שאלה בבקשה

dudi56

New member
שאלה בבקשה

אני מעוניי לרכוש מחשב נייד מצאתי כמה דגמים טובים, השאלה שלי היא האם השיקול שיהיה המהירות של הדיסק הקשיח 5400 RPM מול 7200 RPM האם הוא משמעותי??אם כן עד כמה?? תודה

shimy lev

New member
לדעתי- ואני מקווה שאני לא חולק על כרישים ממני

אם ההבדל הוא בין 4300 ל 5400- עדיף את המהיר יותר, כי זה משמעותי. אבל בין 5400 ל 7200 ההבדל הוא לא עד כדי כך משמעותי (בכל זאת יש צוואר בקבוק במקומות אחרים), ועדיף כבר להשקיע בנפח במקום זה. אני לדוגמה העדפתי קשיח 250 ג'יגה בנייד במהירות 5400- והמהירות נהדרת!

יאיר B

New member
תלוי מה עושים עם המחשב.

אם מדובר למשל על עיבוד גרפיקה ששם יש הרבה שימוש בדיסקישח - אז יהיה הבדל. אם מדובר על כתיבה בוורד, לא תרגיש בהבדל.

eliel11

New member
לא תרגיש הבדל בביצועים אבל

בטח ובטח שתרגיש הבדל בזמן סוללה...

bar666xp

New member
../images/Emo45.gif ותוספת

ההבדל ביצועים בין 5400 ל7200 לא כזה משמעותי כמו ההבדל בצריכת החשמל שלהם. מה שאומר כדאי יותר בדר"כ שיקח עוד כמה שניות עבודה בגישה מרובה לדיסק מאשר לקצר את זמן עבודת הסוללה בכ30%-50% ויותר. במחשב שולחני אין הצדקה לחיסכון בצריכת החשמל על חשבון ביצועים בנייד ההבדל הזה יכול להיות אפילו עוד 20 דקות עבודה ואפילו עוד שעה עבודה... לדוגמה מחשב שהסוללה מחזיקה שעתיים עם דיסק 4200RPM תחזיק הסוללה כשעה ו45 דקות... עם דיסק קשיח 7200RPM הזמן ירד לכחצי שעה עד שעה... לא שווה את הפרש הביצועים גם בעבודה מרובה מעוד עם הדיסק.. {לא במדויק זה רק כדי לסבר את העוזן}. וזאת עוד יותר לא כדאי כשעד כמה שידוע לי אין היום דיסקים במחשבים הניידים עם פחות מ8M באפר {זיכרון מטמון/קריאה מקדימה} שדי מצמצם את הפער ביצועים בהרבה מהמקרים. לסיכום ב99% לא משתלם.

bar666xp

New member
TYPO 5400=5600

כשעה ו45 דקות עם דיסק 5600RPM... ועם דיסק קשיח 7200RPM.... אגב הפרש הביצועים בין 5600PRM ל7200RPM יהיה בערך כפול 1.3 נשמע למשהו שווה את זמן הסוללה? הרוב יהיה ביגלל זמן חיפוש קצר יותר אגב.

למעלה