שאלה באתיקה

eliram

New member
שאלה באתיקה ../images/Emo22.gif

מקרה אמיתי ותהיה פילוסופית למעונינים. נניח שאני משחק במשחק לפאלם בגרסת הדמו שלו (BOMBJAKE). המשחק כבר לא מופיע באתר המפתחים, שכן הם הפסיקו את השיווק שלו בשל בעיית זכויות יוצרים. מה עכשיו? 1) האם מותר לי לשחק בגרסת הדמו? 2) האם מותר לי לפרוץ את המשחק? שהרי איני יכול לרשום אותו בחברה או בכל מקום אחר. 3) האם מותר לי להפיץ את המשחק? (אני מניח שלא, אבל שאלתי בכל מקרה) מה עם העקרון "הגונב מגנב פטור" ? רלוונטי? המשחק ממש מצויין, דרך אגב, ומומלץ.

kintaro

New member
לפי דעתי,

אתה יכול ליצור קשר עם המפתחים באתר, ולשאול אותם אותה שאלה. אם הם יהיו במצה רוח טוב, אולי יפתיעו אותך בקוד רישום למשחק

e-magine

New member
זה מזכיר לי בדיחה עם זקן ארוך

אבל אני חושש שיגידו לי שזה הודעה לא עניינית. ילד אחד הולך לאבא שלו ושואל אותו: אבא מה זה אדם ישר? אבא עונה לו: תשמע ילד, אם אתה הולך ברחוב ומוצא דולר, תכניס אותו לכיס וזהו, אין מה להתעסק עם זה.. אם אתה מוצא מעטפה ובתוכה 10000 דולר, תקח את זה למשטרה, אחר כך יכתבו בעיתונים איזה בנאדם ישר אתה ויתיחסו אליך בכבוד בכל מקום. אם לעומת זאת אתה מוצא ברחוב תיק ובתוכו מיליון דולר, תקח את זה מהר לעצמך ואל תספר לאף אחד. מה איכפת לך, מה יגידו אליך?

קולונל, הבחור קיבל דוקטור של כבוד

על..... (ראה בכרטיסו האישי). סתאאאאםםםםם. emagin - דמיין שזה סתאאאאם בצחוק ואל תיעלב לי.

אוף .... מה יהיה אתכם ... תעשה....

תעשה לי טובה ... e-magin, תקרא את השורה הראשונה בהודעתך ותקרא את מה שכתבתי !!! זו בדיחה !!! אני לא נגד אף אחד, אני לא רוצה לנגח אף אחד, אנחנו לא במלחמה (לפחות לא פה בפורום ...) תצאו מזה כבר לעז@#$ל !!! חייך, תשען אחורה, תנשום עמוק ותרגע ... אגב, לבדיחה באמת יש זקן ...

e-magine

New member
אני רגוע לחלוטין ואני שמייח

אל דבריך, מהם לא יכולתי לדעת שאינך נגד, אבל עכשיו אני כן יודע. אני לא רואה שהדבקתי בהודעתי הקודמת אמוטיקון של פרצוף זועם, או של בוקס או של השד יודע מה... בכל מקרה, לבדיחה היה סאבטקסט, כלומר התיימרה להעביר מסר שנגע לשאלה בנושא האתיקה. לא סיפרתי אותה בגלל שהרגשתי ג´וקר מתוסקל. יכולתי לענות גם בצורה אחרת, נשאלה שאלת אתיקה, ולכן הייתי יכול לענות ששימוש בתוכנה ללא רשות הינה עבירה על חוק המחשבים אז כולם היו מרוצים שההודעה היא עניינית. במובן מסויים, השאלה היתה לא עניינית, כי זה בינתיים פורום פאלם פילוט ולא פורום אתיקה ואינטרנט או מחשבים ומשפט או כיוצא באלה. שבת שלום לכל החברים, גם לאלה שאין להם פאלם.

ליאור א.

New member
אין לך שום בעיה של זכויות יוצרים

אבל אסור לך להפיץ אותו. מעבר לכך שחק ותהנה

למעלה