שאלה בבקשה

moti729

New member
שאלה בבקשה

יש לי מחשב נייד hp dv6000 היתה לי בעיה קטנה ופתחתי את המכסה מאחורה ושמתי לב שעל האר-דיסק יש מדבקה שרשום עליה (באנגלית) "הוחלף עם HP ספייר" חשוב לציין שקניתי את המחשב במיאמי לפני שנה והמחשב מעולם לא נכנס לתיקון או החלפה יש לי תחושה שהשותף שלי לדירה החליף לי אותו יש לנו אותו מחשב הוא קנה את שלו בארץ(אולי יש מק"ט שונה על האר-דיסק שנקנו בארץ) 1.יכול להיות שהמחשב נקנה מההתחלה עם מדבקה כזו? 2.רציתי לדעת איך אני יכול לדעת עם האר-דיסק שיש לי הוא המקורי שבא עם המחשב(יש איזה מק"ט,מספר סידורי?) כנ"ל גם לגבי הבטריה.. תודה רבה על העזרה

ali052

New member
כמה דברים.....

1- אני מקווה שאתה מודע לכך שאין לך אחריות בארץ ישראל על המחשב שלך
2 - ברור שצריך שיהא לו ''קצת'' יידע במחשבים כדי להחליף ארד דיסק מהמחשב שלו לשלך = כי אם הדגם של הלוח שלו שונה משלך אז הוא ייצטרך לשנות משהו במערכת הפעלה בכדי שהמחשב יעבוד כמו שצריך בלי שאתה תשים לב להחלפה.... 3- מציע לך לעשות סימן קטן [שריטה קטנטונת] במקום ניסתר כדי שתהא לך סימן משלך לגבי המחשב 4- עכשיו ניזכרתי - תיבדוק אם הברגים של המכסה של ה H-D- קצת משופשפים [ במידה והוא החליף....]

moti729

New member
תגובה..

1.לצערי אני יודע שאין לי אחריות בארץ 2.יש לו ידע במחשבים לי אין בגלל זה אני פונה לעזרתכם 3.עכשיו כבר אין טעם לעשות סימן 4.הם משופשפים,זה מה שהעיר את תשומת לבי השאלה אם יש איזשהו מספר סידורי שמופיע גם בתוך המחשב או שיש איזשהי דרך אחרת לבדוק?

יאיר B

New member
בניידים של HP יש סטיקרים על כל החלקים

הפנימיים (וגם החיצוניים אגב, כמו הסוללה) שרשום עליהם: REPLACE WITHE HP SPARE 441425-001 המספר הנ"ל למשל הוא של סוללה 6 תאים של HP למחשב כמו שלך. זה נמצא גם על הזיכרונות שלו, הדיסק הקשיח, כרטיס הרשת וכמובן הסוללה. אני העתקתי את הנ"ל מהסוללה במחשב של אחותי שאני יודע בוודאות שאף אחד לא החליף כלום שם (כי אני פתחתי את האריזה המקורית והסוללה הזאת לא יצאה מהבית מעולם). כך שלדעתי הסטיקר הזה הוא ספרור פנימי של HP למספרי החלקים שלהם (כנראה נועד למעבדה ולא לך).

sb21

New member
לדעתי זה" החלף"...

לדעתי, מדובר במדבקה לטכנאים שכוללת מס' חלק להחלפה במקרה הצורך.

israelyan

New member
אכן,

זה אומר,שכאשר החלק ישבוק חיים,יש להרכיב חל'ק מסדרה X עם מק"ט Y זה הכל וכן,זה בעיקר משמש טכנאים זה לא אומר שהחלק המקורי הוחלף

למעלה