שאלה בבקשה

רוית ב

New member
שאלה בבקשה../images/Emo140.gif

למרות שלא פעילה לאחרונה עקב בעיות בריאות של בני המשפחה....(שנהיה בריאים) יש לי שאלה ואני קצת מופתעת מהפרוטוקול ל IVF החדש שקיבלתי אם תוכלו להאיר את עיני מנסיונכן אשמח בטיפול האחרון שלי היה לי כרגיל פרוטוקול ארוך עם דיכוי של סופרפאקט נשאבו רק 5 ביציות באיכות גרועה לא היו הפריות אחרי 50 /עות פתאום נצפתה הפריה אחת עובר דרגה 4 כמובן שהטיפול נכשל... האנדו כרגע אובחן כיותר שקט יחסית (אני אחרי הריון מהפרית מבחנה כנראה שזה עזר קצת) ולא נמצאו בשאיבה ממצאים לאנדו בשחלות. הרופא הפעם הסביר לי שעקב מיעוט ביציות באיכות גרועה למרות מינון של 6 מנוגון, שוב בגלל האנדו יש מיעוט כזה של ביציות ואיכות כזו) נתנו ליפ רוטוקל קצרצר ואגרסיבי כמעט ללא דיכוי 6 מנוגון מיום 3 למחזור ואחרי 5 ימים צטרוטייד (לא מכירה את הדיכוי הזה אבל אני חושבת שוב רק השערה שזה דיכוי קצר וחלש) ואחר כך מקווים שיהיה מה לשאוב. מישהי קיבלה פרוטוקול כזה כחולת אנדו? כרגע מאובחנת כדרגה 2-3 אחרי בדיקת הדם C125. תודה רוית

ר ו מ י ה

New member
פרוטוקול

הפרוטוקול שקיבלת הוא פרוטוקול מוכר אשר ניתן בעיקר לנשים עם תגובה שחלתית ירודה או נשים סביב גיל 40. בניגוד למדכאים אחרים הצטרוטייד אינו פועל על ההיפופוזה אלא מנטרל את הורמון ה-LH אחרי שהוא הופרש ולכן מאמינים שהוא מתאים יותר לנשים עם תגובה שחלתית ירודה. הדיכוי הוא עדין יותר ממדכאים אחרים ומתחילים להשתמש בו רק כשהזקיק הראשון מגיע ל- 13-14 מ"מ , מקווים שבדרך זאת יצליחו לגייס יותר זקיקים. הסכנה- ביוץ עצמוני ולכן חשוב שתהיי עם יד על הדופק בכל הקשור למעקב אלוטראסאונד. אני קיבלתי פרוטוקול דומה באחר הטיפולים (קוקטייל של חמש אמפולות של מנוגון וגונל ,שימוש בצטרוטייד כמדכא וכמובן תוספת של סטרואידים מסוג דקסאמטזון). תוצאות הטיפול היו יפות מבחינת כמות הביציות ואחוז ההפרייה, אך כהרגלי עד כה, פספסתי את המהות- הריון. הטיפול הוא ידידותי למשתמשת בניגוד לפרוטוקולים ארוכים. שוב, ממליצה לך לשאול את הרופא שלך על תוספת סטרואידים. מאחלת בריאות לך ולבני משפחתך וכמובן הצלחה בטיפול.

יעל סתם

New member
כן אני

קיבלתי דיכוי כזה אבל היו רק 3 ביציות ולמרות שכולן הופרו לא היו תוצאות טובות כי אחד מת, אחד לא היה תקין ואחד לא התפתח ואת זה שלא התפתח החזירו אבל זה לא עזר לו להתפתח.

למעלה