שאלה באקסס

שאלה באקסס

הגיוני ששדה שמוגדר כמפתח ראשי לא יוכל להיות כמה פעמים בטבלה? (כלומר כפילויות ?) ... הממ אז אני קצת תקוע. אני רוצה לבנות מסד נתונים שיכיל מידע על נהגים. לכל נהג יש מספר אישי. הכנתי כמה טבלאות טבלה של הפרטיים האישיים שבה מוגדר בעצם המספר האישי ובקישרי גומלין קישרתי אותה לכל שאר הטבלאות (תאונות, עברות, ורשיונות) עכשיו בכל טבלה הכנסתי שדה של מספר אישי (גם הוא כמפתח) ואותו כאמור קישרתי לטבלה הראשית. עכשיו בטבלה הראשית (איפה שאני בעצם מגדיר את הבן אדם יכול להיות רק פעם אחת כל בנאדם (כלומר מספר אישי) אבל למשל כל נהג יכול לעשות מספר תאונות כך שהמספר אישי צריך להופיע כמה פעמים בכל טבלה. אבל המספר אישי הוא המפתח הראשי וכפי שהבנתי אי אפשר כפילויות במפתח הראשי... SOMEBODY?

גרי רשף

New member
מפתח ראשי רק בטבלת הנהגים

בטבלת הנהגים- המספר האישי צריך להיות מפתח ראשי. בטבלאות האחרות לא. למעשה, לא אמור להיות שם מפתח, מכיוון שתיאורטית כל נהג יכול לעשות כמה תאונות זהות באותו היום..

חיון

New member
הגדר שדה "מספר סידורי" כמפתח ראשי

לטבלאות האחרות חוץ מטבלת הנהגים הגדר שדה "מספר סידורי" (מיספור אוטומטי) כמפתח ראשי. בטבלאות אלו יהיה שדה בשם "מספר אישי" והוא יקושר לטבלת הנהגים. זה נקרא "מפתח זר" או "קישור טבלאות".

dbzb

New member
לא נראה לי רעיון טוב ../images/Emo55.gif

לכפות שדה של מספור רק בשביל שיהיה מפתח ראשי. אח"כ את השאילתות הוא יבצע לפי המספר הזה
אני מציע שהעמודה שאתה צופה שתישאל הכי הרבה תאונדקס

תודה! הבעיה נפתרה..עוד שאלה

אכן הגדרתי את המפתח הראשי רק בטבלת הנהגים עכשיו אני רוצה לעשות טופס אחד שדרכו אני אוכל להיכנס לטפסי משנה ולמלא לכל נהג את התאונות והעברות שלו. הצלחתי לעשות את זה בקלות ע"י הכנסת טפסי משנה. אבל אני רוצה שזה יופי לי רק כאשר אני לוחץ על כפתור, כלומר לעשות אותו טופס קופץ או משהוא כזה (זהנקרא גם תיבת דו שיח, לא? ) בכל אופן, אין לי מושג איך אני אומר לטופס הקופץ הזה (אני מזניק אותו ע"י כפתור שה WIZARD הכין לי "פתח טופס" ) בכל מיקרה אין אני מתאם בין הנהג שמוצג כרגע בטופס הראשי לבין הטופס הנפתח? אמרתי לו בהגדרה לחפש מידע ספציפי, ושם אכן הגדרתי את שתי השדות של מספר אישי באופן זהה, אך הוא כאילו מתעלם מיזה, ויוצר נהג ללא מספר אישי ועליו ממלא את המידע שהזנתי לו.

למעלה