שאלה - בבקשה תענו לי

dende

New member
שאלה - בבקשה תענו לי

שלום לכולם ! אני חדש פה ורציתי לשאול שאלה ואני מקווה שתעזרו לי הייתי נורא רוצה לדעת מה הסיבה למותו של ברוס לי בבקשה תענו לי כי יש הרבה גרסאות ששמעתי והנושא הזה מטריד אותי כבר הרבה שנים

chinabird

New member
שלוש הגרסאות המרכזיות המוכרות לי:

1. תגובה אלרגית חריפה לכדור נגד כאב ראש 2. תגובה אלרגית חריפה לגראס (טוענים שכמה חודשים קודם לכן, אחרי שלקח גראס על הסט של "משחק המוות", איבד את ההכרה. זה אמור לאשש את התיאוריה הזאת. על כל פנים, נדמה לי שאין ויכוח על העובדה שאכן השתמש בגראס בזמנו - באכילה, אגב, ולא בעישון, כדי לא לסבול נזק בריאותי. אוי, האירוניה) 3. מכת מוות מאמן נינג'ה + איזושהי קללה משפחתית (זו נראית לי, משום-מה, הגרסה הסבירה פחות)

dende

New member
מה?

מה הקשר בין ברוס לי לבין גראס??? ואיך שאני מבין משחק המוות זה הסרט האחרון שלו, נכון? על השלישי גם אני שמעתי משהו.... אם אתה יכול תרחיב בבקשה

itai2222

New member
ברנדון לי מת בתאונה

במהלך צילום סרט כלשהו, נטענה תחמושת חיה במקום ח"ק לאקדח, והוא נורה למוות. גם זה יוחס לקללה...

broadaxe

New member
"העורב"

ברנדון לי אכן נהרג כך בעת צילומי הסרט המיסטי "העורב". האקדח, בקליבר 44 מגנום נטען בצורה כלשהי שלא הוסברה עד היום בכדור חי (יש סברה שהכדור החי נשאר מצילומי תקריב קודמים. למה צריך כדור חי לצילומי תקריב כשיש דמי אימונים?). אגדה אורבנית טוענת כי צילומי תאונת הירי שולבו בעריכה הסופית של הסרט כ"סנאף". למעשה, כל הפריימים של הנגטיב עליהם מונצח הירי הושמדו בצו בית משפט.

chinabird

New member
אני מכיר תיזה אחרת:

מישהו ניסה לעגל פינות תקציביות, ובמקום לקנות כדורי סרק לקח כדורים אמיתיים ורוקן אותם (לדעתו) מאבק שריפה. לא הלך.

broadaxe

New member
התיזה הזו לא עובדת

לצורך צילומי ירי יש להשתמש בכדורי-סרק (blank fire) שממולאים בכמות נכבדה של אב"ש עם אטם בקצה. כדורים מרוקנים לא יוצרים רעש משמעותי ובוודאי שלא יוצרים רשף שכל-כך חשוב לבמאים. בכל מקרה, כדור חי תמיד יקר יותר מכדור סרק או מעוקר...

zoti

New member
לפי השמועות...

הטענה הייתה שהסצינה הראשונה שצולמה הייתה סצנת תקריב שבה רואים את האקדח מקרוב. בשביל שהאקדח יראה אמיתי וטעון טענו אותו בכדורים שנראים אמיתיים לחלוטין אבל אינם מכילים אבקת שריפה ופיקה. כך נראה כאילו הכדורים אמיתיים והאקדח אכן טעון. הסצינה הבאה שצולמה הייתה סצנת הירי שבה החליפו את אותם כדורים בכדורי סרק שהם למעשה תרמיל שמלא באבקת שריפה ויוצר את הרעש והרשף שחשוב לצורכי הצילום. אומרים שבשלב החלפת הכדורים אחד מאותם כדורים שאמורים להראות אמיתיים התפרק והקליע שלו נשאר בתא. כשהוטעו כדורי הסרק אותו כדור הפך למעשה לכדור חי וכשהוא נורה הוא הרג את ברנדון לי.

chinabird

New member
הקשר בין ברוס לי לבין גראס:

ברוס לי ככל הנראה השתמש בגראס. האמת, זה לא כל-כך מזעזע. אם זה מערער אותך, זכור שמדובר בתקופה אחרת, במקומות אחרים וכו'. אבל זה באמת לא כזה עניין.ו"משחק המוות" הוא טכנית הסרט האחרון שלו רק למחצה. אם זכרוני אינו מטעני, הוא צילם חלקים ממנו, יצא לצילומים של אחד הסרטים האחרים ("Enter the Dragon", אולי?), ולא חזר.סיימו את הסרט כמה שנים מאוחר יותר, עם כפיל לחלק מהסצינות ועם שינויים מרחיקי לכת בתסריט.בוויקיפדיה צוין שהסיבה למותו היתה מפרצת, שבניתוח שלאחר המוות נמצא בדמו קנאביס. ושאכן היתה לו אפיזודה דומה כמה חודשים קודם לכן. אני מניח שהכותבים שם ניזונו מאותם מקורות כמוני. לגבי הקללה, ודאי תשמח לדעת 1. שזמן קצר לפני מותו של לי נשברה מראה שהציב בביתו נגד עין הרע 2. שהוא מת כשהיה בן חצי הגיל שבו נפטר אביו 3. שבאחד הסרטים שנעשו לאחר מותו מחתיכות פילם שנשארו על רצפת חדר העריכה מביימת דמותו את מותה לאחר שמנסים לרצוח אותה על-ידי החלפת כדורי סרק בכדורים חיים 4. שאם תתעקש, תוכל לבנות גם תיאוריית קונספירציה מיסטית מבוססת, מלאה סמליות מובהקת ורמזים שאין לטעות בהם, שתוכיח שהוא ואלביס חזרו בזמן כדי לרצוח את ארלוזרוב (או שמא עלי לומר... יצחק רבין הצעיר בתחפושת!!!).

כרמל 1

New member
יש לי DVD שעוסק במותו של ברוס

"BRUCE LEE DEATH BY MISADVENTURE" הסיפור הרבה יותר מסובך מזה, אבל הוא מת מכדור נגד כאבים. אפשר לחפש את ה-DVD בארץ

נדב פ1

New member
תגיד ,

זו לא הייתה אישתו שנתנה לו את הכדור ? ע"ע שמשון ודלילה בתנ"ך ...

The Worrior

New member
יש גירסא אחת שניראית לי אישית הכי

הגיונית .אני לא יודע מה הקשר בין אמן לחימה כזה אדיר לבין סמים אבל בכל מקרה יש גירסא של התנקשות שהחליפו לו כדור סרק בכדור חי הסרט "משחק המוות" ,אגב זה גם אותה דרך שבה בנו ברנדון לי נהרג. גם אני שמעתי שיש איזה עניין של קללה משפחתית. בקיצור העניין הוא שעדיף שנתעסק באיך הוא חי ולא איך הוא מת .

Dark SpaWn

New member
זה בערך הסיפור לפי מה שהבנתי

בזמן הצילומים של משחק המוות ברוס לי קיבל כאב ראש הוא עזב ועצר בבית של שחקנית כלשהי היא נתנה לו כדור נגד כאבי ראש,הוא נשכב לנוח אחרי כמה שעות היא הבינה שהוא לא זז הוא היה בתרדמה לכמה ימים נראה לי ואז מת הדוח הרפואי קבע שהוא מת מ"בצקת במוח" לא שאני יודע מה זה

למעלה