שרוצה, יכול לטגן את הבצל) 2\\1 כוס קמח תופח או רגיל רבע כוס שמן קנולה 4 ביצים טרופות במזלג.-------- ל ע ר ב ב ביחד. להוסיף 7-8 קישואים קלופים ומגוררים על מגררת גסה. (יש לסחוט היטב מעודף הנוזלים) לתבל במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט,פפריקה. בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס-- משומנת ---שמפזרים עליה כף פירורי לחם. לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה-- 3 כפות פירורי לחם, שומשום וגרעיני חמניה ---אפשר לקשט בפפריקה אופים בחום 175 . כ-50 דקות.

pirge

New member
רוניתי , מה אומר ומה אגיד? סבבה

שנהניתם. סבבה לי לשמוע שהפשטידה מוצלחת. באמת, בפוקס הכנתי אותה בלי כוונה. ויצא 10. אני רואה את המתכון בדמיון,ואז מכינה ומעזה. קבלי חיבוק בחזרה. וכמובן תהנו מהפשטידה.

למעלה