שאלה בבית שני

Grand Master G

New member
שאלה בבית שני

אם מבקשים ממני לתאר את שלבי המרד הגדול, האם עליי לציין את הקרב במצדה? ואם לא, אז כיצד תבנה השאלה שבתשובתה אצטרך להסביר את הקרבות במצדה?

נצל"ש

אני צריכה 2 סיבות לכישלון המרד הגדול (לא יחסי כוחות, את זה כבר יש לי ולא חוסר עזרת אלוהים ועמים אחרים..) תודה..

Grand Master G

New member
תגובה

נסי אולי את זה שהאסטרטגיה החדשה שנקט אספיסיאנוס בזה שהוא כבש את הארץ כולה בשיטתיות ולא השאיר אחריו שרידי מורדים? וגם את שיטת המצור שבה הוא נקט.. אבל אולי מישהו יענה על השאלה ששאלתי קודם?

אממ

אתה צריך לתאר את שלב מצדה והנה מה שאני מתכוונת לכתוב: מצדה- שרידי המורדים התבצרו במצדה. והמערכה עליה היתה ב-74. א. בקצה המזרחי של מדבר נמצא מבצר מצדה, מחוצה לו יש חומת ומגדל מגן ובתוכו נבנו בתוכו בתי מגורים, מחסנים ובורות מים והיה למבצר המוגן ביותר בא"י. ב. בתחילת המרד היא נכבשה ע"י הסיקריים, לאחר החורבן הרומאים החליטו לחסל את המבצר שהיו בו כ-960 קנאים בהנהגת אלעזר בן יאיר.סביב מצדה הקימו הרומאים 8 מחנות צבא הם הקימו סוללה ענקית שבראשה הוקם מגדל המצור וממנו נגחו בחומה. שנפרצה הרומאים הבינו שיש עוד חומה והם שרפו אותה. ג. לאלעזר בן יאיר היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שהרומאים יכנסו לתוך החומה ויכבשו אותה, אך הוא לא היה מוכן שהוא ואנשיו ילקחו כשבויים ולכן כינס את מגיני בית הכנסת וניסה לשכנע אותם להתאבד ע"י האדיאולוגיה הסיקארית. דבריו לא שכנעו את כולם והוא נאלץ לנאום שנית, נאום זה התבסס בעיקר על 3 נימוקים: מוות כבני חורין, שיבוח המוות וע"י כך שהוא התגרה בהם. הנאום השני הוביל את תושבי המצדה לביצוע ההתאבדות ההמונית.

Grand Master G

New member
כן אבל..

מה צריכה להיות השאלה בשביל שאני אענה עליה כמו שאמרת? או במלים אחרות, על איזו השאלה התשובה תהיה מה שאמרת בהודעתך הקודמת? הרי לא יתנו בבגרות שאלה "הסבר את הקרבות במצדה" כי זאת שאלה קטנה מדי, אבל מצד שני, אם יתנו שאלה "הסבר את שלבי המרד הגדול" אז לא צריך להסביר את מצדה, לדעתי, כיוון שהקרבות במצדה התנהלו כבר אחרי חורבן הבית..

Me 4eVer

New member
תראה..

אף אחד לא ייתן לך שאלה "הסבר את הקרבות במצדה".. הם ישלבו את זה עם עוד שאלות קטנות כאלה.. אבל אתה גם לא יכול לדעת עם מה הם ישלבו את זה.. אגב, בהצגת שלבי המרד זה צריך להיות רק כמה שורות על כל שלב, לא? במתכונת כתבתי רק: "מצדה (73' לס'): כ-960 איש, אחרוני הקנאים (הסיקריים) התבצרו במצדה (מבצר קרוב לי-ם), וכדי לא להיכנע לצבא הרומי החליטו (בעקבות נאומו של אלעזר בן יאיר) להתאבד ולהשאיר אחריהם רק 7 ניצולים שיספרו את סיפורם" ועל זה קיבלתי את כל הנקודות.. אם השאלה מתמקדת בסיפור של מצדה צריך לפרט יותר..

Me 4eVer

New member
צריך..!

אבל נראה לי להיות גם שאלה שתבקש להסביר רק את מצדה.. (אוכל שלב אחר) אם כבר: הייתה לנו שאלה על תיאור מלחמת האחים בי-ם וכיצד השפיעה על כשלון המרד.. ושאלה אחרת "הסבר את הגורמים למלחמת האחים בי-ם בזמן המרד, כיצד השפיעה מלחמה זו על תוצאות המרד." אז: א. מדובר על המלחמה בין מורדים למתונים או בין קנאים לקנאים? ב. איך היא השפיעה על כשלון המרד? ג. איך היא השפיעה על תוצאות המרד? (זה שהיא תרמה לכשלון, לא?) ד. הגורמים זה האם לצאת למרד או לא בין מורדים למתונים.. והשליטה בי-ם בין קנאים לקנאים?

במקום ללמוד בעצמי אני עונה כאן

אכעקרון לא נראה לי שישאלו כזה דבר. אבל.. א. קנאים-קנאים ב. לא התכוננו, לא חידשו אספקה, וזה קשה לצאת למרד "ביחד" שאין תחושה של "ביחד" (נסח את זה אחרת) ג. בגלל חוסר ההתכוננת המרד נכשל ד. הגורמים: מאבקי שלטון על ירושלים

למעלה