שאלה באקסס:

marinalevy

New member
שאלה באקסס:

שלום, יש לי כמה שאלות באקסס: 1. יש בסיס נתונים אקסס עם כ-2 מיליון רשומות(בגלל הגודל הוא לגמרי לא "סוחב").במערכת שאני עובדת מולה יש מקום רק ל-100,000 רשומות.הרעיון הכללי הוא כזה : כל שבוע אני מורשת לפרסם במערכת עבודה 100K רשומות. איך אפשר לקחת מתוך הDB של 2 מיליון רק את הכמות הנדרשת?שלב השני - לפירסום של שבוע הבא אני רוצה להשאיר ברשימה את כל הפריטים שבמהלך השבוע קיבלתי התעניינות לגביהם + השלמה עד 100K של פריטים שעוד לא פורסמו .הכוונה - במהלך השבוע קיבלתי 10,000 הזמנות (הלוואי) על 10,000 פריטים (יש תיעוד של ההזמנות).אז אני רוצה להרכיב רשימה שתכיל את 10,000 האלו ותשלים אותם בעוד 90,000 רשומות שלא פורסמו בשבועות הקודמים.(אם הייתי כותבת ב-C או C++ , הייתי יודעת מה לעשות, לולאה פשוטה + סימון Flag על אלו שכבר פורסמו, אבל באקסס אין לי שום מוסג) מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור (אני מתקשה בהסברים
) אודה מאוד לכל הכוונה ועזרה

marinalevy

New member
הבהרה :

כרגע אני עושה זאת ידני בעזרת קובץ בפורמט csv.ללא ספק, לוקח לי שעות להכין רשומות. אפשרות לבצע זאת אוטומטית היתה מאוד מקלה עלי

אז מדוע שלא תעבוד בC\C++?

אם אתה בסביבת חלונות, השתמש בoledb, או ado להתחברות לבסיס הנתונים (אפשר גם לקובץ אקסס, תוך שמוש בjet כדרייבר), ואז אפשר להשתמש במשפטי SQL לתהליך. אם אתה מתעקש לעבוד בסביבה ה"טבעית" של אקסס, נסה את vba. (שפת תסריט שמאפשרת עבודה נוחה מול ms-office כולל ms-access).

marinalevy

New member
מסיבה מאוד פשוטה :

אני פקידת הזמנות , לא מתכנתת.הידע שלי בתכנות הוא כמו שמיכת טלאים : אני יודעת כמה פקודות ב-SQL , כמה ב-C , קצת אקסס, VB בכלל לא.לא למדתי בשום מקום, הכל מאינטרנט ומלימוד עצמי. אני יודעת לעשות קצת מכל דבר , אבל ברמת המשתמש בעיקר.המילים שהשתמשת בהם - oledb וכו' - לא אומרים לי כלום. רוב הדברים אני עושה ידני, באקסלים.להנהלה לא איכפת שאני משקיעה המון מאמץ ושאפשר לעשות הרבה דברים אוטומטית.עכשיו כל רגע אני צפויה לצאת לחופשת לידה , כך שהחלטתי לעשות מעשה סוף סוף ולנסות לבנות משהוא לפחות "חצי אוטומטי", כדי שלמחליפים יהיה יותר קל ולא יעשו יותר מידי שגיאות ידניות. לרוב אני לא מבקשת שיכתבו לי קוד, אלא שיכוונו אותי לאיך אפשר לעשות ובעזרת אינטרנטת אני מחפשת פתרונות ולומדת פקודות.

rnan

New member
מה ????

אקסס יכול לקבל 2 מליון רשומות ? הייתי בטוח שרק 65000

marinalevy

New member
מניסיון שלי , אקסס יכול לקבל הרבה מאוד רשומות

אבל אקסל (Excel) מוגבל בכל גיליון לכ-65,000 רשומות. אבל יכול להיות שאני טועה.

marinalevy

New member
תודה,יש אפשרות ללמוד זאת לבד?

אם כן, יש איזשהם ספרים מומלצים , או אתרי אינטרנט (עדיף אינטרנט, כי זה חינם.הבסיס נתונים הזה הוא יוזמה שלי בלבד קצת חבל לי להשקיע הרבה כסף בספר לשימוש חד פעמי.במיוחד שאין לי הרבה כסף). לא ידעתי שב-SQL אפשר לעשות דברים "מסובכים".חשבתי זה רק שאילתות למינהים , כמו Insest, Update וכו'. טוב, אבל אני לא יודעת הרבה על תכנות.

rnan

New member
כמו ששלמה אמר :

אפשר לעשות זאת ללא C ( וטוב שכך) - יש היום #C שמפרק את C ( מבחינת פשטות) למספרים ראשוניים
את תיהיי צריכה לדעת SQL בכללי אני רואה שדה BIT שיהיה בו האם התקבלה עבור פריט הזמנה או לא ועוד שאילתה שתפעל על פי השדה הזה אני מציע לך קודם להגדיר נכון את ה DB מבחינת שדות כי יש תחושה שחסרים לך שדות איבחון (שמצביעים על פעולה כלשהיא לגבי הרשומה הנוכחית) ביייי

גרי רשף

New member
יש דרך לעשות זאת ב-SQL

זה יהיה לא מועיל במיוחד אם אסביר לך במילים בין מה למה לעשות Join ואיך למיין. יהיה יותר נוח אם תצייני את שמות שתי הטבלאות והרשומות הרלוונטיות.

למעלה