שאלה בביטוח - שאלה מס' 1 בשאלות לדוגמא:

שאלה בביטוח - שאלה מס' 1 בשאלות לדוגמא:

רווח חברת הביטוח שווה ל: π(α)=(1+ δ)αPL אם כך, תוחלת הרווח של חברת הביטוח שווה ל: E[π(α) ]=(1-P)(1+δ)αPL-PαL=PLα[(1-P)(1+δ)- 1] איך יודעים שזה חיובי?

תותחנים

New member
לדעתי עשית טעות בתוחלת

במקום למדא כתבתי Z: [E=(1-P)(1+Z)APL+P[(1+Z)APL-AL הסבר: בהסתברות של 1-P לחברת הביטוח יהיה רווח בגודל הפרמיה שהיא גבתה (אין לה הוצאות). בהסתברות של P הרווח שלה יהיה הפרמיה שהיא גבתה פחות AL כלומר פחות הנזק שנגרם (באופן חלקי בגלל שיש A). אם תפתח את המשוואה הנ"ל אתה תראה שזה תמיד גדול מאפס. (אתה נשאר עם למדא בלבד והוא כאמור בוודאי גבוה מאפס).

תותחנים

New member
האמת לא נראה לי שהוא רוצה הוכחה מתמטית

נראה לי שהוא רוצה שנראה לו ציור ונסביר לו במילים בכמה שורות

לדעתי ניתן להסביר את זה דרך "מעגל העסקים"

הוא הסביר את זה במאמר שלו - בזמנים של " שוק קשה" , המחירים יהיו גבוהים , חב' הביטוח יקפידו בבחירת הלקוחות שלהם וייתנו כיסוי חלקי בלבד (מוגבל ) של ביטוח -> התוצאה , רווחיות גבוהה ועודף גבוה. באיזשהו שלב, זה יביא למצב הפוך של "שוק רך" , משום שהעודפים יביאו לנטלית יותר סיכונים ועסקים , המחירים יירדו , חברת הביטוח תיאלץ להרחיב את מעגל הלקוחות שלה גם ללקוחות שרמתם נמוכה יותר ("מסוכנים יותר") -> הרווחים יירדו אבל אף פעם לא לרמה שלילית משום שהמחזור יחזור על עצמו -> עודף ביקוש-> עליית מחירים -> "שוק קשה".. וכן הלאה. ואין לי מושג איזה ציור לשרטט לו בהקשר הזה. מה דעתכם ?

asafac

New member
אני חושב שהוא רוצה את התשובה הנל..

ככה אני מתכנן לענות במידה והשאלה תצוץ לה (מצב קובץ)

תותחנים

New member
אני לא חושב שזה הגרף שצריך

כי איך אתה מראה בגרף הזה קניית ביטוח חלקי? הגרף שלדעתי צריך זה הגרף של מצבי הטבע. צריך לשרטט קו אחד שזה בלי למדא (ואז אין רווח על הקו הזה ונקודות שמתחתיו הן מרוויחות) ולצייר קו נוסף שיוצא מאותה נקודה E אבל עם למדא כלומר השיפוע של הקו יותר קטן. ואז לכתוב לו שגם אם צרכנים קונים ביטוח חלקי (כלומר עקומת האדישות שלהם היא על הקו החדש אבל לא על קו 45 מעלות) אז רואים שחברת הביטוח מרוויחה מפני שכל הקו הזה הוא יותר נמוך מהקו שציירנו בהתחלה ולכן כמו שאמרנו קודם: "כל נקודה מתחת לקו התקציב שבו למדא=0 זאת נקו' מרוויחה". מה דעתכם?

נשמע בסדר אבל.....

גם פה, מה הקשר לביטוח חסר? לפי הציור שלך גם אם אני על קו 45 מע' אבל על קו התקציב הנמוך יש רווח לחברה לדעתי צריך פשוט לעשות תוחלת רווח כפי שמופיע בשרשור לעיל (אחרי התיקון)

תותחנים

New member
תשובה

הגרף שלי מתייחס גם לביטוח חסר. ביטוח חסר זה שאנחנו נמצאים על קו התקציב אבל לא בחיתוך עם קו 45 מעלות. רואים בציור שיש לחברה רווח גם אם הצרכנים קונים ביטוח חלקי.. אם הצרכנים יחליטו לרכוש ביטוח מלא (מה שלא הגיוני כי יש למדא גדולה מאפס אבל נגיד בכל זאת הם יהיו שם) אז לחברת הביטוח גם יהיה רווח. זה לא סותר שום דבר. החיתוך עם קו 45 מעלות לא אומר שלחברת הביטוח אין שם רווח

asafac

New member
אני רואה בשאלה את "ביטוח חסר"

אז אולי פשוט צריך להסביר את עניין הלמדא , שכאשר גדולה מאפס הלקוח ירכוש ביטוח חסר (עקומת התועלת חותכת את השיפוע שעל קו ה45 מעלות. וזה מה שמביא לרווח חיובי לחברת הביטוח (בלמדא שווה לאפס הרווח אפס והלקוח ירכוש ביטוח מלא)

תותחנים

New member
אם הוא ירכוש ביטוח אז זה יהיה ביטוח מלא

ברור שאם הלמדא גדולה מידי אז אולי הוא יעדיף בכלל להיות בלי ביטוח. בכל מקרה שילוני שאל האם ייתכן שתהיה תוחלת רווח חיובית ולכן נראה לי שהפתרון שלי נכון.

הבהרה בעניין

רגע,בלי קשר לשאלה. לא יכול להיות מצב בו למדא שווה אפס אבל הוא עדיין רוכש ביטוח חלקי? זה אמור להיות תלוי בפונקצית התועלת שלו, לא? או מצב הפוך בו למדא גדולה מאפס אבל הוא רוכש ביטוח מלא מטעמים אחרים?

תותחנים

New member
עד כמה שאני מבין אז אין מצב כזה

הצרכן מסתכל על שיפוע קו התקציב ומשווה אותו לשיפוע עקומת האדישות. אם למדא=0 אז ההשקה תהיה על קו 45 מעלות ולכן לדעתי לא אפשרי שאם למדא=0 הצרכן יהיה בביטוח חלקי (מהסיבה הפשוטה שיש לו תועלת יותר גבוהה אם הוא יהיה בחיתוך עם קו 45 מעלות). אותו דבר לגבי המצב שלמדא>0. התועלת שלו תהיה יותר גבוהה אם הוא יבחר נקודה על קו התקציב ולא בחיתוך עם קו 45 מעלות. (בגלל הצורה של עקומת אדישות והעובדה שכל נקודה שמעליה היא עדיפה על התועלת ובלה בלה בלה....)

מסכים חלקית

אני מסכים לגבי החלק הראשון של דבריך. אם למדא = 0 אזי הוא כניראה ילך על ביטוח חלקי. אבל לדעתי שילוני דיבר על כך שגם אם למדא גדולה מ 0 יכול להיות שילך על ביטוח מלא אם למשל חברת הביטוח משלמת באופן יחסי לגודל הביטוח והוא רוצה לקבל יותר.....

למעלה