שאלה בבקשה..

איתנים3

New member
שאלה בבקשה..../images/Emo201.gif

נאמר לי שהסיכויים להריון חוץ רחמי בהפרייה חוץ גופית גדול פי 7 מניסיון טבעי (היה לי הריון חוץ רחמי אחד), האם זה אפשרי? הרי המטרה בהפרייה היא לעקוף את כל התהליך הרגיל לא? לעקוף את החצצרות לא? הייתי בתל השומר ויצאתי מפגרת משם :( אני סיימתי את כל הבדיקות והמרשמים של התרופות אני רק ממתינה לאישור מהמי"תר ועכשיו אני ממש מוטרדת. הסיבות להפרייה הן בגלל ההריון חוץ רחמי , אין יחסי מין בכלל, כואב, אין ניתוח כי המיקום בעייתי ביותר וכמובן הגיל שלי. בתל השומר אמרו ללכת על הריון , התחלתי תהליך, הרופא פוריות אמר שאין צורך בצילום רחם אלא רק בהיסטרוסקופיה אבחנתית , עשיתי את זה מצאו אירוזיה גדולה בצוואר הרחם. יש לי תור לבדיקה נוספת, שכחתי את שמה, עם מצלמה וכאלה.. חזרתי לתל השומר על מנת להודיע ולהתייעץ. האחד אמר שאין לי למה לחזור כרגע אני ביידיים של הרופא פיריון , אם ארצה ניתוח (כי הפרייה לא יילך) לחזור אליהם. השני אמר (שניהם נכחו) לבצע צילום רחם לפני הכל. אם הכל בסדר רצוי לנסות טבעי ולסבול מחזור עד ש.. אני לא מבינה, מבולבלת לחלוטין :( :(:( עזרה בבקשה :(

זואילי

New member
הי איתנים

כן, גם אני התבלבלתי
העיקוף של החצוצרות הוא רק בנושא ההפרייה. אם באופן טבעי ההפרייה נוצרת בחצוצרה (שם הביצית מחכה לזרע), אז בהפרייה חוץ גופית ההפרייה נוצרת במעבדה. אכן אומרים שיש סיכויים להריון חוץ רחמי בטיפולי IVF. אין לי מושג מה זה מי"תר. לא ברור לי מה זה אומר אין ניתוח כי המקום בעייתי. תעשי הפרדה בין רופאי האנדו הכירורגים ובין רופאי הפוריות. מדוע ניתוח הוא בעייתי, האם הכירורג אמר לך את זה? היית במרפאת האנדו? (את אומרת תה"ש ואינני מבינה כ"כ אצל מי היית). גם לי רופא פוריות (הראשון) מיח' הפריון בתה"ש אמר שאין צורך בצילום רחם. עשיתי למרות התנגדותו. היכן עשית את ההיסטרו? האם בעקבות הממצא של ההיסטרו את אמורה לעבור עוד בדיקה ששכחת את שמה? מה היא אמורה לבדוק והיכן תבצעי אותה? כשחזרת לתה"ש - למי חזרת? לדעתי בלבד, אם היו לך נסיונות בבית להרות, של חצי שנה - שנה, אז בהחלט צריך להתקדם, עם טיפולים. איך הסתיים החוץ רחמי שהיה לך? (נגמר לבד או בהתערבות כירורגית?) השאלה מה קודם למה - האם את במצב שצריך לשקול קודם ניתוח או קודם טיפולי פוריות? האם יש לך פגיעה באיכות החיים? האם רופא האנדו חושב שניתוח הוא הכרחי? אם התשובות הן "כן" אז עלייך להחליט על סדרי העדיפויות. בין השורות אני מבינה שמבחינתך הריון קודם לכל - אז אם את ממתינה לאישור ל IVF לפחות זו דרך "מהירה" יותר להשגת ההריון. (רשמת שאת "בידיים של רופא הפריון", ז'תומרת שכרגע כל ההתכווננות היא ליצירת הריון). אבל, כדאי לך מאוד כן לעשות צילום רחם. כי אם תתגלה חצוצרה חסומה עם נוזל - אז זה יכול (וכדאי מאוד) לשנות לך את התוכניות. עדיף להסיר חצוצרות אשר יכולות להפריע להשתרשות וחבל לגלות את זה אחרי הרבה טיפולים/שליליים/ווסתות. ודבר נוסף, כדי למנוע את כל הבילבולים הממש לא מועילים האלה - מציעה לך לשקול טיפולי פוריות אצל רופא פרטי ואז יש לך רופא שמלווה אותך בכל התהליך מ תחילתו ועד סופו והוא ינהל אותך ואת נושא הבדיקות ומה צריך. אז אולי יקל עלייך ללכת לסקנד אופיניון אצל רופא פוריות פרטי.

איתנים3

New member
היי זואילי |חיבוק

אישור של המי"תר (נראה לי שכך כותבים את זה) , המרפאה שלי שולחת למרפאה מחוזית (המקום שבו לא אישרו לי טופס 17 לתל השומר). עדיין לא הבנתי את איך אפשרי הריון חוץ רחמי בטיפוליי הפרייה, אין ניתוח כי תל השומר (ד"ר סוריאנו וד"ר שינמן) אמרו שהמיקום בעייתי (גם ד"ר קאופמן מהכרמל) אני אסביר מההתחלה, הייתי אצל ד"ר סוריאנו לפני חודש + והוא הסביר את הבעייתיות של הניתוח ושל הגיל והסביר את העדיפות השנייה של הריון.. , הוא כתב מכתב לפרופ' בן עמי שהוא הרופא פריון שלי (הכל ייעשה בפורייה) שם הוא מנהל מחלקת IVF, במכתב כתוב למה כדאי ללכת ישר להפרייה ומומלץ הריון כמה שיותר מהר. כך עשיתי. נפגשתי עם פרופ' בן עמי שנתן המון בדיקות לבצע, בניהן היסטרוסקופיה אבחנתית בפורייה. עשיתי (אגב הצוות שם היה נפלא), בבדיקה מצאו אירוזיה גדולה. שלחו אותי לבדיקה נוספת, קולפוסקופיה. נפתח התיק בפורייה, רק מחכה לאישור (נעשו כל הבדיקות פרט לקולפוסקופיה , נעשתה גם בדיקת זרע), קיבלתי גם את כל המרשמים של התרופות /זריקות. אני עם גלולות רצוף כבר שנה וחודש , ההוראות הן לא לחכות למחזור אלא להפסיק גלולות וביום השלישי להפסקה להתחיל את התהליך. לא נומלץ על צילום רחם. אוקיי, עד עכשיו הכל היה מובן. לפני מס' ימים הייתי בתל השומר, ד"ר שינמן קיבל אותי, לא היה תיעוד של הפגישה האחרונה שלי עם ד"ר סוריאנו (חבל שלא הבאתי איתי את המכתב שד"ר סוריאנו כתב לפרופ' בן עמי) וכלן ד"ר שיימן לא הבין מה אני רוצה.. ד"ר סוריאנו הצטרף ונעשה דיון מחדש על כל העניין , הוא התעקש להסביר לי שאני עשיתי את החחלטה והוא כבר לא קשור לעניין יותר אלא רק רופא הפריון שלי. זהו, הוא יצא מהחדר וד"ר שינמן הסביר לי שהוא חושב אחרת וכדאי שאעשה צילום רחם, אם הכל תקין לנסות לבד 4 חודשים. זהו בעקרון, אני לא הבנתי אם צוואר הרחם חסום איך אפשר להכנס להריון בכלל? מה לעשות? לעצור את תהליך ההפרייה? לבקש צילום רחם? ההריון חוץ רחמי נגמר בסדר,לפרוסקופיה, הבנתי שנשארה רק צלקת ,2 חצוצרות איתי. אני לא יודעת מה כדאי קודם, ניתוח או הריון, ללא הגלולות אני לא מתפקדת בכלל. שלושה שבועות מתוך חודש. מחזור קטלני. אני מקווה שהצלחתי איכשהו להסביר את התמונה .. תודה רבה :)

זואילי

New member
אוף, כמה קשה להחליט ../images/Emo4.gif

לא יודעת מה להגיד. מבינה כמה המחזור בעייתי לך ומבינה את התיסכול הרב בלהחליט מה ומתי ומה קודם למה. לא יודעת להסביר מדוע בהפרייה חוץ גופית האחוזים של חוץ רחמי גבוהים יותר. למה העובר מעדיף לנדוד לחצוצרה. צריך לשאול את רופא הפריון. גם לא מבינה בארוזיה בצוואר הרחם ואם זה יוצר איזה קושי לזרעים להכנס לרחם. אין לי מושג. מכל מה שכתבת, לי באופן אישי נראה שעדיין האופציה של IVF טובה יותר מכל דרך אחרת להרות. ואני עדיין בגישה שאנדואית לפני תכנון הריון - כדאי לה לעשות צילום רחם. (ברור לי שגם חלק מהאנדואיות וגם חלק מהרופאים לא יסכימו לגישה זו). אולי פשוט תנסי... 2 או 3 טיפולי IVF (בתקווה וכמובן על הראשון תהרי ואז כולם, ובעיקר אנחנו פה
נהיה מרוצים). ואם חלילה זה לא יצליח, אז לשקול מחדש ניתוח (אם בסופו של דבר כן ניתן לנתח על אף המורכבות). בינתיים, קחי כמה

אני הבנתי

שהסיכוי הגבוה להיריון חוץ רחמי ב IVF הוא מ-2 סיבות: 1. כשעושים את ההחזרה (ועדיף תחת שיקוף כמובן) לפעמים המיקום של ההחזרה יכול להתפספס ובעיקר אם לא עושים זאת תחת שיקוף ולא כל רופא ולא כל בי"ח עושה את ההחזרה תחת שיקוף. 2. גם אם העובר מוחזר למקום הנכון - לרחם, יש את המעבר מהרחם לחצוצרה ועד ההשתרשות העובר יכול תמיד לצאת מהפתח הזה שבין הרחם לחצוצרה ולהתמקם לו בחצוצרה או בכל מקום אחר. אלו הם ההסברים שאני קיבלתי בכל אופן. לגבי שאר הדברים האלופה כבר ענתה לך..

איתנים3

New member
תודה ../images/Emo140.gif

מעניין אם לי יש סיכוי גדול יותר שזה יקרה,הסתברות גדולה יותר מאחר וכבר היה הריון חוץ רחמי אחד.. (בתקווה שאחרון)

איתנים3

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif אני

בכל זאת אנסה ללכת כן כל צילום רחם , כך אולי אני אהיה שקטה לפני הכל ואדע האם החצוצרות שלי תקינות או לא. אבל אני חוששת כי ההסטרוסקופיה היה סיוט אמיתי. האם גם הבדיקה הזאת כואבת? אני חייבת לומר ולא בהגזמה שכל כל כל הבדיקות פשוט כואבותלי מידי. בהיסטרו' החדירו לי את הגז/מים וזה כל כך כאב לי בצד שמאל.. לא ברור למה , אפילו יותר כאב מ"צביטה" שהוא עשה על מנת להכנס בכל זאת לרחם. מה יש לספר על צילום רחם? ולמה יש כאלה המתנגדים לזה? זואילי נראה לי שהניתוח הבעייתי זה בעצם הניתוח שאת עברת.. עם סיכויים טובים לכרות חלק מהמעי.. נכון? אני מקווה שיתנו לי הפניה לצילום רחם. ואז נראה. בטח IVF . תודה על הכל

זואילי

New member
ההתנגדות היא בעיקר כי זו בדיקה פולשנית

ולא נעימה, ואם הכל תקין, אז... האם זה היה שווה את זה? אני חושבת שכן. בטח לאנדואית שאין לה "פריבילגיה" של זמן נסיונות ארוך (בגלל הווסתות). מכיוון שזה כ"כ אישי העניין של כאב ותגובה שונה לבדיקות, אז תשמעי שלל חוויות על צילום רחם. גם עם חצוצרה סתומה שהייתה לי בצילום, עבורי זה לא היה נורא מדי. לקחתי משכך וכדור הרגעה. אם תרצי לדבר במסרים/טלפון, באם ידובר על ניתוח ומעורבות מעיים וכל ההשלכות, וכל ההכנה הנפשית (שזה לדעתי החלק הכי חזק בניתוח שעברתי) - אני פה. מה שבטוח, דעי שבתה"ש הם הכי מיומנים בניתוחים מורכבים של אנדו ובשילוב עם ד"ר רוזין הכירורג הכללי - הנסיון שלהם והמיומנות היא ברמה עולמית.

איתנים3

New member
תודה זואילי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני רוצה לשלוח לך מסר אבל משום מה אני לא מצליחה! איך עושים את זה? פעם שעברה ששלחתי מסר עם המספר טלפון כולם יכלו לראות ולמזלי מנהלי הפורום עזרו לי ומחקו את זה.

למרות שההחזרה היא לרחם

העוברים המוחזרים עולים לחצוצרה שזה מקום ההפריה הטבעי וחוזרים חזרה לרחם. מדהים. לדעתי כמו זואילי את צריכה ללכת לפחות פעם אחת לרופא פרטי שעוסק בפריון עם כל תוצאות הבדיקות ולקבל חוו"ד. בהצלחה

זואילי

New member
בדיוק תהינו על כך, מבוהלת ואני

אז אולי תאשרי לנו, לגבי הנושא של מדוע האחוזים של חוץ רחמי גבוהים בIVF מבנאטורלי, כי בטבעי, הרי ההפריה נוצרת בחצוצרה, וכשהעובר כבר מגיע לרחם, והוא כבר גדול יותר - הוא כל כולו מכוונן השתרשות, אז הוא נצמד ועושה פעולתו, בעוד שבIVF העובר הצעיר מוכנס לרחם ומשוטט שם עד שהופך לבלסטו' ומתחיל את ההשתרשות ואולי בגלל זה, שהוא משייט לו, אז יש לו גם נטייה להגיע לפתח החצוצרה ומשם יוצא לחצוצרה ומתיישב חוץ רחמית? האמנם? זה דיי מייקס סנס לא?

איתנים3

New member
תודה , הנקודה היא

שהלכתי כבר לרופא פרטי פעמים עם על הנתונים והוא לא המליץ על צילום רחם אלא ישירות IVF..

למעלה