שאלה באשר לתשלומים

קוסטיקה

New member
שאלה באשר לתשלומים

ראשית בהצלחה לכולכן בשנה הלימודים. ושנית שאלה: בתי מתחילה ממחר לימודים בחטיבה צעירה בבית ספר בראשל"צ. אנו נדרשים לשלם "על חשבון תשלומי הורים" (מהניסוח הנ"ל אני משער שידרשו תשלומים נוספים...): 80 ש"ח סל תרבות + 30 ש"ח מסיבות כיתתיות וחגיגות (יש איזו כותרת קטנה בדף שמציגה את ה-110 ש"ח הללו כתשלומי רשות), + 330 ש"ח מזגנים. מעניין אותי להבין את מהות התשלומים האלה והאם הסטטוס שלהם הוא רשות או חובה. אני שומע הרבה דברים סותרים כמו לדוגמא העירייה צריכה לספק את המזגנים וזו חוצפה לדרוש תשלום / כשתצטרך משהו מהעירייה יחייבו אותך לשלם... בקיצור אני מעוניין להבין טוב יותר את הסוגייה. אגב זה לא ממש משנה לדעתי, אבל השאלה וההתענינות הם עקרוניים, ולא נובעים מרצון להתחמק מתשלום או מקושי בעמידה בתשלום. תודה מראש.

itu1

New member
תשלומי הורים

להלן פירוט התשלומים והסבר לגבי תשלומי חובה ורשות http://www.education.gov.il/download/ta-1.pdf בהתאם להנחיות משרד החינוך אין לגבות תשלום עבור מחשבים ומזגנים אריה

קוסטיקה

New member
תודה!, הבנתי, וכמו כן

לדבריך: "בהתאם להנחיות משרד החינוך אין לגבות תשלום עבור מחשבים ומזגנים", האם זה נובע מאי אזכור הנושא בהנחיות משרד החינוך או שזה כתוב היכן שהוא באופן מפורש? חוצמזה האם בפועל (ז"א להבדיל מבתיאוריה) ידוע לך אם במקומות נוספים נדרשים/נגבים סכומים אלו? זה הולך לקופת הרשות או לקופת בית הספר? תודה מראש.

itu1

New member
כדי לדייק

חוזר מנכ"ל תשס"ג 3 קובע כי חייבת להיות החלטה של וועד הורים בדבר גביית כספים בעבור מזגנים "ועד ההורים יוכל לפנות מיוזמתו להורים בבקשת תרומה למימון פעולות מיוחדות , שיעורה של התרומה יהיה לפי החלטת וועד ההורים המוסדי והיא תשמש למימון רכישות המיועדות לשיפור בית הספר שאינן ממומנות על ידי גורם אחר כגון מגזנים.......ניהול כספי התרומה יהיה במסגרת קופה נפרדת בבית הספר....." כשמדובר על בית ספר ההתייחסות גם לגן כוונתי בתשובה הקודמת שאין לגבות כתשלום רשות הכוונה הינה לתרומה שאפשר לבקש מההורים בהחלטת וועד הורים ואם הטעתי הרי התנצלותי. אריה

קוסטיקה

New member
אתה עוד מתנצל... ../images/Emo13.gif

תודה רבה על התשובות המפורטות והמדוייקות שסייעו לי להבין את הסוגיה הרת הגורל

דובדבן 1

New member
אתה גדול מכולם- שנה נהדרת וטובה לך!

כל הכבוד על התגובות. החבר הוירטואלי שעוזר לנו-משרה שקט נפשי.

למעלה