שאלה באקסס

blueeye

New member
שאלה באקסס

יש לי מסד נתונים וטפסים והכל עובד אחלה ! אבל.. אני רוצה להוסיף לכל רשומה (כרטיס) קובץ וורד משל עצמו כאשר שם הקובץ יהיה מורכב מלמשל תעודת הזהות או מפתח יחיד אחר ושבטופס יהיה כפתור שכאשר לוחצים עליו יפתח הקובץ הספציפי של אותה רשומה איך אני עושה משהו כזה ?? אני אתם מעט רקע על מנת שאולי יהיו הצעות אחרות לפתרון.. : ישנם כרטיסי לקוח עם פרטים אישיים ואני מעוניין לצרף תיעוד בטקסט לכל מיני רשימות שהיום מבוצעות במחברת חשבתי על קובץ וורד או NOTEPAD שיהיה לכל לקוח ובו ייכתב הכל יש רעיונות אחרים ? תודה רועי

חיון

New member
יש שדה מסוג הייפרלינק (היפר-קישור)

אותו אתה מוסיף בההגדרת הטבלה, ובו ניתן להכניס קישור לקובץ.

blueeye

New member
ואת יצירת הקובץ עושים ידנית ?

אני צריך טופס שבפתיחת רשומה חדשה יפתח קובץ וורד ששמו כתוכן שדה תעודת זהות איך אני עושה את זה בלחיצת כפתור מתוך הטופש ו.. שכאשר לוחצים על כפתור בטופש יפתח הקובץ המתאים לרשומה...

חיון

New member
הנה ככה...

באירוע בעת לחיצה של הכפתור הוסף את הקוד הבא:
Private Sub btnOpenDoc_Click() Dim FileName As String Dim FileNumber As Integer FileName = Me!FatherID.Value & ".txt" FileNumber = FreeFile Open FileName For Output As FileNumber Print #FileNumber, Me!ClientID.Value Close #FileNumber Call Shell("Winword " & FileName) End Sub​
הסבר: שם הכפתור הוא כמובן btnOpenDoc , ושדה הת"ז הוא ClientID. השתמשנו ברוטינות VB ליצירת קובץ, כתיבה לתוכו, וסגירתו. יצרנו בעצם קובץ טקסט רגיל שייפתח בעזרת WORD ובו כבר מופיע מספר הת"ז הרצוי. ניתן לשמור את הקובץ כקובץ WORD או להשאירו כקובץ טקסט רגיל. מקוה שעזרתי.

חיון

New member
וכמובן שצריך להוסיף עוד כפתור...

לפתיחת הקובץ הקיים, לאחר שכבר יצרנו אותו, כדי לא ליצור קובץ חדש כל פעם... והתחביר מובן מתוך הקוד למעלה

ariel10

New member
וורד ואקסס

אתה פתחת ברוטינה קובץ טקטס שיפתח ע"י וורד אבל האם ניתן לפתוח ישר קובץ וורד שבו יש לי כבר תבנית עם כותרת עליונה ותחתונה וכד ולא רק קובץ טקטס שצריך לבנות מחדש?

חיון

New member
זה כבר משהו אחר

זה כבר מחייב שימוש ב- OLE Automation שהוא ענין לא פשוט בפני עצמו. אני רק מפנה אותך למקור מצויין בנושא: http://www.helenfeddema.com ודוגמאות ספציפית לנושא ftp://ftp.helenfeddema.com/pub/accarch65.zip ftp://ftp.helenfeddema.com/pub/code2.zip

למעלה