שאלה באשר לראיון סקייפ

לחשוב באנגלית? תלוי על מה....

התהליך (כפי שאני חווה אותו) הוא הדרגתי ותלוי-נושא. אני יכול, למשל, לקשקש באנגלית על פילוסופיה בלי בעיה, אבל בחנות למוצרי בית ובניין אני אשכרה נשמע כמו מישהו שהגיע לכאן לפני שבוע: "אני צריך דבר כזה ממתכת שיש לו ווית, לא גדול [מנופף בידיים] ושהוא מחזיק את הדברים האלה ש[מנופף בידיים], נו, שיש על קירות מבחוץ. לא! לא כאלה! דומה אבל אחר! [וכו' וכו']"
&nbsp
ככל שתהיי מעורה יותר בנושא מסוים, כך אוצר המילים ייטמע יותר בקלות בחשיבה שלך - ועדיין זה לעולם לא יהיה מושלם. אני הייתי צריך ממש עכשיו לעצור ולשאול קולגה שלי איך אומרים באנגלית "ייצוג-בחסר". פתאום שכחתי, מה לעשות...וזה עם אנגלית מצויינת מילדות ועשר שנים כאן.
&nbsp
החדשות הטובות הן שבעולם של ימינו, יש מספיק מאיתנו שלא דוברים אנגלית כשפת-אם שמסתובבים באקדמיה. המקומיים כבר רגילים.

hooting owl

New member
תודה

לא הייתי יכולה שלא לדמיין את הסיטואציה בחנות...

3rd CYR

New member
הרגע הכי שוביניסטי שלי

לפני שנתיים הייתי בהום דיפו בשליחות של בעלי לקנות פיוז או משהו כזה לתיקון שהוא עשה בבית. הבאתי דוגמא שבעלי נתן ואמר "כזה אבל 25 במקום 20" (או משהו בסגנון). אמרתי את מה שהייתי צריכה אחד לאחד לבחור שעבד בחנות והוא הסתכל בי בספקנות כי מסתבר ש25 לא משמש להרבה דברים והוא רצה לוודא שאני רוצה 25 ולא 15. כדי לוודא את העיניין הוא שאל אותי
Do you need it for a cooler? What do you need it for?
ותשובתי:
No, I need it for my husband

Oxfordshire

New member
הרגע יצאתי מראיון סקייפ עם UW (קוגניטיבית)

עדיין לא בטוח אם הם היו על ספיד כשהם ראיינו אותי או שהם פשוט ממש אהבו את האפליקיישן.
&nbsp
הם דיברו 90% מהזמן, שהתחלק בערך 50:50 בין מונולוגים ארוכים על המחקר שלהם לסמול טוק וjoking around. לא היו שאלות ישירות על המחקר והניסיון שלי, אבל כמובן שזה חייב להשתקף ביכולת שלך לעקוב אחרי הstream of consciousness שלהם ולהכניס הערות/שאלות אינטליגנטיות. האסטרטגיה שלהם היא לגרום לך להרגיש בנוח ואז להתקיל אותך - כדאי שתחזרי על החומר שרלוונטי למה שכתבת בSOP ובCV, ורצוי להכין מראש לפחות 3 שאלות לכל מראיין + כמה שאלות על התוכנית עצמה (דוגמה לשאלה טובה: "האם תהיה לי אפשרות לקחת קורסים חישוביים במסגרת הdegree requirements").
&nbsp
העיקר הוא לדעת מה הכיוון המחקרי שלך. אותי הם שאלו איזה חוקרים שקראת לאחרונה מייצגים את המחקר שהיית רוצה לעשות. נתתי שם של חוקרת מאוניברסיטה מתחרה
בנוירו חשוב מאוד להבין טוב את המתודות - לדוגמה, אם אמרת שאת רוצה לחקור reentrant processing בהקשר של תודעה, את אמורה לדעת שזה עניין לTMS ולא לfMRI. וכמו תמיד, כמה שיותר fit.
&nbsp
הם ישאלו מי האונ' האחרות שאת מנסה להתקבל אליהן. אישית בחרתי להיות upfront - אמרתי להם ששלחתי לCMU, UIUC וואנדרבילט ושקיבלתי ראיון מCMU, אבל שהם הfirst choice שלי (כי זה באמת נכון, אבל by a very small margin). אני לא אדע אם זאת היתה התשובה הנכונה עד הarea meets שלהם בשישי.
&nbsp
בהצלחה!

Philip Jr

New member
איזה כיף במדיסון

אחת הערים השוות למגורים, ואוניברסיטה מצוינת. בחירה טובה מאד אם ילך לך.. מחזיק אצבעות!

Oxfordshire

New member
Washington, לא Wisconsin

אבל מה שאמרת תקף גם לסיאטל

&nbsp
אתה יודע אם התחילו להוציא כבר ראיונות לUIUC?
&nbsp
&nbsp

Philip Jr

New member
תכלס!

עוד אין ראיונות ב - UIUC, לרוב לוקח עד סוף ינואר להוציא ראיונות אצלנו, בערך בשבוע השלישי אם אני לא טועה.

אור302

New member
אני עשיתי דוקטורט ב-U of Washington

סיאטל היא אכן עיר נהדרת והמוסד בהחלט מומלץ.

hooting owl

New member
ראשית, בהצלחה!

אני רואה שאנחנו בתחומים קרובים. שקלתי את University of Washington, ולא הגשתי כי ה-deadline שלהם לסטודנטים בינלאומיים היה סוף אוקטובר - לא הייתי מספיקה. דווקא כן הגשתי ל-University of Wisconsin - Madison (אני עדיין לא מצויה בקיצורים), ודווקא דרך פסיכו' - ספציפית שם החוקרים שאני מעוניינת בעבודתם יושבים בפסיכולוגיה משום מה.

השאלות שהכנת עבור המראיינים הן לגבי מאמרים של הפרופסורים האלו (ברמת "ראיתי שקיבלתי כך וכך - האם שקלתם לבצע גם את הניתוח הזה והזה?") או שאלות כלליות יותר בסגנון: "האם תוכל לספר יותר על..."?.

יש לי שאלה נוספת: סליחה על הבורות, אבל מה זה area meets?

תודה רבה!

Philip Jr

New member
area meet

זה אחד השמות האפשריים למפגשים של הפרופסורים במחלקה / תת-מחלקה, למשל המפגש שבו דנים ב - applicants.
&nbsp
ולגבי ה - "משום מה".. אם תשאלי פסיכולוג כמוני, תשמעי ש - neuroscience על שיטותיו וכליו זה תת-תחום של פסיכולוגיה (ואולי גם ביולוגיה ותחומים אחרים). כלומר, כולנו מנסים להבין התנהגות אנושית, וחלקנו פשוט בוחרים לעשות זאת עם חולדות, או באמצעות פרזנטציות עם תמונות מ - fMRI עם כל מיני צבעים יפים, או לטפל בדיכאון עם קצת TMS במקום ספה..

למעלה